Vegetar Lady og Vagabonden


En lækker vegetar Lady og vagabonden opskrift med smagfulde linseboller i en krydret tomatsauce med pasta og frisktrevet parmesan.
Uhm! Det er så godt og en herlig ret, uanset om man er vegetar eller ej.
Det er en ret af den slags der er nem at peppe op med endnu flere grøntsager, som kan simre og blendes i saucen, og man bruge lidt de grønt-deller, som man har som favorit.
Prøv også: min opskrift på en lækker grøntsagswok >>
Vegetar Lady og Vagabonden
- Tomatsauce
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk frisk timian
- 5 spsk koncentreret tomatpuré
- 4 spsk æblecidereddike
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Quinoa- og linseboller
- 100 g quinoa
- 50 g grønne linser, fx puy delikatesselinser
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 100 g champignon, finthakkede
- 2 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk timian, tørret
- 1 tsk oregano, tørret
- 75 g feta, smuldret
- salt
- sort peber
- Til servering
- 350 g spaghetti
- 75 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i gryden med smør og sauter, til løgene er klare og bløde. Tilsæt alle de andre ingredienser. Lad det simre uden låg, mens resten af retten tilberedes.
Blend evt. saucen med en stavblender, hvis du ønsker en fin og ensartet konsistens.
Quinoa- og linseboller
Skyl quinoa og linser grundigt i en sigte og kom dem derefter i en gryde sammen med grøntsagsbouillon.
Læg låg på, bring i kog og lad det simre i 20 minutter, til linserne er knap møre.
Kom de kogte linser og quinoa i en skål og rør grundigt sammen med champignoner, æg, rødløg, hvidløg, persille, krydderier, smuldret feta, salt og peber. Form en masse små boller af farsen.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter.
Kog imens pastaen al dente efter anvisning på pakken.
Server quinoa og linsebollerne med spaghetti, varm tomatsauce og rigeligt revet parmesan og lidt timian til at drysse over.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Nu har jeg prøvet denne.
Saucen er rigtig god.
Men bollerne… Skal de være så “æggede”?
Virker næsten som æggemassen i tærtefyld, og jeg har ellers fulgt opskriften.
Smagen på kødbollerne er ellers god, men jeg er ikke vild med den æggemasse, der dannes.
Hvis jeg gerne vil udskifte Quinoa med et andet produkt har su forslag til hvad jeg kunne prøve dit bedste bud :) PS finder altid gode opskrifter her hos dig skønt Godt nytår
Mange tak for din søde hilsen og godt nytår til dig også :)
Jeg ville gå med finthakkede kikærter som alternativ til quinoa
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Eli
Mange tak for din hilsen.
Jeg kan ikke genkende den oplevelse af at de bliver æggede eller at der dannes en æggemasse.
Det kan selvfølgelig være noget med ‘smag og behag’- men det tænker jeg nu ikke, hvis du oplever, at der dannes en æggemasse ved tilberedning. Umiddelbart kan jeg ikke helt gennemskue hvad skulle være sket, hvis du har fulgt opskriften og mængderne. Måske det skulle røres bedre sammen, men det er blot et bud.
Kh Ann-Christine
Har lige prøvet opskriften — bollerne virker meget flydende, jeg har ellers fulgt din opskrift 😊 vi henter tit inspiration fra din opskriftsside
Måske det kan variere lidt efter type af linser og quinoa. Jeg synes selv den fars bliver ret fast.
Prøv blot med en halv dl mindre grøntsagsboullion at koge i, eller en anelse flere linser.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for dit hurtige svar :) det med mindre kogevand prøver jeg næste gang