Chai Latte
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2011/09/chai-latte-1.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Et glas eller krus med krydret og varmende chai latte er så hyggeligt!
Hjemmelavet Chai Latte er en af mine favoritdrikke. Ideel til hyggestunder, efterårs- og vinterdage. På de kolde dage er det så hyggeligt at lave sig en kop duftende te og putte sig under et lunt blødt tæppe med en god bog, film eller et afsnit af yndlingsserien.
Min version af den gode indiske chai latte er fyldt med krydderier, sort te og er ikke alt for sukkersød, for sådan kan jeg bedst lide den.
Prøv også: min opskrift på varm chokolade >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chai latte
- 5 kardemommekapsler
- 3 hele nelliker
- 3 peberkorn
- 2 kanelstang
- 10 g ingefær
- 1 tsk sukker
- 1 dl vand
- 2 spsk sort te
- 3 dl mælk
- 1 knivspids stødt kanel, vendt i lidt sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Knus kardemommekapslerne og skrab de sorte kardemommefrø ud. Rist kardemommefrø, de hele nelliker og peberkorn på en varm tør pande i 2-3 minutter, ryst panden hyppigt, så det ikke brænder på – det skal dufte lækkert og krydret. Kom krydderierne i en morter og stød dem fint.
Kom de stødte krydderier, kanelstang, ingefær, sukker og vand i en lille kasserolle og kog op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom stort te i gryden Rør det igennem og lad det trække i 3 minutter.
Sigt chai teen i en kop og tilsæt varm – gerne skummet – mælk. Drys en knivspids kanelsukker på toppen inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil lave til flere dage .
Jeg plejer at forberede krydderierne, og kværne dem på en lille krydderikværn (en kaffekværn jeg bruger kun til krydderier) så er det nemt at lade dem trække sammen med teen, tilsætte sukker og sigte teen, før jeg tilsætter mælk.
Kh Ann-Christine
Kan man lave en stor portion og have den på køl og så bare varme det man skal bruge op og tilsætte varm mælk? :-)
Og hvis man vil undgå koffein, kan man bruge noget andet the eller blot undlade det?
Man kan godt få den sorte te koffeinfri i fin kvalitet hos fx perchs – så det vil jeg nok vælge, hvis jeg skulle undlade koffeinen.
For uden den sorte te bliver det blot varm mælk med krydderier, hvilket jo også smager dejligt. .
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvornår tilføjes honningen?