Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaertegryde/

Kikærtegryde med linser og kokosmælk

Kikærtegryde med linser og kokosmælk er en fantastisk skøn og budgetvenlig ret. Den smager helt vildt fantastisk, er nem at lave og er den perfekte ret til alle de der er begejstrede for fx dhal.

Denne lækre kikærtegryde er varmende, næringsrig, budgetvenlig og smager himmelsk. Retten er et hit hos hele min familie, og jeg servere den gerne til fx basmatiris, eller som en suppe i dyb tallerken med et brød til.

Prøv også: min bedste opskrift på dhal >>

PT45M

Kikærtegryde med linser og kokosmælk

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 tsk karry, medium
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 150 g røde linser
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse kikærter
  • 1 squash, skåret i tern af 1 cm
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kog efter anvisning på emballage
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom karry, spidskommen, kardemomme og koriander i en tør gryde og varm godt igennem, til det begynder at dufte herligt.

Skru lidt ned for varmen og kom løg, hvidløg, ingefær og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion, hakkede tomater og kokos­ mælk. Lad det simre under låg i 30 minutter. Rør jævn­ ligt i gryden.

Tilsæt kikærter, squash og peberfrugt og varm det hele godt igennem i ca. 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server med ris og grofthakket persille.