Rabarberkompot


I min opskrift på rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er noget så fin sammen med rabarber.
Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn – og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet og til mange andre ting.
Som en ekstra bonus, så er det supernemt at lave selv …
Rabarberkompot
Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>
Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen.
Lad det stå i et kvarter til en halv time.
Tænd for varmen og varm op under omrøring.
Det skal have omkring 5-10 minutter, hold øje for pludselig er rabarberen blød og den skal ikke være overkogt.
Mums, rabarberkompot er bare en forsommer yndling.
Rabarber, står nummer 1, på listen over hvad jeg gerne vil plante i vores have.
Den er også på min haveønskeliste og jeg ved at jeg garanteret kan få en klump til at plante fra min søde mor :)
Mmmhh, det ser godt ud! Vi har fyldt fryseren med rabarber, som skal bruges til rabarber-trifli til navnefest på søndag. Det smager bare så godt af sommer og sol…
Uhmmm, bare det var mig der havde fryseren fyldt med rabarber! Jeg må prøve at lokke min mor til at tage et par stængler med når de besøger os snart :)
Mmm, hvor ser det lækkert ud! Det er altid så delikat med de små vanillekorn.
Det lyder hyggeligt med sommerhusophold. Tillykke med salg og det hele. Jeg er rigtig spændt på at høre hvad du nu kommer til at kaste dig over :)
Og velkommen til Jylland da ;)
Mange, mange tak, Mette. Det er skønt at være her :)
De vaniljekorn kan jeg heller ikke stå for, de smager fantastisk og så er de visuelt bare så smukke midt i alt det røde rabarber. Vanilje er jo egentlig smuk i det meste.
:-) Jeg tager et dejligt bundt rabarber med til dig næste gang vi ses!
Så lækkert du præsenterer dit serveringsforslag med brød, æg og kaffe! Så bliver det ikke bedre!
Søde, søde mor! Det glæder jeg mig til, så skal I få rabarberkompot :)
Uhh, rabarber er også en af mine yndlings. Måske fordi det er noget af det første, der dukker op af jorden.
Ja, måske derfor. Det smager vidunderligt, syrligt og så matcher det vanilje og sukker på bedste vis. Et skønt forårstegn
Jeg elsker også rabarber; vi har en vinrabarber og en af de “almindelige” som er lidt mere sur i haven og de to planter giver bare så meget rabarber. Jeg har desværre en lille have og har egentlig ikke plads til det, men faktisk er rabarber planten temmelig dekorativ og i særdeles hed blomsten er super flot, hvis man da nænner at lade den gå i stok :-).
Jeg har vokset op med meget selvforsynende forældre og er vant til at man henter det i haven, som man skal bruge, så uanset plads eller ej, så har jeg valgt at prioritere at jeg bare VIL have lov til at nyde at kunne hente lidt fra min egen have ind, så jeg har efterhånden fået lavet plads til rabarber, solbær, stikkelsbær, blåbær, hindbær, jordbær. store tornefri brombær, ribs og espalier træer i æbler og pærer :-).
– og jeg ELSKER det, elsker at kunne gå ud og hente en portion til en kage, lidt kompot eller min favorit : en crumble kage med sure grønne æbler samt med en blanding af bær og en kokos dej henover – ind i ovnen og nydes med en GOD vanilie is. MUMS….
Det er skønt at høre. For mig er det også en stor rigdom at kunne hente mad og lækkerier ude i sin egen have. Det er også en god måde at lære hvad der hører til årstiden. Vi får en minihave, men en spisehave – det skal det være :) Og der er både æbletræer og stikkelsbærbuske :) Jubii
P.S er bare nødt til at sige, at jeg ELSKER din blog og får så meget inspiration herinde. Du er super skøn sådan at dele ud af gode opskrifter og små tips på at gøre det hele lidt nemmere ind imellem :-) Keep on going søde…..
Tusind tak, søde Conny! Det gør mig rigtig glad :)
FANTASTIK BLOG.. :-)
Tjekker den stort set hverdag og finder faktisk altid stor inspiration her…
Bælger du edamamebønner eller spiser du dem med skræl.. Kan se at i den spicy opskrift er det uden bælg.. Men hvad med din egen opskrift??
:-) Go´ weekend.. Pernille
Hej Pernille.
