Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spinatboller/ Boller Brød og Boller, Madbrød, Tilbehør Aftensmad

Spinatboller

Spinatboller er et hit i madpakkerne og til frokost, morgenmad, sandwich og andet godt!

De skønne boller med spinat er nemlig både saftige, bløde, velsmagende og lækre.

Hvis man normalt ikke er så begejstret for de grønne vitaminfyldte spinatblade, så prøv dem endelig alligevel, for de smager ikke meget af spinat og de er jo bare så fine med de grønne mønster i krummen og skorpen.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

PT4HPT30M12

Spinatboller

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g hvedekerner, knækkede
  • 4 dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 150 g spinat, finthakket
  • 1,50 dl yoghurt naturel
  • 60 g havregryn, grovvalset
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel, ca.
  • Derudover
  • 1 æg, til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom hvedekerner i en skål med kogende vand og lad det trække i mindst en time og til det er kølet helt af til stuetemperatur.

Opløs gæren i blandingen og rør spinat, yoghurt, havregryn, salt i skålen. Rør hvedemel i og rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer eller i køleskabet natten over.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist.