Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersaft/

Rabarbersaft

Her får I min bedste opskrift på rabarbersaft med vanilje, som smager helt fantastisk lækkert og er dejligt nemt at lave.

Dejlige opskrifter med rabarber, friske danske jordbær, hyldeblomster, asparges og nye danske kartofler er indbegrebet af dansk sommer. Det er sådan en skøn årstid lige nu, med så mange uimodståeligt lækre råvarer i sæson.

Sådan et glas hjemmelavet iskold rabarbersaft i sommervarmen, det er et evigt hit.

Prøv også: min opskrift på rabarberkompot >>

PT45M

Rabarbersaft

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal1.5 liter
Ingredienser
  • 500 g rabarber, i tern
  • 1 liter vand
  • 180 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.

Kog op og lad det koge i 10 minutter.

Tag gryden af varmen og lad saften køle af, mens den trækker smag i gryden. Tag eventuelt stjerneanis op, så de ikke smager for meget igennem.

Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet flaske.