Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaertegryde/

Kikærtegryde med linser og kokosmælk

Kikærtegryde med linser og kokosmælk er en fantastisk skøn og budgetvenlig ret. Den smager helt vildt fantastisk, er nem at lave og er den perfekte ret til alle de der er begejstrede for fx dhal.

Min opskrift på kikærtegryde har jeg lavet til mit samarbejde med Levevis®, som gav mig den fine udfordring, at lave en budgetvenlig økologisk ret til under 35 kr pr kuvert – og jeg har faktisk ramt den et godt stykke under det beløb.
I kan læse mere om udfordringen, mit budget til kikærtegryden – og om at spise økologisk og budgetvenligt lige under opskriften, hvor I også kan se med ind i mit køkken, når jeg viser, hvordan jeg tilbereder denne kikærtegryde.

PT45Mter

Kikærtegryde med linser og kokosmælk

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe med her, hvor jeg viser på video, hvordan jeg laver opskriften >>

Varm olien i en gryde ved middel varme og tilsæt løg, hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme og koriander tilsættes, svits krydderierne af under omrøring til det begynder at dufte herligt.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion, hakkede tomater og kokosmælk.

Lad det simre under låg i 30 minutter. Rør jævnligt i gryden.

Tilsæt kikærter, squash og peberfrugt og varm det hele godt igennem i ca. 10 minutter.

Smag til med salt, friskkværnet peber og nyd den lækre ret, som kan spises som den er, eller serveres med ris, friskhakket persille eller koriander.