Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldhaevet-focaccia-tomat/ Brød Buffet, Madbrød, Vegetar

Koldhævet focaccia med tomat og hvidløgsolie

Koldhævet focaccia med tomat og rosmarin, dryppet med hvidløgsolie og et drys flagesalt. Focaccia er et evigtlækkert og nemt brød at bage. Dette brød skal forberedes dagen før, men det meste af tiden skal dejen blot have tid til at hæve, og blive fyldt med god smag og saftighed i krummen. Gode ting tager tid, og sådan er det også med dette dejlige brød.

Nyd brødet til tapas, salat, buffet, snup det med i picnickurven eller snack det til et glas køligt vin. Det er også fantastisk som tilbehør til dampende varm suppe eller til ostebordet.

Prøv også:  flere opskrifter på madbrød  >>

Koldhævet focaccia med tomat og hvidløgsolie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15HPT30M1
Ingredienser
  • 350 g stuetempereret vand
  • 10 g gær
  • 200 g hvedemel
  • 200 g durummel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 14 g salt
  • Derudover
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 100 g cherrytomater
  • 1 rødløg, i tynde både
  • 3 stængler frisk rosmarin, nålene herfra
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en røreskål med stuetempereret vand og tilsæt fuldkorns ølandshvede og sigtet hvedemel, rør kort dejen sammen, til det er ensartet. Lad dejen hvile tildækket til autolyse i 45 minutter.

Kom salt i og rør dejen ved lav-medium hastighed på røremaskine i 1-2 minutter, eller fold dejen nogle gange, til dejen er blank og glat.

Kom dejen i skål, smurt med olivenolie. Dæk skålen med et låg eller rent klæde og stil til hævning i 2 timer på køkkenbordet. Sæt derefter dejen i køleskabet natten over eller minimum 8-12 timer.

Næste dag
Tag dejen ud af køleskabet 3 timer før bagning. Lad den hvile i skålen i 1 time, og hæld derefter dejen ud i en lille bradepande eller et ovnfast fad på ca 23 x 30 cm, beklædt med bagepapir.

Kom koldt vand på hænderne og træk forsigtigt i dejen, så dejen fylder bradepanden ud til kanterne.

Lad dejen hæve i bradepanden 2 timer et lunt sted, til den hæver til dobbelt størrelse.

Lav små huller i dejen med fugtige fingerspidser. Vær forsigtig med ikke at trykke fingerspidserne ned til bradepandens bund.

Rør olivenolie sammen med presset hvidløgsfed til det er ensartet. Dryp det over brødet og fordel både rødløg og cherrytomaterne i dejen, tryk dem lidt ned i dejen. Drys med grofthakket rosmarinnåle og flagesalt.

Bag foccaciabrødet i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i cirka 25 min, til brødet er sprødt og gyldent.