Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-lady-og-vagabonden/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Pasta, Sommer, Vegetar, Vinter

Vegetar Lady og Vagabonden

En lækker vegetar Lady og vagabonden opskrift med smagfulde linseboller i en krydret tomatsauce med pasta og frisktrevet parmesan.

Uhm! Det er så godt og en herlig ret, uanset om man er vegetar eller ej.

Det er en ret af den slags der er nem at peppe op med endnu flere grøntsager, som kan simre og blendes i saucen, og man bruge lidt de grønt-deller, som man har som favorit.

Prøv også: min opskrift på en lækker grøntsagswok >>

PT60MPT45M4

Vegetar Lady og Vagabonden

Tid i alt60 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk frisk timian
  • 5 spsk koncentreret tomatpuré
  • 4 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Quinoa- og linseboller
  • 100 g quinoa
  • 50 g grønne linser, fx puy delikatesselinser
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g champignon, finthakkede
  • 2 æg
  • 1 rødløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 75 g feta, smuldret
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 350 g spaghetti
  • 75 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i gryden med smør og sauter, til løgene er klare og bløde. Tilsæt alle de andre ingredienser. Lad det simre uden låg, mens resten af retten tilberedes.

Blend evt. saucen med en stavblender, hvis du ønsker en fin og ensartet konsistens.

Quinoa- og linseboller
Skyl quinoa og linser grundigt i en sigte og kom dem derefter i en gryde sammen med grøntsagsbouillon.

Læg låg på, bring i kog og lad det simre i 20 minutter, til linserne er knap møre.

Kom de kogte linser og quinoa i en skål og rør grundigt sammen med champignoner, æg, rødløg, hvidløg, per­sille, krydderier, smuldret feta, salt og peber. Form en masse små boller af farsen.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 175 grader i 25­-30 minutter.

Kog imens pastaen al dente efter anvisning på pakken.

Server quinoa og linsebollerne med spaghetti, varm tomatsauce og rigeligt revet parmesan og lidt timian til at drysse over.