Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indisk-vegetar-bowl/ Aftensmad Efterår, Forår, Indisk, Mad på budget, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vegetar, Vinter

Indisk vegetar bowl

Her får du en dejlig opskrift på indisk vegetarbowl – min opskrift på en helt frit inspireret ret fra det indiske køkken fyldt med lækre smage, farver og topscore på mums-skalaen.

Den lækre, krydrede rispilaf toppet med sprøde og saftige blomkål og kikærter, Toppet med en sød/syrlig frisk ananassalsa og tilsidst afsluttet med et par dryp krydret hvidløgsyoghurt.
Det er et meget mættende og tilfredsstillende måltid, som får smagsløgene til at juble og ligger godt i maven.

Prøv også: opskrift på hoisin nudler >>

Indisk vegetar bowl
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Panko blomkål og kikærter
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 æg
  • 1 tsk røget paprika
  • 500 g blomkål
  • 100 g pankorasp
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • Krydret rispilaf
  • 1 løg
  • 1 spsk ingefær, Fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 3 dl basmati ris
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 10 g smør
  • Ananassalsa
  • 0,50 ananas, i små tern
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • flagesalt, friskkværnet
  • sort peber
  • Hvidløgsyoghurt
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g yoghurt naturel
  • salt
  • sort peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Panko blomkål med kikærter
Kom æg, mayo og halvdelen af den røgede paprika i en skål og pisk det godt sammen til det er helt ensartet. Vend blomkålsbuketterne i blandingen og derefter i pankorasp rørt med flagesalt.

Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter. Vend kikærterne i olie og derefter resten af paprika. Fordel ved siden af blomkålen, læg hvidløgsfed på bagepladen (til dressingen) og bag videre i cirka 20 minutter, til blomkålen er sprød uden på og mør inden i.

Rispilaf
Smelt smør på en pande ved middelvarme og sauter løg, ingefær, hvidløg, spidskommen og garam masala til det dufter skønt og løgene er bløde og klare.

Tilsæt ris og rør det godt igennem i et par minutter. Tilsæt grøntsagsboullion, læg låg på og lad det simre ved smag varme i 10 minutter. Sluk for varmen og lad risen hvile i gryden med låg på i yderligere 10 minutter.

Ananassalsa
Vend ananas og krydderurter sammen i en skål. Smag til med limesaft og skal, finthakket chili, salt og peber og rør det godt sammen.

Hvidløgsyoghurt
Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt yoghurt, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt og peber.

Servering
Fordel rispilaf i skåle og anret med sprøde blomkål og kikærter, toppet med ananassalsa og hvidløgsyoghurt.