Spinatboller
Spinatboller er et hit i madpakkerne og til frokost, morgenmad, sandwich og andet godt!
De skønne boller med spinat er nemlig både saftige, bløde, velsmagende og lækre.
Hvis man normalt ikke er så begejstret for de grønne vitaminfyldte spinatblade, så prøv dem endelig alligevel, for de smager ikke meget af spinat og de er jo bare så fine med de grønne mønster i krummen og skorpen.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinatboller
- 75 g knækkede hvedekerner
- 4 dl kogende vand
- 25 g gær
- 150 g spinat, finthakket
- 1,50 dl yoghurt naturel
- 60 g grovvalset havregryn
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel, ca.
- Derudover
- 1 æg, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom hvedekerner i en skål med kogende vand og lad det trække i mindst en time og til det er kølet helt af til stuetemperatur.
Opløs gæren i blandingen og rør spinat, yoghurt, havregryn, salt i skålen. Rør hvedemel i og rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer eller i køleskabet natten over.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Pyha, vi kunne altså også godt have brugt et par dage ekstra her efter nytår til at komme sådan ordentligt igang, men det er nu også meget rart med lidt hverdag igen ovenpå al julehyggen :-). Bollerne ser kamplækre ud. De må på listen over madpakkeidéer. KH D
Hej Ann-Christine,
Selvom det er langt til siden jeg har skrevet en kommentar på din blog, så kan du tro at jeg bruger den hver dag – i mit arbejde som lærer med med elever og herhjemme. Det er den eneste blog jeg læser og det gør jeg af flere grund; dine opskrifter er helt igennem fantastiske, billederne er indbydende ud, din blog er meget nem at navigere rundt i også er den bare så personligt. Forresten så har jeg lavet din spinat boller, og de var helt vildt lækker. Tusind tak for dig. Jeg kan godt forstå at der er så mange som bruger den..
Kh. Joan
Det er jeg bare så glad for at høre, Joan ♡ Tusind tak, gør mig så glad!
Sikke en skøn hilsen at få.
Ha´ en rigtig skøn aften.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg holder også rigtig meget af hverdagen, men ahh kunne nu være rart med et par dage ekstra inden den startede ;)
Rigtig dejlig dag til dig ♡
Kh AC
Hvor lyder de lækre.
Mine børn høre helt klart til dem der ikke er fan af spinat, på trods af at jeg selv er ret vild med det. Måske bollerne skulle have en chance. De er så flotte og indbydende ud.
Jeg krydser fingre for at de bliver helt begejstrede for det også ;)
Tænker du der skal laves noget om i opskriften hvis jeg vil bruge græskar kerner også? Evt. Mere væske eller lignende :)
Jeg tror fint du kan komme dem i, uden at tilføje mere end måske 1-2 spsk ekstra vand.
Alternativt lade græskarkernerne lægge i blød en times tid inden dejen æltes.
Hej
Jeg har held med at koge hvedekernerne i 5-7 minutter, hvis man ikke er langtidsplanlægger
Godt tip! ♡
Det er sjovt, jeg har bagt disse boller 2 gange, de er smadder gode! Har brugt frossen spinat begge gange, men her anden gang smager de MEGET mere af spinat ?
Pudsigt at de blev så forskellige fra den ene til den anden gang … Håber de var lækre begge gange :)
Når du bruger frossen spinat, er det så 150 g optøet spinat uden væde? Eller tager du ca.150 g frossen spinat?
Tak :)
Det er 150 g optøet hvor væden er dryppet af.
Kh AC
Tak, det gjorde jeg også, men jeg måtte tilføje en masse ekstra mel, da dejen blev ved med at være klistret. Men bollerne er nu blevet rigtig gode alligevel!
Jeg erstattede desuden 1/3 af melet med fuldkornsmel og kom lidt revet cheddar i også :)
Tak for nogle rigtig gode opskrifter!
Har til aften lavet disse boller, og det er altså en nye farvorit. Min kæreste sagde at det var de bedste boller jeg har lavet hidtil??
De ser så lækre ud! Jeg har en søn der er mælkeallergiker, tror du jeg kan erstatte yoghurt med et mælkefrit alternativ, som soyabaseret yoghurt?
