Menu×

Bålmad

Det er enormt hyggeligt at lave mad over bål og det er en skøn måde at være sammen på, og hygge med børnene, som elsker at være med når der laves mad udendørs ved bålet.

Mange opskrifter egner sig glimrende som bålmad, så her på siden har jeg samlet alle mine skønne opskrifter til at lave mad over bål – alt fra snobrød til lækre gryderetter.

Tip til bålmad:

  • Brug gamle gryder og pander der kan tåle varmen (fx støbejern)
  • Læg en rist over bålet, som evt sættes på mursten eller andre sten.
  • Lav mad på gløderne og ikke direkte på ilden
  • Brug altid knastørt træ og kom evt et par kul på bålet!
  • Brug fantasien og gør det til en leg ;)
  • Husk vand til at slukke bålet med, inden man går fra bålet igen.
Opskrifter
Fyldte græskar med chiligryde
Grillede jomfruhummere
Madpandekager
Mexicansk risret
One pot pasta - verdens nemmeste pasta
Chili con carne
Pandekager
Grillede bananer med mørk rom
Stegte ris med æg
Vikingegryde
Bønnegryde
Kikærtegryde med linser og kokosmælk
One Pot Pasta med kødsovs
Chorizosuppe med kartofler og grønkål
One Pot Pasta med tomatsauce og kødboller
Chili sin carne
Grillede asparges og rabarber med bacon
Minestronesuppe
Tom Yum suppe
Lasagnesuppe
Fiskelasagne
Græske kødspyd og råstegte timiankartofler
Koteletter i fad
Indisk dhal med raita
Gullashsuppe
Hotdogs