Det er jeg super glad for at høre :)
Jeg tilbereder dem med skræl i begge opskrifter. Men skrællen er uspiselig, så jeg nipper dem ud under måltidet :)
God weekend
Kh AC
hej
du havde et link på en butik som solgte vanillestænge på nettet sammen med rabarberkompot
da du vist den første gang, og nu er den væk????? kan du vise den igen, for det så super godt ud og har lyst til at købe der. tak for det.
mvh peter
Hej Peter,
Jeg mindes ikke lige nogle links til vaniljestænger her … men prøv at tjek denne side: http://www.vanillamart.co.uk
Kh Ann-Christine
Det må jeg sige: aldrig har jeg smagt så dejlig en rabarberkompot.
Nu skal vi bare have den hele tiden, til alt hvad vi spiser.
Lis Frederiksen
Hvor er det dog dejligt at høre, vi er også vilde med den herhjemme
-Ville lige sige, at også jeg, er stor fan af rabarber… :-) Jeg er opvokset i Thy og der fik vi altid kompot til frikadellerne, stegen, som dessert, you name it! I dag bor jeg i lejlighed og minsandten om ikke jeg har fået plads til en rabarberplante på min altan.. Jow jow, -og i dag ville jeg “høste”, og lave din skønne, lette opskrift..
1000 tak for en superskøn blog, som jeg følger med stor glæde… :-)
GOD SOMMER, derude… :-)
Kh Duddi.
Mange tak :)
Hvor fint at du har fået plads til en rabarber på altanen, jeg har først fået øjnene op for dens skønne kvaliteter for et par år siden, nu er rabarber noget at det jeg glæder mig mest til efter vinteren.
Ha´ en skøn sommer
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud. Har frosne rababer i fryseren fra sidste år jeg skal have lavet noget af inden der kommer nye. Dette kunne være en mulighed. Hvor længe holder det sig når det er lavet og heldt på skoldede glas?
Jeg vil tro at hvis man skruer lidt op for sukkermængden, så vil det kunne holde sig i måske op til 2 måneder. Men har aldrig gjort forsøget ;) Vi spiser det altid inden for en uges tid.
Prøv måske også denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/ Den er også super lækker
Lækkert med rabarber i fryseren! Her er rabarberen allerede godt på vej op af jorden og jeg glæder mig til at hive de første stængler.
Mums! Tak for denne opskrift. Jeg har lavet denne kompot og den smagte virkelig godt. Jeg tilføjede lidt citronskal som et ekstra pift. Jeg kan stærkt anbefale kompotten til bl.a. Baked Alaska (indbagt is) hvor man blander den med isen :-)
Nøj, det lyder altså også godt! Jeg får vildt meget lyst til is nu :) Mums!
Hvis man skal fryse rabarber… Fryser du så hele stængler eller laver det til kompot også fryser det??
Du kan sagtens fryse de hele stængler. Jeg plejer at skære dem i mindre stykker a et par cm.
– Den færdige kompot kan også fryses
En rigtig blondine- kommentar…… Skal der ikke vand til kogningen? Har søgt flere steder og kan ikke finde svar!!!! Uha føler mig lidt dum.
PS. Elsker din fine side ?.
Hej Stinna,
Tusind tak og det er ikke spor dumt :) Jeg bruger ikke vand til den, for sukkeret smelter og blander sig med rabarbersaften og det er faktisk nok væske. Du kan tilsætte en spsk eller mere, hvis du synes – men det er ikke et must
Kh AC
Tak for opskrift. Det smager skønt!
Jeg har lavet ekstra så min søster og min veninde kan forkæles med et glas :)
De er heldige :)
Og tusind tak, hvor er det rart at høre
Ha´ en skøn weekend
Kh AC
Hej, hvor længe kan den holde sig?
Hej Mie,
Omkring en lille uges tid på køl
Kh AC
Halløj :-)
Jeg vil egentlig bare høre om man kan fryser rabarber rå eller om de skal forarbejdes til f.eks kompot ?
Fed blog :-)
Mvh Klaus
Hej Klaus,
Tusind tak, og det kan du sagtens. Bare rens dem, skær dem i passende stykker og så på frys – så er de lige til at tage op og tilberede i løbet af efteråret og vinteren :)
Kh AC
Hej :) Kan man spise kompotten som grød med fløde på?
Ja, det kan du sagtens. Juster måske bare til med mængden af sukker, hvis du ønsker den lidt mindre sød, når det er som en grød :)
Kan rabarber kompotten fryses ??
Vh Sanne
Det er jeg sikker på at den sagtens kan :)
Kan man bruge frosne rabarber? :-)
Ja, det kan du sagtens :)
Venligst ikke måle rabarber i DL men i vægt. Der kan være utrolig stor vægtforskel, på DL og vægt.
Lægger kompotten sig ikke ubehageligt på tænderne, når du ikke kommer Nonoxal i?
Det kommer an på hvornår jeg plukker rabarberen og hvilken sort det er. Jeg bruger jordbær- og vinrabarber, hvor mængden af oxalsyre er mindre, specielt når de plukkes før sankthans.
Men kom det endelig i, hvis det passer bedre til dine rabarbere.
Hej. Jeg har forsøgt mig med frosne rabarber….. det smager skønt, men der en ringen rød farve?
Det bliver bare brunt?
Hej Julie,
Det kommer meget an på farvemængden i rabarberne. Nogle er meget røde og andre mere brunlige i farven. Jeg har jordbær- og vinrabarber herhjemme og de levere fine tynde meget røde rabarberstilke :)
Uanset, så fejler det intet fordi farven bliver mere brunlig.
Kh AC
Tak for altid gode opskrifter :) lavede det igår og det smager himmelsk :D jeg prøver dog at undgå sukker i hverdagene. Kan man erstatte rørsukkeret med Sukrin Gold i stedet? :)
Ps vi bruger altid din pizzadej opskrift. Den er så lækker!
Det er da forsøget værd :) jeg har ikke smagt sukrin gold, så kan desværre ikke sige om det vil virke :)
Tak for din søde hilsen, Emilie – det er dejligt at høre
Kh AC
Lækkert med en god rabarberkompot – da jeg var barn lavede mine forældre det ofte, og vi fik det til al slags mad; også dessert selvfølgelig.
Siden gik kompotten lidt i glemmebogen. Som voksen har jeg nu fået et kæmpe rabarberbed, så nu kan jeg faktisk ikke finde på nok at bruge al den gode rabarber til ;0) Jeg er helt vild med de mange gode opskrifter på “Valdemarsro”, og kigger ofte ind på siden, også bare for at finde inspiration…
I stedet for sukker i opskriften bruger jeg HONNING, og det bliver simpelthen vildt lækkert – Der skal til denne opskrift bruges ca. 0,4 dl.
Nu skal jeg igang med 1,5 Kg rabarber, og så skal jeg bagefter besøge mine gamle forældre, og have et glas med rabarberkompot med under armen.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine hilsen :)
– det lyder rigtig lækkert med honning til rabarberkompotten, det skal jeg helt sikkert prøve af snart
Kh Ann-Christine
Fantastik kompot.
Denne er ikke tynd som andres og har en vidunderlig smag af rabarber – hverken for sur eller sød.
Da jeg fik en vareprøve med Mørk Muscovado Rørsukker – tænkte jeg hvorfor ikke prøve.
Tilsatte en ½ tsk til opskriften med et godt resultat. Husk at fordele det grundigt.
Det smager af mørk farin tilsat lakrids.
Prøv det !
Dejligt at høre og det lyder virkelig lækkert med den krydrede muscovadosukker i.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Bedste rabarberkompot ever ???
Tusind tak, det er skønt at høre :)
Kh AC
Har aldrig lavet sådan en kompot før, det ser lækkert ud. Skal ha gæster lørdag og tænker om man man godt kan bruge det til gammeldags grydestegt kylling. Tak for nogen super gode og nemmer opskrifter.
Ja, det kan man ihvertfald. Det er virkelig lækkert til kylling.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Dejlig opskrift
Vi er også vilde med rabarberkompot – prøv også at bruge den som tilbehør til fynsk rygeost – en perfekt kombination. ?
Uhmm, det lyder virkelig som en lækker kombination! Det må prøves, tak for tip
Kh Ann-Christine
Hold fast hvor det smager godt. Jeg elsker dine opskrifter.
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Øj, det ser lækkert ud?
Jeg har både tynde og tykke rabarber. Hvad er bedst? Hvordan skal de tykke/tynde skæres ud? Tænker på forskellen, hvis det giver mening ?
skal der ikke vand i?
Nej, der er væde i rabarberne – det er nok :)
For mig er det sommer, når jeg serverer grydestegt kylling med skilt sovs, rabarberkompot og agurkesalat.
Uhmm ♡ Det er også sommermad for mig
Hejsa.
Hvordan får du den så flydende?
Hælder du vand i?
Mit bliver bare smattet uden væde.
Hej Lotus,
Jeg tænker det kan variere med væskeindholdet i rabarbersorten – både hvor meget væde der er i og hvor meget de koger ud.
Kh AC
Tusind tak for en meget nem og utrolig lækker opskrift på rabarberkompot – den har fået mig til at bruge mine rabarber, som elles flere somre mest har fungeret som prydplanter.
Jeg serverer kompotten som dessert med sukkerristede havregryn og flødeskum, og det har været en stor succes her i sommer!
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Det lyder så lækkert med din sommerdessert :)
Kh AC