Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersaft/

Rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft er sammen med friske danske jordbær og nye danske kartofler virkelig indbegrebet af dansk sommer for mig. Jeg kan dog sagtens finde på endnu flere sommer must-have råvarer og retter. Som fx asparges, koldskål, ribs og stikkelsbær – ja, listen er virkelig lang.

I går var den dejligste sommerdag, med høj solskin og for første gang i år blev badebassinet fyldt i haven, da Johan og Julie kom hjem fra børnehave. Det var en fest!

Festen blev bestemt ikke mindre, da jeg serverede hjemmelavet iskold rabarbersaft i sommervarmen, med stribede sugerør og isterninger.

PT30M

Rabarbersaft

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1.5 liter
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 1 l vand
  • 500 g rabarber, i tern
  • 180 g rørsukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver, eller kornene fra en hel vaniljestang
  • 4 stjerneanis
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.

Kog op og lad det koge i 7-10 minutter.

Tag gryden af varmen og lad saften køle af.

Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en skoldet ren flaske.