Jeg har ikke prøvet at bage med de produkter, så det må komme an på en prøve. Ellers kan du evt blot bruge vand til bagningen, det bliver også godt!
Kh Ann-Christine
Hvor godt! Det er dejligt at høre :)
Har du nogen ide, om man kan erstatte spinat med grønkål? Det er i forvejen i mit køleskab.
Det er jeg sikker på vil blive rigtig lækkert :)
Bollerne ser super lækre ud!
Vil de kunne fryses?
Ja, det kan de sagtens :)
Hejsa. Tak for en fantastisk blog. det er her jeg først kigger efter nye og lækre opskrifter.
Ift. at fryse dem ned. Er det en skrøne at man ikke må fryse spinat ned? Og hvis man gør – at de skal varmes op?
Hej Kristina,
Tusind tak for din søde hilsen, det jeg jeg glad for at høre.
Du må gerne fryse dem ned, det er i følge sundhedsstyrelsen en skrøne :) Du kan evt google sundhedsstyrelsen + fryse spinat
Skøn sommer til dig
Kh AC
Bedst som jeg tænker
“nu kaster jeg lige en spinatbolle dej sammen”
Finder jeg ud af at knækkede hvedekerner er…knækkede rugkerner!!
Så nu prøver jeg ?
Har du prøvet med dem istedet?
Hej Dorte,
Du kan sagtens bruge knækkede rugkerner også, det vil helt sikkert også blive godt :) Dem bruger jeg også indimellem selv i boller og brød.
Kh AC
Hej Ann-kirstine,
Skal hvedekernerne optage alt vandet, inden man blander det sammen med resten af dejen?
Kh Emilia
Hej Emilia,
Det behøver de ikke, men dejen er nemmest at få en fornemmelse af hvis de har optaget mest muligt væde inden resten røres i. Men kernerne optager stadig væde under hævningen.
Kh AC
For at gøre bollerne så “nemme”/lige til som dine koldhævede boller. Hvad kan man så erstatte yoghurt og æg med? (det er ikke hver dag jeg har de ting i mit køleskab.) ?
Du kan evt blot prøve at komme spinat i de koldhævede boller :) og måske 1/2 dl ekstra mel, hvis du oplever der er meget væde du ikke kan klemme fra.
Virkelig lækker opskrift!
Tak for en dejlig opskrift.. Det er nu 4. Gang jeg bager dem.. De er et stort hit til madpakken i børnehaven.. ?
Min dreng har døbt dem Monsterbollerne ?
hvor dejligt – og det er virkelig så hyggeligt med de skønne kælenavne til retterne som børn kan finde på, tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Hvis nu man insisterer på at eksperimentere med surdej, hvad vil din anbefaling så være i forhold til at erstatte gær med surdej – hvilken mængde og øget hævetid?
Hej Louise
det er beskrevet lidt nærmere under min opskrift på surdej her: https://www.valdemarsro.dk/surdej/
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan dine gulerodsboller og spinat spinatboller fryses?
Kh
Sanne
Ja, det kan de og det kan du også se i opskriftsboksen i infoteksterne under opskriftens overskrift :)
Kh Ann-Christine
Meget lækker opskrift .Det smager også godt med revet cheddar ost ovenpå
Spændende opskrift.
Jeg har erstattet 100 gram mel med fuldkornsspelt, og deraf måtte jeg tilsætte mere væde.
Har du erfaring med økologisk kontra konventionel gær? Jeg synes at, når jeg bager med økologisk gær, hæver de helt enormt.
Hej Liv
Jeg bager kun med økologisk gær, når jeg bruger gær – så jeg har ikke selv sammenligningsgrundlaget.
Kh Ann-Christine
Hvilken konsistens skal dejen have, når den er rørt sammen?
Det er en meget våd/klæg dej jeg står med.
Den vil ikke kunne formes med hænderne …
Den skal være en blød dej og den sætter sig i køleskabet natten over.
Det er længe siden jeg sidst har bagt dem, men jeg har på min to do at jeg lige snart skal teste den efter, så skal jeg nok rette til hvis nødvendigt. Kom evt en smule ekstra hvedemel i hvis nødvendigt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine