Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/

Rabarbersirup

Jeg er ellevild med vores rabarber i haven, de fine røde stilke giver os virkelig mange lækkerier i køkkenet. Jeg lavede forleden dag en pink rabarbersaft med vanilje og stjerneanis, en smule af saften kogte jeg videre ind til en lækker rabarbersirup. Siruppen har vi de sidste par dage nydt på ymer og skyr.

Det kan varmt anbefales! En koncentreret smag af rabarber og sødme, prikket med sorte vaniljekorn. Det kan man da kun blive glad af.

PT30min+

Rabarbersirup

2 dl    30 min+
2 dl
Ingredienser
  • 2 dl hjemmelavet rabarbersaft
  • 1 dl sukker
  • lidt ekstra vanilje fra en halv brugt vaniljestang eller lidt vaniljesukker
Udskriv opskrift
30 min+
Fremgangsmåde

Kom rabarber og vand i en gryde og kog op med låg. Lad det simre i ca 20 minutter, hvorefter saften sigtes.

Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med sukker og vanilje.

Lad rabarbersiruppen koge i 20-30 minutter uden låg, hvorefter det hældes på flaske.

Bliver det for tykt, kan det fortyndes med vand eller saft og hvis det bliver for tyndt kan det koges lidt ekstra tid.