Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersaft/

Rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft er sammen med friske danske jordbær og nye danske kartofler virkelig indbegrebet af dansk sommer for mig. Jeg kan dog sagtens finde på endnu flere sommer must-have råvarer og retter. Som fx asparges, koldskål, ribs og stikkelsbær – ja, listen er virkelig lang.

I går var den dejligste sommerdag, med høj solskin og for første gang i år blev badebassinet fyldt i haven, da Johan og Julie kom hjem fra børnehave. Det var en fest!

Festen blev bestemt ikke mindre, da jeg serverede hjemmelavet iskold rabarbersaft i sommervarmen, med stribede sugerør og isterninger.

PT30Mter

Rabarbersaft

1.5 liter    30 minutter
1.5 liter
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.

Kog op og lad det koge i 7-10 minutter.

Tag gryden af varmen og lad saften køle af.

Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en skoldet ren flaske.