Ovnbagte grøntsager – alt i et fad
Sådan et alt i et fad med grøntsager og kartofler er meget ofte en frokostret herhjemme, tilberedt med hvad vi lige har i grøntsagsskuffen. Men det fungerer også storartet til aftensmad, og alt efter årstiden, kan det serveres med en lækker kold krydderurtedip, en fyldig hummus, en grøn salat eller med kylling eller fisk – hvis det ikke nødvendigvis skal være vegetar.
Skal der gerne lidt mere protein til, så kom en dl kogte kikærter eller kogte belugalinser i ovnen sammen med grøntsagerne, det smager også skønt.
Prøv også: opskrift på sprøde ristede kikærter >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ovnbagte grøntsager - alt i et fad
- 400 g babykartofler, halveret
- 5 gulerødder, skåret i tern
- 1 squash, skåret i tykke skiver
- 1 hvidløg, halveret
- 1 rødløg, skåret i både
- 100 g halloumi, smuldret
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk røget paprika
- 1 stængel frisk rosmarin
- 2 spsk græskarkerner
- 1 spsk pinjekerner
- 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle grøntsagerne, halloumi, krydderier, kerner, olie, salt og peber i en stor bradepande beklædt med bagepapir og vend det hele godt sammen.
Læg de halve citroner med saftsiden opad i fadet og bag det i ovnen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Brug citronsaften fra de bagte citroner til at dryppe over retten under måltidet alt efter smag.
Hej Ann- Christine.
Jeg måler lige ovntemp. på vores ovn. Retten har fået en time ved 175 gr. Varmluft. Stadig rå kartofler. Så 15 min ved 220 gr. og der er meget bid i kartoflerne.
Der er jo ingen væde i fadet! Hvordan skal kartoflerne blive møre?
Vh PoulWilly
Hej PoulWilly
Det er lidt samme princip som kartoffelbåde, og ovnbagte kartofler. Ingen væde, men også kun grønt i ét lag – så tager det i min ovn en halv times tid.
Har fadet mon været for fyldt, så de har lagt i lag?
Kh Ann-Christine
Grønsager i oven alt i et fad 😉Opskriften,, det smager vildt godt og så med de halve citroner, det vidste jeg ikke man kunne, & de Ekstra smagsgivende til retten, mit spørgsmål til kartoflerne Skal de koges først inden de tilsættes – og evt hvilke flere grønt/ kerner nødder kan jeg bruge ? Mvh
Hej Birthe
jeg koger ikke kartoflerne først, men bager dem i ovnen. Du kan variere med alle grøntsager der gør sig godt til bagning, rodfrugter, broccoli, spidskål mv.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Kære AC
Hvilket fad har du i brug til grøntsagsfadet? Jeg mangler inspiration til værktøj – Måske en idé ;-)
God weekend – og tak for en yderst overkommelig og helt vidunderlig hjemmeside har netop købt begge dine bøger. Fantastiske!!
KH Laila
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Fadet er fra De Buyer, og ja, det var da en god ide på et tidspunkt :)
Rigtig god fornøjelse med bøgerne, jeg håber du bliver glade for dem
Kh Ann-Christine
Hej, som enlig er dette en super måde at få ryttet ud i sin grøntsagsskuffe. Men jeg syntes ofte at indholdet bliver meget tørt? Er der en måde hvorpå at man kan bevare grøntsagerne lidt bedre? Jeg har overvejet at bruge en bagepose?
PFT for svar.
Hej Torben
Dejligt at høre!
Jeg bruger normalt ikke selv bagepose, men det er da endleig at prøve det af, jeg tænker dog ikke at halloumien vil blive sprød i den … Ellers kom en spsk olie eller to ekstra på.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Hvis man ikke vil eller kan bruge halloumi, kan den erstattes med andenslags ost, eller er der bare bedst ad undlade den.
Du kan blot undlade den eller bruge feta, som også smager dejligt bagt.
Kh AC
30 minutter i ovnen ved 175 grader er for lidt – hvis de snittede grønsager har cirka samme størrelse som på billedet. Fadet skal have 45 minutter. Så er grønsagerne møre med bid.
jeg oplever det passer perfekt i min ovn :) – men alle ovne er jo forskellige og det kommer naturligvis også an på hvilket ‘bid’ man foretrækker af grøntsagerne.
Kh AC
Jeg glæder mig til at lave retten i aften, dog er jeg i tvivl om jeg skal lægge en hel stængel rosmarin ned til retten imens den steger i ovnen og så fjerne den igen?
Godt nytår!
Kærligst Claudia
Hej!
Jeg vil høre, om det er en ret, der skal spises samme dag eller kan man godt gemme det i køleskabet over nogle dage? :)
Den er bedst frisklavet, men kan også sagtens spises afkølet – evt med en god hummus og frisk rucola til
Uhm, sikken en god ide med halloumi, græskar- og pinjekerner. Ligner en rigtig god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Det må jeg prøve.
Ja, endelig – rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC