Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/poelsegryde/ Aftensmad Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Pølsegryde

Nem opskrift på pølsegryde smækfyldt med god smag og grøntsager. Det er en virkelig god ret og et kæmpe hit hos børnene – i alle aldre – og de voksne. Hverdagsmad og stjernelækkert! Lidt ala en pastaversion af svensk pølseret.

Opskriften kan større børn sagtens kan lave selv på deres madlavningsdage og familiens mindste kan være med til at skære pølser i tern eller skrælle gulerødderne. Jeg bruger wienerpølser og chorizopølse, det giver tilsammen en skøn smag – og en god chorizopølse som krydderi er nemlig ret genial i maden. Det tilføjer dybde, samt en røget og spicy smag, uden at retten bliver stærk.

Prøv også: opskrift på lasagnesuppe >>

PT30MPT30M4

Pølsegryde

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage på køl
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 6 wienerpølser, skåret i skiver
  • 30 g chorizo, i små tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g squash, groftrevet
  • 2 gulerod, skåret i meget små tern
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 25 g koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 dl kogevand fra pastaen
  • 1,50 dl piskefløde
  • 20 g parmesan
  • olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 400 g pastaskruer
  • 30 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg pølser og chorizo ved middelhøj varme, i en gryde med olie under omrøring, til pølserne har fået en flot stegeskorpe.

Skrue lidt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, sauter til løgene er klare og bløde.

Tilsæt squash, gulerødder, grøntsagsboullion, hakkede tomater, tomatpure og krydderier. Lad det simre ved middel-lav varme uden låg, og kog imens pastaen efter anvisning på emballagen.

Tag lidt kogevand fra gryden med pastaskruer, når pastaen næsten er kogt færdig og juster evt konsistensen på pølsegryden med pastavand.

Smag til med piskefløde, parmesan samt salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen og rør pastaskruerne i pølsegryden.

Server med parmesan og et drys finthakket basilikum