Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/floedekartofler/

Flødekartofler

Flødekartofler er en toplækker 80´er middagsret, som stadig – og altid – er et hit.

De skønne flødekartofler er nemme at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet, men passer sig selv i ovnen og så er de perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter, salater og på en buffet.

Her får I min version af flødekartofler, som er noget så lækker – og del endelig jeres tips og tricks til ‘de perfekte flødekartofler’ – selv om den er så enkel, så kan retten alligevel varieres temmelig meget og det er hyggeligt når vi kan inspirere hinanden.

Prøv også: min opskrift på råstegte kartofler >>

PT1H20M

Flødekartofler

4 pers.     1 time 20 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 20 min.
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad.

Bland piskefløden sammen med et sammenpisket æg, presset hvidløg og krydderierne, rør til det er helt ensartet i konsistensen og fordel blandingen over kartoflerne.

Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag dem i 60-70 minutter eller til kartoflerne er møre.

Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.