Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/floedekartofler/ Festmad Nytår, Påskefrokost, Tilbehør Aftensmad

Flødekartofler

Flødekartofler er en toplækker 80´er middagsret, som stadig – og altid – er et hit.

De skønne flødekartofler er nemme at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet, men passer sig selv i ovnen og så er de perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter, salater og på en buffet.

Her får I min version af flødekartofler, som er noget så lækker – og del endelig jeres tips og tricks til ‘de perfekte flødekartofler’ – selv om den er så enkel, så kan retten alligevel varieres temmelig meget og det er hyggeligt når vi kan inspirere hinanden.

Prøv også: min opskrift på råstegte kartofler >>

PT1H20MPT20M4

Flødekartofler

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid20 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 0,50 liter piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, lidt revet
  • 1 tsk frisk timian, finthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad.

Pisk ægget godt sammen og rør  sammen med piskefløden til det er helt ensartet i konsistensen. Kom presset hvidløg og krydderierne i og rør det sammen. fordel blandingen over kartoflerne.

Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag dem i 60-70 minutter eller til kartoflerne er møre.

Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.