Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tacosuppe/

Tacosuppe

Lækker krydret tacosuppe med skønne toppings og fyldt med velsmag – og præcis så stærk som man bedst selv kan lide den. Undlad blot chili, hvis det ikke er sagen.

Styrken justeres til ift smag og behag og alle kan spise med! Som min datter, Julie, selv siger, så er suppe og lasagne altså en virkelig god måde at få børn til at spise grøntsager ;) – og det har hun ret i.
Det virker og med taco, nachos og cheddar ost, så kommer denne suppe lige frem til at virke som en smovset lækker aftensmad i burger/pizza/tacos genren.

Jeg variere selv tacosuppe med kylling, oksekød eller laver den som vegetarret uden kød – alt efter behov, smag og behag. Det hele er testet af og smager virkelig lækkert.

Prøv også: opskrift på lækker tex mex salat

PT30M

Tacosuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 250 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler (kan undlades, hvis vegetar)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 rød chili, finthakket (tilsæt efter smag)
  • 4 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 10 cherrytomater, i både
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 øko lime, saft og skal herfra
  • Til servering
  • 2 avocado
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 100 g nachos, eller taco
  • 100 g cheddar ost, groftrevet
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 0,50 rød chili, skåret i ringe
Udskriv 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare.

Tilsæt kylling og alle krydderierne, skru op for varmen og brun kyllingen godt under omrøring.

Tilsæt bladselleri, squash, tomater, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg i cirka 10 minutter.

Kom bønner og peberfrugt i gryden, kog op under omrøring og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.

Smag den lækre tacosuppe til med friskrevet limeskal og -saft samt salt og peber.

Serverer suppen i skåle, toppet med avocadoskiver, cremefraiche, friskrevet cheddar, nachos og grofthakket koriander.