Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/

Rabarbersirup

Jeg er ellevild med vores rabarber i haven, de fine røde stilke giver os virkelig mange lækkerier i køkkenet. Jeg lavede forleden dag en pink rabarbersaft med vanilje og stjerneanis, en smule af saften kogte jeg videre ind til en lækker rabarbersirup. Siruppen har vi de sidste par dage nydt på ymer og skyr.

Det kan varmt anbefales! En koncentreret smag af rabarber og sødme, prikket med sorte vaniljekorn. Det kan man da kun blive glad af.

Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>

PT40M

Rabarbersirup

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 måned
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 drys vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom rabarber og vand i en gryde og kog op med låg. Lad det simre i ca 20 minutter, hvorefter saften sigtes.

Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med sukker og vanilje.

Lad rabarbersiruppen koge i 20 minutter uden låg, det skal ikke blive tykt i gryden, da det tykner når det køler af. Tag eventuelt en skefuld op og sæt i køleskabet i et par minutter, så kan du vurdere konsistensen.

Hæld derefter på en rengjort skoldet flaske.