Chai Latte
Et glas eller krus med krydret og varmende chai latte er så hyggeligt!
Hjemmelavet Chai Latte er en af mine favoritdrikke. Ideel til hyggestunder, efterårs- og vinterdage. På de kolde dage er det så hyggeligt at lave sig en kop duftende te og putte sig under et lunt blødt tæppe med en god bog, film eller et afsnit af yndlingsserien.
Min version af den gode indiske chai latte er fyldt med krydderier, sort te og er ikke alt for sukkersød, for sådan kan jeg bedst lide den.
Prøv også: min opskrift på varm chokolade >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chai latte
- 5 kardemommekapsler
- 3 hele nelliker
- 3 peberkorn
- 2 kanelstang
- 10 g ingefær
- 1 tsk sukker
- 1 dl vand
- 2 spsk sort te
- 3 dl mælk
- 1 knivspids stødt kanel, vendt i lidt sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Knus kardemommekapslerne og skrab de sorte kardemommefrø ud. Rist kardemommefrø, de hele nelliker og peberkorn på en varm tør pande i 2-3 minutter, ryst panden hyppigt, så det ikke brænder på – det skal dufte lækkert og krydret. Kom krydderierne i en morter og stød dem fint.
Kom de stødte krydderier, kanelstang, ingefær, sukker og vand i en lille kasserolle og kog op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom stort te i gryden Rør det igennem og lad det trække i 3 minutter.
Sigt chai teen i en kop og tilsæt varm – gerne skummet – mælk. Drys en knivspids kanelsukker på toppen inden servering.
Helt enig – elsker Chai, men de fleste af dem er alt for søde :(
Pulver-chai som de fleste serverer :( Synes at Kong Kaffe (Fisketorvet i hvertfald) har en i brev som er okay, men dette lyder tilpas let til min smag :)
Nogle købe-blandinger er med citrus i, det holder jeg mig også fra.
Jeg håber du kan lide denne og krydderier kan varieres lidt efter smag og behag :)
Sådan går det når man løber/cykler meget stærkt, jeg håber at tanden bliver siddende hvor den skal.
Dét håber jeg også!
Skønne skønne billeder, jeg får også lyst til en :)
Held og lykke med tanden.
Tak :-)
Jeg er fuld af beundring over dine foto. Ganske almindelige ingredienser får du små kunstværker ud af. Så smukt. Tør vædde på du er æstetiker.
Lørdagshilsner
Charlotte
Tusind tak Charlotte :-) Det var varmer meget!
Fantastisk med en opskrift på chai! Jeg har prøvet at finde en god i lang tid, så jeg glæder mig til at få prøvet den her af!
Håber den smager dig :-)
Sikke da en medfart for Johan..! Og så var det da godt, i fandt ud af det med ekstra omsorg og dejligt! – Johan kan vise sin taknemmelighed! En sej lille én, det er han! For det lyder til, at han også havde overskud til at få noget ud af situationen.. God bedring ønsker Bedsterne!
Du tager simpelthen de skønneste billeder. Og du har formået at få mig til at crave en chai, selv om jeg VIRKElig ikke kan lide det. Dét må siges at være en bedrift, men det ser bare så lækkert ud… :-)
Håber, Johan er fit for fight igen, og at hans tand bliver, hvor den er.
Tusind tak :-) Ja, det må da være lidt en bedrift så. Men det kan selvfølgelig også være snarlig termin der spiller et puds ;-)
Jeg er helt vild med chai latte – også de søde :-)
Men skal da helt sikkert prøve din opskrift. Jeg har tydeligvis misforstået konceptet chai latte, da jeg troede den altid indeholdt kanel :-)
Og du søder den selvfølgelig bare helt som du har lyst til ;-) Jeg er også ret sikker på at der som regel er kanel i, jeg har brugt 2 kanelstænger som er knust og kogt med.
Ja, det har du da også… Jeg var vist ikke helt vågen da jeg læste ingredienserne…
Så har jeg jo nok ikke helt misforstået konceptet alligevel ;-)
Hav en dejlig dag!
Jeg synes rigtig godt om dine opskrifter ? og har ikke prøvet denne her endnu, er det ikke svært at knus kanelstænger, synes mine er utroligt hårde? Og bruger du frisk ingefær?
Ved godt at du har skrevet dette for mange år siden, men nyt for mig
Hej Lone,
Mange tak for din søde hilsen. Det er ved at være en del år siden, så jeg tror lige denne opskrift skal have en opfriskning ved lejlighed :)
I dag ville jeg nok bare lade krydderierne være hele og koge dem i gryden med te, lade det trække smag og sigte det i et glas med varm mælk.
Kh AC
En fast leser fra Norge gir seg til kjenne :)
Jeg har lenge latt meg inspirere av alle dine fantastiske oppskrifter og bilder, og i skrivende stund sitter jeg med en varm latte a la valdemarsro i hånden. Den smaker fortreffelig! Jeg er som deg – synes de blir kvalmende hvis de blir for søte, men denne var helt perfekt.
Tusen takk for fin og inspirerende blogg!
Efterårsknus fra Norge
Tusind tak for en dejlig hilsen fra Norge. Det er så rart når faste læsere (og også nye læsere) skriver en rar hilsen. Jeg er glad for at høre at du kan lide min chai version :-) Ha´ en dejlig søndag
Sikke en fin blog med lækre opskrifter! Må helt sikkert snart prøve denne chai latte!
Den er god, så håber den også lige falder i din smag :)
Hey,
Faldt over din hjemmeside, som for mig virkelig emmer af hjemmehygge og Danmark. Og ja, nogle skønne billeder du får taget.
Jeg er pt i Indien og synes lige jeg ville lægge en kommentar om Chai Latte’n. Kan fortælle at man kan købe en lille kop “dii” (sådan udtaler inderne det) på hvert gadehjørne her for 5 rp (=0,5 kr). Og teen er meget sød!
Tusind tak Louise! Det er dejligt at have en læser i Indien også – som er et land jeg utrolig gerne vil besøge på et tidspunkt. Er ‘dii’ også krydret lige som chai? Det er jo helt vildt billigt i øvrigt med 50 øre. Og når man tænker på hvad en chai latte koster på en cafe i DK …
den chai latte ser VILDT lækker ud! Jeg håber da at jeg kan lave den lige så fin. så må mine forældre tage rollen som forsøgskaniner! *-*
De er heldige dine forældre :) -blev den god?
Og er forresten vild med din hjemmeside!!!!!!!!!!!!!!!
Tusind tak, Laura! :) Det er jeg glad for at høre
Jeg har først i dag fundet din blog – den er virkelig fantastisk! Jeg har et lille spørgsmål til den her virkelig lækre opskrift: kan man godt lade være med at putte ingefær i? For pånær det, så er det den perfekte opskrift! :)
Det kan du sagtens lade være med – og tusind tak :)
Kære Valdemar,
Dine billeder er godt nok indbydende og inspirerende. Jeg ser frem til at lave den ægte vare fra bunden frem for pulver-erstatningen. Dog er jeg i tvivl om en enkelt ting!
-Hvilken mælk er at foretrække? Skummer I den med en mæleskummer, så den blive cremet eller hvordan?
Sisse
Hej Sisse,
Tak for din hilsen. Der er nu ikke nogen der hedder Valdemar her, valdemarsro er blot bloggens navn (en lang historie om et sted vi engang boede i Sverige) :)
Jeg bruger helst minimælk og skummer mælken med min bamixblender, som er genial til den slags.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Ej, virkelig undskyld!
Det her med blog er lidt nyt for mig! Tusind tak Ann-Christine! Men Valdemarsro er dog også et flot navn til en blog.
Sisse
Haha, det er altså helt okay. Kunne bare ikke lade være at smile lidt :) -og tak! ;-)
Kh Ann-Christine
MMH
har lige lavet denne opskrift, den er rigtig rigtig god! :)
Oliver :D
Mmh, en google-søgning bragte mig heromkring – hvor er det en dejlig og nem opskrift, bare lige at smide en håndfuld fra krydderiskabet i en gryde – slut med dyre chai-the’er! Mums, tak for det!
Velkommen her til bloggen, Line! Hyggeligt at du fandt vej forbi og kunne bruge opskriften :)
Hej, vil prøve denne chai latte.
Men mht til krydderierne. De to kanelstænger, skal de også knuses?? For der er ellers ikke noget kanel i, er der?? :-)
Jeg plejer blot at rive dem i stykker og smuldre dem, det giver fin smag. Men prøv også endelig at knuse dem, det giver kun en endnu mere krydret chai
Hej,
Den opskrift ser bare for lækker ud.Jeg er ellers faldet en instant chai der smager rigtig
godt – specielt den med masala krydderier
men jeg skal da ned og finde de ingredienser :-) – tak for en god blog
Mvh
Bettina
De ser rigtig spændende ud, jeg synes bare ofte at det er svært med mængden af sukker i instant chai. De bliver ofte for søde til mig, hvordan er denne?
Og selv tak :) Tak for at du følger med!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Bruger du frisk eller tørret ingefær? :)
Dejlig blog!
Mvh
Pernille
Hej Pernille,
Tak! :)
Jeg bruger frisk, men tørret ingefær tror jeg også sagtens er fint
Kh Ann-Christine
Åhh, det lyder lækkert! Jeg sidder selv og drikker en kop chai, fordi jeg altid håber, at det smager ligesom på cafeerne, men jeg synes altid, smagen er ret flad. Og de der pulver-ting, der skal hældes direkte i varmt vand smager SÅ forfærdeligr og parfumeret, puha. Glæder mig til at prøve denne opskrift :-)
Jeg håber du synes om den :) Prøv dig evt lidt frem med honning eller rørsukker alt efter hvor sød du ønsker den – selv kan jeg bedst lide hvis der bare er et strejf af sødme, men det er ret individuelt.
Hej
Er for nylig “faldet” over din blog og har allerede prøvet et par af dine dejlige opskrifter. Så nu er jeg begyndt at kigge ind et par gange om ugen :)
Nu har jeg fået lyst til at prøve din chai latte. Vil bare lige høre hvilken sort te du bruger?
Hilsen merethe
Hej Merethe,
Hvor hyggeligt at du kigger forbi jævnligt – det er jeg glad for :)
Det er lidt forskelligt hvad jeg bruger, men Ceylon eller Assam er ret godt. Generelt så synes jeg dog de fleste sorte teer smager dejligt, personligt synes jeg at det er krydderierne der virkelig gør forskellen
Kh Ann-Christine
Super lækker Chan latte….
Har lige lavet den og den er jo helt fantastisk… Nu er jeg helt vild med den hvor den har kakao smag- tror du man ville kunne tilsætte chokolade til den?
Jeg er helt vildt med din blog, har længe ledt efter en der havde det hele og det har din…:-D
Uhm, ja! Det skal jeg prøve når jeg kommer hjem fra København i morgen aften.
Super god ide :)
-og tusind tak, det er jeg godt nok glad for at du synes! :)
Jeg har min helt klart din opskrift på Chai-te som favorit! Men hvis man ikke lige orker hen og lave det, så er Chai-Te fra PickWick den der hedder Spicy Chai også super god… Der laver jeg bare halv te med ca én teske fuld sukker og så halv mælk som jeg varmer og pisker med en mælkeskummer og så hælder jeg mælken over i teen og så tager en smule sukker på toppen og et strejf stødt kanel – det smager himmelsk og skal jeg rigtig forkæle mig selv, spiser jeg Carte d’Or is , den der hedder Magical Sunset med vanilleis og fersken sorbet! Det er sådan en lækker kombination!
Men igen jeg elsker din Chai te som også er god med isen til :-)
Hvor er det dejligt at høre! Jeg springer også indimellem over og har en , chai favorit fra Pukka. Nogle gange trænger man bare til en hurtig kop ;) Chai og is – det må prøves ;)
Sikken lækker opskrift Ann-Christine. Jeg har givet den en lidt mere cremet konsistens ved at anvende sødmælk. Måske du allerede har gjort dette i din opskrift, men her får du tippet :-)) (og selvfølgelig også til jer andre)
Jeg plejer dog ikke altid at lave det fra bunden; så det bliver købt på david-rio.dk, murq.dk, lomax.dk eller hvor de nu lige har det på tilbud :-) Det er selvfølgelig en instant chai jeg køber her; den originale opskrift, som du viser her – kan man man vidst ikke købe sig til :)
Godt nytår.
Tak :) Jeg synes også sødmælk giver en rigtig god smag og konsistens
Rigtig godt nytår
Kan det virkelig passe at der kun skal bruges 1/2 dl vand? (Altså som i 0,5 dl – og ikke 1 eller 2 dl) Jeg synes, det bliver lidt grød-agtigt. Men smagen er helt i top.
Ja, det bliver lidt tykt, men lækker cremet når det blandes med mælk.
Du kommer endelig bare mere vand i, hvis du synes :)
Kh AC
god opskrift men har ikke en morter til det og har heller ikke en maskine til at lave mælkeskummet hvad skal jeg så gøre jeg ville gerne gøre det fra bunden help mig martin hilsen 13 årige william fra korsør hej o
Hej William
Du kan fint bruge stødte krydderier som du lader trække i teen, eller bruge en chai teblanding som du blander med lunet mælk fra en gryde
Kh AC
Elsker din blog, du laver mange lækre opskrifter, og gør det nemt at prøve sig frem med at lave ting fra bunden👍
Jeg savnede lidt en chai latte som man får dem på caféerne, (frem for det pulver jeg køber, som blot skal blandes med vand, det er bare ikke det samme). Så denne opskrift skal helt klart prøves. Lige nu har jeg dog ikke udstyret, så spørgsmålet er, kan man blende krydderierne i stedet for at knuse dem i morter? Og kan man bruge stødt ingefær osv, eller giver det bare ikke samme resultat?
Hej Nina
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Du kan også komme stødte krydderier i en tepose eller te si og lave teen på den måde. Eller komme dem i en kaffekværn, jeg tror ikke blenderen kan klare det.
Ellers prøv min chaisirup, den er også skøn til en chailatte.
Kh Ann-Christine
Hvornår tilføjes honningen?
Kan man lave en stor portion og have den på køl og så bare varme det man skal bruge op og tilsætte varm mælk? :-)
Og hvis man vil undgå koffein, kan man bruge noget andet the eller blot undlade det?
Man kan godt få den sorte te koffeinfri i fin kvalitet hos fx perchs – så det vil jeg nok vælge, hvis jeg skulle undlade koffeinen.
For uden den sorte te bliver det blot varm mælk med krydderier, hvilket jo også smager dejligt. .
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil lave til flere dage .
Jeg plejer at forberede krydderierne, og kværne dem på en lille krydderikværn (en kaffekværn jeg bruger kun til krydderier) så er det nemt at lade dem trække sammen med teen, tilsætte sukker og sigte teen, før jeg tilsætter mælk.
Kh Ann-Christine