Rødbedehummus


Rødbedehummus smager fantastisk og rødbederne giver den smukkeste pink farve til den lækre cremede hummus, som her får et ekstra spark af en frisk peberrod, som giver det perfekte modspild til rødbede.
Jeg servere den pink hummus med rødbede til alt fra grøntsagsstave til tortillachips, nachos, og som dip til at smøre i sandwich, den er genial i en lækker vegetar sandwich med salat, avocado og grønt.
Prøv også: min bedste opskrift på guacamole >>
Rødbedehummus
- 200 g rødbede
- 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
- 1 spsk tahin
- 10 g peberrod, fintrevet
- 0,50 øko citron, 2 spsk saften herfra
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 30 minutter.
Hæld koldt vand over rødbederne.
Lad dem køle lidt af og gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
Blend rødbede, kikærter, tahin, citronsaft, hvidløg, spidskommen og peberrod til en cremet hummus.
Smag til med citronsaft, salt og peber og tilføj evt. lidt olie for at få den rette konsistens.
Næringsindhold

Pr. portion
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Åh, jeg elsker rødbedehummus – har slet ikke tænkt på, at lave den selv.
Det lyder lækkert.
Det er så lækkert! Du må endelig prøve den.
Kh Ann-Christine
Kan man lave den uden at koge rødbederne, måske ved at dampe dem i mikroovn?
Hej
Jeg har lige et spørgsmål til din opskrift 1 dåse kikærter hva svarer det til i gram?? Eller er det en lille / stor dåse
Hej Janni,
Det er beskrevet her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#toerrede-kikaerter-boenner – en dåse kikærter i mine opskrifter er altid standard (400 g øko kikærter ikke drænet vægt)
Kh AC