Ovnbagte grøntsager – alt i et fad


Sådan et alt i et fad med grøntsager og kartofler er meget ofte en frokostret herhjemme, tilberedt med hvad vi lige har i grøntsagsskuffen. Men det fungerer også storartet til aftensmad, og alt efter årstiden, kan det serveres med en lækker kold krydderurtedip, en fyldig hummus, en grøn salat eller med kylling eller fisk – hvis det ikke nødvendigvis skal være vegetar.
Skal der gerne lidt mere protein til, så kom en dl kogte kikærter eller kogte belugalinser i ovnen sammen med grøntsagerne, det smager også skønt.
Prøv også: opskrift på sprøde ristede kikærter >>
Ovnbagte grøntsager - alt i et fad
- 400 g babykartofler, halveret
- 5 gulerod, skåret i tern
- 1 squash, skåret i tykke skiver
- 1 hvidløg, halveret
- 1 rødløg, skåret i både
- 100 g halloumi, smuldret
- 1 spsk timian, tørret
- 1 tsk røget paprika
- 1 stængel frisk rosmarin
- 2 spsk græskarkerner
- 1 spsk pinjekerner
- 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom alle grøntsagerne, halloumi, krydderier, kerner, olie, salt og peber i en stor bradepande beklædt med bagepapir og vend det hele godt sammen.
Læg de halve citroner med saftsiden opad i fadet og bag det i ovnen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Brug citronsaften fra de bagte citroner til at dryppe over retten under måltidet alt efter smag.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Uhm, sikken en god ide med halloumi, græskar- og pinjekerner. Ligner en rigtig god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Det må jeg prøve.
Ja, endelig – rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Hej!
Jeg vil høre, om det er en ret, der skal spises samme dag eller kan man godt gemme det i køleskabet over nogle dage? :)
Den er bedst frisklavet, men kan også sagtens spises afkølet – evt med en god hummus og frisk rucola til
Jeg glæder mig til at lave retten i aften, dog er jeg i tvivl om jeg skal lægge en hel stængel rosmarin ned til retten imens den steger i ovnen og så fjerne den igen?
Godt nytår!
Kærligst Claudia
30 minutter i ovnen ved 175 grader er for lidt – hvis de snittede grønsager har cirka samme størrelse som på billedet. Fadet skal have 45 minutter. Så er grønsagerne møre med bid.
jeg oplever det passer perfekt i min ovn :) – men alle ovne er jo forskellige og det kommer naturligvis også an på hvilket ‘bid’ man foretrækker af grøntsagerne.
Kh AC
Hvis man ikke vil eller kan bruge halloumi, kan den erstattes med andenslags ost, eller er der bare bedst ad undlade den.
Du kan blot undlade den eller bruge feta, som også smager dejligt bagt.
Kh AC
Hej, som enlig er dette en super måde at få ryttet ud i sin grøntsagsskuffe. Men jeg syntes ofte at indholdet bliver meget tørt? Er der en måde hvorpå at man kan bevare grøntsagerne lidt bedre? Jeg har overvejet at bruge en bagepose?
PFT for svar.
Hej Torben
Dejligt at høre!
Jeg bruger normalt ikke selv bagepose, men det er da endleig at prøve det af, jeg tænker dog ikke at halloumien vil blive sprød i den … Ellers kom en spsk olie eller to ekstra på.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Kære AC
Hvilket fad har du i brug til grøntsagsfadet? Jeg mangler inspiration til værktøj – Måske en idé ;-)
God weekend – og tak for en yderst overkommelig og helt vidunderlig hjemmeside har netop købt begge dine bøger. Fantastiske!!
KH Laila
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Fadet er fra De Buyer, og ja, det var da en god ide på et tidspunkt :)
Rigtig god fornøjelse med bøgerne, jeg håber du bliver glade for dem
Kh Ann-Christine