Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madbroed-med-oliven-og-bacon/

Madbrød med oliven og bacon

Lækre små madbrød med oliven og bacon er lækre som tilbehør til efterårets suppe, og suppe er netop på menuen herhjemme mange gange i vinterhalvåret.

De små madbrød, er et stort hit hos min børn, som lige siden de var helt små har været begejstrede for at spise oliven. Brødene er også skønne som tilbehør til andre retter, gør sig fint til udflugter og i madpakken – og så kan de fryses ned. Prøv gerne at variere dem med fx revet parmesan, soltørrede tomater og lign.

Prøv også: min bedste opskrift på grydebrød >>

PT2H30M

Små madbrød med oliven og bacon

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel, måske mere
  • Fyld
  • 1 dl pesto
  • 75 g oliven uden sten, finthakket
  • 50 g bacon, stegt sprødt og finthakket
  • Til at pensle
  • 1 æg, sammenpisket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet, tilsæt kærnemælk, salt, honning, olivenolie og grahamsmel. Rør det godt igennem og tilsæt derefter lidt mere mel lidt efter lidt til dejen samles og kan æltes smidig og blød. Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i to timer.

Rul dejen ud i en lang firkant ca 20 cm bred, smør med pesto, drys med bacon og finthakket oliven. Fold dejen en gang på langs og skær brødstykkerne ud.

Bag dem ved i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 12-15 minutter.