Spinatboller


Spinatboller er et hit i madpakkerne og til frokost, morgenmad, sandwich og andet godt!
De skønne boller med spinat er nemlig både saftige, bløde, velsmagende og lækre.
Hvis man normalt ikke er så begejstret for de grønne vitaminfyldte spinatblade, så prøv dem endelig alligevel, for de smager ikke meget af spinat og de er jo bare så fine med de grønne mønster i krummen og skorpen.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinatboller
- 75 g knækkede hvedekerner
- 4 dl kogende vand
- 25 g gær
- 150 g spinat, finthakket
- 1,50 dl yoghurt naturel
- 60 g grovvalset havregryn
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel, ca.
- Derudover
- 1 æg, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom hvedekerner i en skål med kogende vand og lad det trække i mindst en time og til det er kølet helt af til stuetemperatur.
Opløs gæren i blandingen og rør spinat, yoghurt, havregryn, salt i skålen. Rør hvedemel i og rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer eller i køleskabet natten over.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvilken konsistens skal dejen have, når den er rørt sammen?
Det er en meget våd/klæg dej jeg står med.
Den vil ikke kunne formes med hænderne …
Den skal være en blød dej og den sætter sig i køleskabet natten over.
Det er længe siden jeg sidst har bagt dem, men jeg har på min to do at jeg lige snart skal teste den efter, så skal jeg nok rette til hvis nødvendigt. Kom evt en smule ekstra hvedemel i hvis nødvendigt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Spændende opskrift.
Jeg har erstattet 100 gram mel med fuldkornsspelt, og deraf måtte jeg tilsætte mere væde.
Har du erfaring med økologisk kontra konventionel gær? Jeg synes at, når jeg bager med økologisk gær, hæver de helt enormt.
Hej Liv
Jeg bager kun med økologisk gær, når jeg bruger gær – så jeg har ikke selv sammenligningsgrundlaget.
Kh Ann-Christine
Meget lækker opskrift .Det smager også godt med revet cheddar ost ovenpå