Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ovnbagte-groentsager/

Ovnbagte grøntsager – alt i et fad

Sådan et alt i et fad med grøntsager og kartofler er meget ofte en frokostret herhjemme, tilberedt med hvad vi lige har i grøntsagsskuffen. Men det fungerer også storartet til aftensmad, og alt efter årstiden, kan det serveres med en lækker kold krydderurtedip, en fyldig hummus, en grøn salat eller med kylling eller fisk – hvis det ikke nødvendigvis skal være vegetar.

Skal der gerne lidt mere protein til, så kom en dl kogte kikærter eller kogte belugalinser i ovnen sammen med grøntsagerne, det smager også skønt.

Prøv også: opskrift på sprøde ristede kikærter >>

PT40M

Ovnbagte grøntsager - alt i et fad

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g babykartofler, halveret
  • 5 gulerod, skåret i tern
  • 1 squash, skåret i tykke skiver
  • 1 hvidløg, halveret
  • 1 rødløg, skåret i både
  • 100 g halloumi, smuldret
  • 1 spsk timian, tørret
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 spsk pinjekerner
  • 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom alle grøntsagerne, halloumi, krydderier, kerner, olie, salt og peber i en stor bradepande beklædt med bagepapir og vend det hele godt sammen.

Læg de halve citroner med saftsiden opad i fadet og bag det i ovnen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Brug citronsaften fra de bagte citroner til at dryppe over retten under måltidet alt efter smag.