Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/

Rabarbersirup

Jeg er ellevild med vores rabarber i haven, de fine røde stilke giver os virkelig mange lækkerier i køkkenet. Jeg lavede forleden dag en pink rabarbersaft med vanilje og stjerneanis, en smule af saften kogte jeg videre ind til en lækker rabarbersirup. Siruppen har vi de sidste par dage nydt på ymer og skyr.

Det kan varmt anbefales! En koncentreret smag af rabarber og sødme, prikket med sorte vaniljekorn. Det kan man da kun blive glad af.

PT30min+

Rabarbersirup

2 dl    30 min+
2 dl
Ingredienser
  • 2 dl hjemmelavet rabarbersaft
  • 1 dl sukker
  • lidt ekstra vanilje fra en halv brugt vaniljestang eller lidt vaniljesukker
Udskriv opskrift
30 min+
Fremgangsmåde

Start med at lave en god hjemmelavet rabarbersaft efter denne opskrift.

Det er den skønneste saft! -og snup så et par deciliter til siruppen her.

Kog den op i en gryde med sukker og evt lidt ekstra vanilje.

Lad det bare bulderkoge lidt, men hold øje med det. Tag løbende prøver ved at tage lidt sirup op på en teske og lad det køle af på en tallerken. Det skal være lettere tyktflydende, men det må ikke stivne eller være for tykt.

Hvis det bliver for tykt, så kom mere saft i og kog op igen.

Opbevar på køl og nyd det på en ostemad, yoghurt, skyr, vaniljeis, på frugtsalat – prøv også at dryppe lidt på sommersøde jordbær eller henover en lækker salat.