Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/solbaersaft/

Solbærsaft

Min opskrift på den skønneste solbærsaft, har jeg glædet mig til at dele med jer.

Vi har solbærbuske i haven og de mørke sort-røde bær er vidunderlige at bruge til saft og marmelade.

Jeg har allerede nydt flere glas hjemmelavet solbærsaft de seneste dage og det er både nemt og lækkert at lave sin egen solbærsaft og det smager dejligt, både blandet med vand, danskvand,  cava eller med vodka og lemonsodavand til en skøn sommercocktail.

Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>

PT45M

Solbærsaft

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal1 liter
Ingredienser
  • 700 g solbær
  • 7 dl vand
  • 500 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Vask solbærrene og kom dem i en gryde med vand og kog det op. Lad vand og bær småkoge under låg i omkring 20 minutter.

Si saften gennem et bomuldsklæde i en sigte. Kom den sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.

Kog op og lad saften koge i et kvarters tid uden låg. Hvis der dannes skum på toppen, så fjernes det med en ske.

Hæld den færdige saft på skoldede rene flasker.