Pølsegryde
Nem opskrift på pølsegryde smækfyldt med god smag og grøntsager. Det er en virkelig god ret og et kæmpe hit hos børnene – i alle aldre – og de voksne. Hverdagsmad og stjernelækkert! Lidt ala en pastaversion af svensk pølseret.
Opskriften kan større børn sagtens kan lave selv på deres madlavningsdage og familiens mindste kan være med til at skære pølser i tern eller skrælle gulerødderne. Jeg bruger wienerpølser og chorizopølse, det giver tilsammen en skøn smag – og en god chorizopølse som krydderi er nemlig ret genial i maden. Det tilføjer dybde, samt en røget og spicy smag, uden at retten bliver stærk.
Prøv også: opskrift på lasagnesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pølsegryde
- 6 wienerpølser, skåret i skiver
- 30 g chorizo, i små tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 2 gulerod, skåret i meget små tern
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk timian, tørret
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk oregano, tørret
- 1 dl kogevand fra pastaen
- 1,50 dl piskefløde
- 20 g parmesan
- olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
- Til servering
- 400 g pastaskruer
- 30 g parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg pølser og chorizo ved middelhøj varme, i en gryde med olie under omrøring, til pølserne har fået en flot stegeskorpe.
Skrue lidt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, sauter til løgene er klare og bløde.
Tilsæt squash, gulerødder, grøntsagsboullion, hakkede tomater, tomatpure og krydderier. Lad det simre ved middel-lav varme uden låg, og kog imens pastaen efter anvisning på emballagen.
Tag lidt kogevand fra gryden med pastaskruer, når pastaen næsten er kogt færdig og juster evt konsistensen på pølsegryden med pastavand.
Smag til med piskefløde, parmesan samt salt og peber.
Hæld vandet fra pastaen og rør pastaskruerne i pølsegryden.
Server med parmesan og et drys finthakket basilikum
Hej :)
Vi har lige lavet en portion og får nærmest en pastasuppe – kan det være, mængden af grøntsagsbouillon er for stor?
Eller skal det være lidt “suppe-agtigt”??
Jeg oplever at væden reduceres en del mens retten koger ind (mens pastaen koger) – så hos mig skal den lige justeres med pastavand for ikke at blive tør. Hvis det ikke er nødvendigt, så kan du undlade pastavandet. Eller vente med det til pastaen er vendt i retten.
Hvis du ikke vender pastaen i retten og servere pastaen for sig, så vil retten nok være for ‘suppet’
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for svar.
Vores portion skulle bare stå lidt, så blev den mere til en fast ret. Vi lavede den med pasta.
Vh Morten
Hej :)
Jeg har netop prøvet denne lækre opskrift – mums.
Det er en ret stor portion, og jeg vil derfor høre om den kan fryses?
Mvh Carina
Så dejligt at høre!
jeg synes kogt pasta bliver temmelig kedeligt efter optøning.
Er der en rest, så er mine børn vilde med at spise det koldt dagen efter – også i madpakken :) Så det vil jeg hellere anbefale
Kh Ann-Christine