Rabarberkompot
I min opskrift på rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er så fin sammen med rabarber.
Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn – og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet, grydestegt kylling og til mange andre dejligt.
Det er supernemt at lave og i mit køkken uundværligt i rabarbersæsonen.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberkompot
- 200 g rabarber, skåret i stykker af ca 1 cm
- 1 tsk vaniljepulver, eller vaniljesukker
- 60 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.
Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring.
Lad det simre i 5-10 minutter. Hold øje med det og tag af varmen, så snart rabarberen er blød. Det skal endelig ikke være overkogt.
Kom på rengjorte skoldede glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Først tusinde tak for alle de skønne opskrifter.
Jeg har en rabarberkompot som jeg lavede i august, nedfrosset.
Kan jeg bare tø den op og bruge den?
Eller skal den genopvarmet?
Hey Charlotte.
Hej Charlotte
Mange tak for din søde hilsen. Du kan prøve at røre den igennem og smage på den, vurder om den lige skal varmes igennem for at samle sig efter frost og optøning.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Har lige lavet dobbeltportion så der var noget til fryseren også, men det når vist ikke så langt, for hold op hvor smager det fantastisk. Heldigvis er der flere rabarber i haven :)
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Skøn fornøjelse med alle rabarberlækkerierne :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for nogle super gode opskrifter 🙏 og at de er godt formuleret, så selv sådan en som jeg kan være med😂
Hej Camilla,
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine