Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/gulerodsboller/

Koldhævede gulerodsboller

De her koldhævede gulerodsboller er virkelig lækre og er nogle af dem jeg har bagt igen og igen.

De er skønne i mine børns madpakker, morgenmad, eftermiddagsboller og som tilbehør til aftensmad og suppe – de er bare altid lækre og hurtige at lave og så kan de med fordel fryses ned, og det er altså lækkert altid at have gode hjemmebagte boller i fryseren.

Gulerodsboller der er helt som de skal være – sprøde uden på og bløde og saftige med masser af smag inden i.

PT+1H

Gulerodsboller

10-12 stk    +1 time
10-12 stk
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 1 dl ymer
  • 10 g øko gær
  • 40 g solsikkekerner
  • 50 g havregryn
  • 120 g revet gulerod
  • 1 1/2 tsk salt
  • ca 300-450 g hvedemel
Udskriv opskrift
+1 time
Fremgangsmåde

Gæren røres ud i vand. Ymer, salt, solsikkekerner, havregryn og gulerod røres i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt. Jeg ælter ikke dejen med hænderne, rører bare godt rundt – dejen skal være let klistret, men så fast til sidst, at du næsten ikke kan rører den. Melmængden kommer ret meget an på hvor saftige gulerødderne er, så juster endelig til, så det passer og så dejen er tilpas ’svær’ at røre i.

Så kommer jeg film over skålen og sætter skålen i køleskabet, gerne natten over. Næste dag former jeg 10-12 boller af dejen og sætter dem på en bageplade med bagepapir. Hæver 1/2 times tid ved stuetemperatur og kommes i ovnen ved 260 grader i 4 minutter, hvorefter jeg skruer ovnen ned til 225 grader og bager færdig i 16-18 minutter.