Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-crumble/

Rabarber crumble

Rabarbercrumble med søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage, som man lige kan bikse sammen på kort tid.

Crumblekager er jo virkelig bare et evigt hit og hvis man har fx jordbær eller andet godt i haven sammen med rabarber, så smager de rigtig dejligt i selskab sammen i sådan en rabarbercrumble, så miks gerne både rabarber og jordbær eller andre bær i denne opskrift.

Prøv også: opskrift på den lækreste rabarberkompot >>

PT60M

Rabarbercrumble

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 500 g rabarber, skåret i tern af ca 1-2 cm
  • 1 knivspids vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 75 g rørsukker
  • Crumble
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 100 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 75 g rørsukker, (erstat evt 25 g rørsukker med muscovadosukker)
  • 1 knivspids vaniljepulver, eller kornene fra en 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk smør, til at smøre fadet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

marinade til rabarber
Vend vanilje, sukker og rabarberne i en skål. Lad det trække i omkring 30 minutter og vend det nogle gange undervejs.

OBS: sukkermængden bør justeres til alt efter hvor syrlige ens rabarber er. Jeg bruger vin- eller jordbærrabarber og de er ikke super syrlige

Crumble
Skrab kornene ud af den anden halve vaniljestand og vend dem med sukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.

Smør et ovnfast fad med smør og kom rabarber i.

Fordel crumble henover og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i omkring 30-40 minutter, til rabarberen bobler og crumblen er gyldenbrun.

Server rabarber crumble lun eller kold med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Kagen er til 6 personer