Pølsegryde
Nem opskrift på pølsegryde smækfyldt med god smag og grøntsager. Det er en virkelig god ret og et kæmpe hit hos børnene – i alle aldre – og de voksne. Hverdagsmad og stjernelækkert! Lidt ala en pastaversion af svensk pølseret.
Opskriften kan større børn sagtens kan lave selv på deres madlavningsdage og familiens mindste kan være med til at skære pølser i tern eller skrælle gulerødderne. Jeg bruger wienerpølser og chorizopølse, det giver tilsammen en skøn smag – og en god chorizopølse som krydderi er nemlig ret genial i maden. Det tilføjer dybde, samt en røget og spicy smag, uden at retten bliver stærk.
Prøv også: opskrift på lasagnesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pølsegryde
- 6 wienerpølser, skåret i skiver
- 30 g chorizo, i små tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 300 g squash, groftrevet
- 2 gulerødder, skåret i meget små tern
- 1 dl grøntsagsbouillon, gerne lidt kraftigt blandet
- 1 dåse hakkede tomater
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 1,50 dl piskefløde
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dl kogevand fra pastaen
- 20 g parmesan
- olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
- Til servering
- 400 g pastaskruer
- 30 g parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg pølser og chorizo ved middelhøj varme, i en gryde med olie under omrøring, til pølserne har fået en flot stegeskorpe.
Skrue lidt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, sauter til løgene er bløde.
Tilsæt squash, gulerødder, grøntsagsboullion, hakkede tomater, tomatpure, piskefløde og krydderier. Lad det simre ved middel-lav varme uden låg.
Kog imens pastaen efter anvisning på emballagen til den er lige knap færdigkogt, den pastaen skal stadig have en anelse bid. Tag et par dl kogevand fra gryden med pastaskruer, når pastaen næsten er kogt færdig. Hæld vandet fra pastaen og rør pastaskruerne i pølsegryden. Juster evt konsistensen af pølsegryden, med kogevandet fra pastaen.
Smag pølsegryden til med parmesan samt salt og peber.
Server med parmesan og et drys finthakket basilikum
Hej :)
Vi har lige lavet en portion og får nærmest en pastasuppe – kan det være, mængden af grøntsagsbouillon er for stor?
Eller skal det være lidt “suppe-agtigt”??
Jeg oplever at væden reduceres en del mens retten koger ind (mens pastaen koger) – så hos mig skal den lige justeres med pastavand for ikke at blive tør. Hvis det ikke er nødvendigt, så kan du undlade pastavandet. Eller vente med det til pastaen er vendt i retten.
Hvis du ikke vender pastaen i retten og servere pastaen for sig, så vil retten nok være for ‘suppet’
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for svar.
Vores portion skulle bare stå lidt, så blev den mere til en fast ret. Vi lavede den med pasta.
Vh Morten
Kunne det eventuelt være fordi, at du under ingredienser har skrevet:
“1 dl kogevand fra pastaen”
Mens i selve fremgangsmåden står der:
“Tag et par dl kogevand”
Så kunne man da godt forstå hvis det blev lidt vandet :P
Nej, det tvivler jeg på – det var en tidligere formulering der er rettet nu – der står jo blot at man skal tage et par dl kogevand fra og lidt længere nede, at man skal justere konsistensen med vandet hvis nødvendigt :)
Kh Ann-Christine
Hej :)
Jeg har netop prøvet denne lækre opskrift – mums.
Det er en ret stor portion, og jeg vil derfor høre om den kan fryses?
Mvh Carina
Så dejligt at høre!
jeg synes kogt pasta bliver temmelig kedeligt efter optøning.
Er der en rest, så er mine børn vilde med at spise det koldt dagen efter – også i madpakken :) Så det vil jeg hellere anbefale
Kh Ann-Christine
Vi er kun 2 i vores husstand. Jeg laver hele portionen og deler “sovse delen” i 2, koger 1/ 2 portion pasta.
Når vi så får resten 2 dage efter koger jeg igen 1/2 portion pasta, varmer den sidste halvdel af “sovsen” og putter frisk pasta i.
Jeg tænker man også kunne fryse “sovsen” til en anden dag – måske 😊.
Hej Ebba
Det er en super fin løsning, og man kan også sagtens fryse saucen ned.
Rigtig god weekend til jer
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg plejer ikke at have problemer med dine opskrifter. Din hjemmeside er altid den første der dukker op på min browser når jeg mangler inspiration til mad.
Derfor, da jeg klikkede på denne opskrift tænkte jeg “nej hvor dejligt, endnu en hurtig aftensmad jeg kan lave til mine veninder.”
Der var dog én ting der gik mig særligt på. Opskriften lyder på 6 dl grøntsagsbouillon. En stemme i mit hoved advarede mig. Den sagde til mig at 6 dl var alt for meget. Var det ikke det samme som 600 ml vand? Altså over en halv liter vand til en blanding der består af 6 pølser og noget grønt? Bliver det ikke for vådt?
Men det er jo Valdemarsro. Den trofaste hjemmeside har aldrig svigtet mig før. Så jeg kogte nok vand til at lave 6 dl grøntsagsbouillon. Jeg kogte faktisk kun 5 dl fordi jeg ikke kunne undvære at lytte til den stemme i mit hoved.
Efter jeg stegte pølserne og løgene, var det tid til at tilsætte grøntsagerne og bouillonen. Jeg så forfærdet på min skål med væsken. Igen, det virkede som alt for meget, men jeg prøvede at stole på processen og hældte det hele i.
Til min rædsel svømmede pølsestykkerne og grøntsagerne i en meget tynd tomatsauce. Jeg læste opskriften igen og den skulle simpelthen bare simres ved middel-lav varme uden låg.
Uden låg? Mit hjerte sank. Det jeg havde foran mig lignede jo en pølsesuppe.
Men jeg prøvede at vente og se, om vandet ikke nok skulle fordampe.
Der gik et stykke tid før mine veninder kom ind i køkkenet og delte min rædsel. Pølsestykkerne lavede stadig synkronsvømning i tomatvandet.
Vi blev enige om at måtte improvisere. Jeg hældte de 400g. pasta i væsken i håb om at stykkerne ville suge vandet op og lave det til den sauce jeg havde i tankerne. Så vi brød reglerne og kogte pastaen i pølsevandet med låg på i mere end hvad pastapakken angav.
Og det virkede! Dog var min pasta lidt overkogt og svulmet op til det dobbelte af hvad der var normalt, men saucen var endelig den rigtige konsistens.
Jeg bukker mig for jer andre som fulgte opskriften og fik den til at virke uden problemer. Jeg ved ikke om jeres chorizo og grøntsager var tørstigere end mine eller hvad der var sket, men denne her opskrift virkede sku ikke for mig.
En vigtig ingrediens man kan tage med fra min oplevelse: Lyt til din mavefornemmelse.
Hej Victoria
Ahh, jeg beklager! Der var en tastefejl i mængden af grøntsagsbouillion og det er kun 1 dl der skal i, så jeg forstår godt din frustration – det er fluks rettet til nu.
Men jeg er glad for du ellers er glad for mine opskrifter og håber du har lyst til at prøve denne igen en anden god gang :)
Kh Ann-Christine
Hej igen,
Ah, så giver det meget bedre mening. Jeg er glad for at det er blevet rettet :))
Jeg kommer stadig til at bruge din hjemmeside, så helt skræmt væk er jeg dog ikke.
Og hvis det går galt igen så må jeg skrive en kommentar.
Rigtig god dag <3