Rabarbersaft
Her får I min bedste opskrift på rabarbersaft med vanilje, som smager helt fantastisk lækkert og er dejligt nemt at lave.
Dejlige opskrifter med rabarber, friske danske jordbær, hyldeblomster, asparges og nye danske kartofler er indbegrebet af dansk sommer. Det er sådan en skøn årstid lige nu, med så mange uimodståeligt lækre råvarer i sæson.
Sådan et glas hjemmelavet iskold rabarbersaft i sommervarmen, det er et evigt hit.
Prøv også: min opskrift på rabarberkompot >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1.5 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersaft
- 500 g rabarber, i tern
- 1 liter vand
- 180 g sukker
- 2 stjerneanis
- 1 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.
Kog op og lad det koge i 10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad saften køle af, mens den trækker smag i gryden. Tag eventuelt stjerneanis op, så de ikke smager for meget igennem.
Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet flaske.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har igår lavet 10 liter rabarbersaft efter din opskrift. Smager himmelsk.
De 5 liter af dem skal bruges til velkomstdrink til min datters konfirmation næste md. Toppet med isterninger og danskvand.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og rigtig god fornøjelse med konfirmationen.
Kh Ann-Christine
Jeg er ikke den store lakrids fan, men nogle gange skal man udfordre sig selv.
Jeg havde 850 g rabarber og gange derfor bare op. Undtagen på stjerneanis.
Men jeg synes alligevel, det smager for meget af lakrids til mig. Heldigvis er min mor kæmpe lakrids fan :D
Hej til alle køkkenfolk! Jeg er i gang med anden portion, og det bliver vist det sidste i år. Havde ikke lige stjerneanis den første gang, men brugte lidt lakridsrod i stedet, og så smuttede der et stykke kanelbark med. Helt vild lækker. Bruger den koncentrerede saft i smooties, det er også super. VH Clavs
Hej Clavs,
Dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC