Rabarber crumble
Rabarbercrumble med søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage, som man lige kan bikse sammen på kort tid.
Crumblekager er bare et evigt hit og hvis man har fx jordbær, hindbær eller andet godt i haven sammen med rabarber, så smager de rigtig dejligt i sammen med rabarberstængler i sådan en rabarbercrumble, så miks gerne både rabarber og jordbær eller andre bær i denne opskrift.
Prøv også: opskrift på den lækreste rabarberkompot >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbercrumble
- 500 g rabarber, i tern på 1-2 cm
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Crumble
- 100 g finvalset havregryn
- 100 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g smør
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 38%
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarber
Vend rabarbertern med sukker og vaniljesukker. Lad dem trække i ca. 30 minutter og vend dem nogle gange undervejs.
Crumble
Bland havregryn, mel, sukker og vaniljesukker sammen og smuldr smørret i. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.
Kom rabarber i et smurt ovnfast fad på 24-26 cm i diameter. Fordel crumblen henover og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter, til rabarberne bobler, og crumblen er gyldenbrun.
Server rabarbercrumblen lun eller kold med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.
Kan jeg bruge pulp fra rabarber til denne? Tak for gode opskrifter.
Ja, det kan du fint. Det kan være du skal tilføje en anelse saft eller fx jordbær, så den ikke bliver for tør.
Kh Ann-Christine
Hvor mange kalorier er der i sådan en kage?😎 prøver at tabe mig lidt men denne er alt for lækker til at undvære😋
Hej Marie
Du får adgang til næringsberegning og kalorieindhold på alle mine opskrifter, som medlem af Valdemarsro.
Det koster under 4 kr om ugen med et årsabonnement – og du kan læse mere her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine
Kan hvedemelet erstattes med andet, da min veninde ikke kan tåle hvede.
Du kan bruge havremel eller mandelmel i stedet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg ville gerne til en frokost til den kommende onsdag lave rabarber crumble – kan man bruge frosne rabarber ( man kan jo ikke få friske i øjeblikket)
Vil man kunne lave dagen i forvejen, og så lune til frokosten onsdag, vil det måske gå ud over sprødheden på crumblen?
Hej Lis
Du kan fint bruge rabarber fra frost. Jeg ville smøre fadet og komme rabarber i. Vende crumblen sammen for sig og opbevare på køl. Så kan du fordele den over og bage dem lige inden servering, hvor den vil være allerbedst friskbagt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave den dagen før den skal spises, og så blot lune den inden servering? På forhånd tak
Ja, det kan du sådan set godt – men crumblen bliver lidt blød i det.
jeg plejer at gøre rabarber klar for sig selv og crumble for sig selv i hver sin beholder i køleskabet og vil du spare tid, kan du smøre fadet, komme rabarber i og dække det til inden det skal i køleskabet. Så er det blot at komme crumblen over og bage den inden servering – så er du sikker på at den er helt frisk og med lidt sprød skorpe
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Virkelig lækker
Tilsatte lidt reben marcipan. Vil lige sige man sagtens kan lave denne med andre bær. Tak for opskriften
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for og den er helt sikkert også skøn med bær :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan man bruge grovvalset i stedet for finvalset havregryn?
Ja, det kan du. Du kan evt hakke dem lidt hvis du synes de bliver for grove til crumblen
Kh Ann-Christine
Hejsa 😉
Kan jeg bruge frosne jordbær sammen med de friske rabarber uden det bliver for snasket?
🤗 Stine
Ja, sagtens. Det er lækkert med jordbær og rabarber sammen og du kan fint bruge frosne bær
Kh Ann-Christine
Hvor stor en form bruger du? Det står ikke i opskriften.
24-26 cm fungere glimrende, det kommer sig ikke så nøje til en crumble
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Virklige lækkert opskrift gæsterne var vidt med det blive ikke sidste gang lave ❤️❤️🥰🥰 tak for opskriften
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
I går lavede jeg rabarber crumble og den blev faktisk tør. Bagte den på ca. 200 gr på varmluft. Skruede dog ned på 180 gr. efter ca. halvdelen af tiden var gået.
I opskriften står der at den er færdig når den bobler og er gylden. Min blev først gylden efter næsten dobbelt op på tid i ovnen. Og crumblen var kedelig og tør.
Smørret havde ligget i fryseren og det rev jeg for at få crumblen mere ensartet. Kan det være derfor den reagerede underligt?
Kh Marianne
Hej Marianne
Jeg er helt sikker på at den er blevet tør og kedelig af for høj temperatur + for lang bagetid.
Prøv næste gang at følge tempraturen i opskriften + bagetiden (+/- 5-8 minutter alt efter ovn)
Crumblen skal smuldres sammen, den skal ikke være helt ensartet, men smuldres sammen.
Kh Ann-Christine
Hej :-) Kan jeg lave hele kagen klar i ildfast fad, derefter fryse den og senere tage den op og bage/servere …
Pfh TAK for svar
Det har jeg ikke forsøgt mig med, det må komme an på en prøve
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Skal marinaden med i fadet? Det blev jeg lige i tvivl om, de jeg undlod at tage det med i fadet
Ja, det hele skal med rabarberne.
Kh AC
Jeg bruger hakkede mandler i min crumble – kan anbefales
Og passer himmelsk med vanilje is
Sådan en rabarbercrumble er indbegrebet af forsommer. I familien undgår vi i vid udstrækning hvede, så jeg blender de grovvalsede havregryn med mandler eller hasselnødder, smør og sukker til at fordele på rabarberne. Kan anbefales.
Tak for nogle fantastiske opskrifter.
Jeg skal have lavet rabarbersirup og vil gerne bruge resterne til rabarber crumble.
Jeg kan se i opskriften til sirup, at når jeg koger rabarberne til saft, så skal disse ikke have sukker og vanilje. Men til crumble skal disse inden kogning drysses med sukker og vanilje.
Mit spørgsmål går på om det er okay, at koge rabarberne med sukker og vanilje således, at crumblen ikke bliver for sur? Men skal jeg så justere i sukkermængden når jeg bruger saften til sirup?
TAK
Hej
Hvor stor er formen?
Mvh
Charlotte
Kan den mon laves på grillen? (Altså med låget lukket ?)
Hilsen Heidi
Ja, det kan den sagtens.
Kh AC
En nem og lækker opskrift. Jeg elsker crumbles! Hav en god dag. Vh. Anette
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
tak for din fine opskrift!
Ser den først i år – fordi det var nu,
jeg havde brug for den.
Det er SÅ godt at lade rabarberne ‘trække’
en halvtimes tid med sukkeret , før de kommer i ovnen!
Psstt: lidt hakkede mandler i/på crumblen gør ikke
kagen ringere.
Mange hilsner
Sanne
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og skøn ide med mandlerne på toppen :)
Kh Ann-Christine
Kunne man måske tilføje lidt hvid chokolade til crumblen?
Ja, det vil være lækkert :)
Hej Ann-Christine,
Jeg undrer mig lidt over at der ikke skal nonoxal i – jeg synes det er svært at nyde den lækre tærte med samtidig mærkelig udtørrende fornemmelse i munden af syren fra rabarber?
Kan man med fordel putte nonoxalsyre med i marinaden eller hvad har du af anbefalinger?
Mvh. Ursula
Hej Ursula,
Det kommer ganske enkelt an på hvilke rabarber der bruges :) Jeg bruger altid jordbær eller vinrabarber med et meget lavt indhold af oxalsyre, særligt når de høstes på denne side af sankthans – og så er nonoxalsyre slet ikke nødvendigt. Bruger du rabarber med et højt indhold af oxalsyre, så kommer du det blot i.
Kh Ann-Christine
Så lækker en kage. Dog bliver min meget fugtig pga væden fra appelsinen samt rabarberne. Har fået noget over 40min. Hvad gør jeg forkert?
Hej Christina,
Jeg har lige testbagt den igen og droppet appelsinsaften, som jeg synes er lidt overflødig (opskriften havde jeg lavet for en del år siden, så den trængte lige til en update og gennemskrivning, som kommer i løbet af denne uge)
Tusind tak for din søde hilsen, jeg håber den smagte godt uanset.
Kh AC
Sikke en lækker rabarber crumble! Hvordan tror du den vil være hvis man bruger frosne rabarber?
Sorry ser nu at du har svaret en del gange på det spørgsnål længere oppe ?
Tak
Helt ok ♡ Godt du fandt svaret :)
Kh AC
Hvad gør i når rabarberne er frosne? Tør dem inden bagning, eller putter dem frosne i ovnen? ☺️
De kan godt kommes i ovnen fra frost
Kh AC
Det ser så lækkert ud! Men jeg kom til at tænke på… Er det muligt bare at bruge almindeligt hvedemel, og ikke fuldkorn? :)
God aften!
Maria
Jo, det kan du fint gøre :)
God fornøjelse med kagen og rigtig god aften til dig
Kh AC
Hejsa. Kan man bruge alm. strøsukker?
Ja, sagtens :)
Kan man bruge frosne rabarber? :)
Ja, det kan du sagtens :)
Hvor stort et fad passer opskriften til? ? lyder så lækkert så det må prøves.
ca 6 personer vil jeg tro (4 personer, hvis man er meget kagesulten)
Fed hjemmeside, med lækkert og sundt mad! Tusind tak??
Kan man fryse den? Og hvis ja skal. Den så bages før eller efter den fryses?
Jeg har lavet den her opskrift 1000 gange og den er 100% en favorit blandt venner og familie
Hej Rakul
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din dejlige tilbagemelding på opskriften.
Den kan fryses (det kan du se på mine opskrifter om de kan under info samme sted som mængde, tid mv) og jeg ville bage den først, og lune den igen inden servering.
Men mon ikke begge dele fungere fint.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for din søde hilsen, Gitte ♡
Tror du man kan lave crumble med stikkelsbær?
Ja, det vil være vildt lækkert.
Så må sødmen blot justeres til ift hvor syrlige de er :)
Kh AC
Hej:-)
Skal rabarberne pilles på en bestemt måde? Altså, er der nogen på en rabarber man ikke spiser, udover bladene? :-)
Du kan sagtens spise hele stænglen på rabarberen – blot endelig ikke rabarberbladene :)
Er det 509 gram rensede rabarber?
Ja, det er renset vægt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det var bare en skøn opskrift ? Jeg kom hakkede valnødder og mandler i crumbledejen også ?
Vær opmærksom på at rabarber er meget forskellige i syrlighed – jeg skulle tilsætte i hvert fald 1 hel dl sukker til rabarberne! Og lidt mere sukker i dejen også!
OBS Kagen kan sagtens laves dagen før – jeg lavede min lørdag aften og har lige spist det sidste stykke her mandag formiddag, da var de stadig list sprød og spøgte faktisk bedre end som nybagt!
Skønt at høre! Og du har helt ret ift sukker -det vil jeg lige skrive ind.
– jeg bruger blot altid kun jordbær og vinrabarber, da det er dem vi selv har og de kræver nemlig ikke helt så meget sukker :)
Ups!! Hehe tastaturfejl:
*da var den stadig sprød og smagte faktisk bedre end nybagt*
Så lækker…..!
Jeg tilføjede 1/2 tsk. Tørret ingefær i går til marinaden. Synes det spiller vildt godt sammen …..
Det lyder også virkelig dejligt :)
Hej Ann-Christine
Jeg lavede din rabarber Crumble i går til nogle gæster. Det var en succes, smagen af appelsin kunne fint anes.
Jeg halverede mængden af havregryn og erstattede med hakkede hasselnødder.
Når jeg skriver det var en succes må jeg undtage min mand, han synes den var for sur. Men det stod han alene med. For hans skyld vil jeg måske give lidt mere sukker på rabarberne næste gang.
tak for inspiration
Hvor er det dejligt at høre! Jeg glæder mig virkelig også meget til at lave den igen lige snart :)
Tak for den søde tilbagemelding og hilsen
Kh AC
Uh det ser alt for lækkert ud :-) jeg har nogle rabarber fra fryseren. Kan de bruges til denne?
Ja, det kan du sagtens – det skal nok blive dejligt :)
Kh AC
Tak for svar! Jeg nåede allerede at lave det inden jeg så dit svar, og mums den blev god! ??
Kan man bage den dagen før den skal serveres?
Det kan du sagtens – men den bliver lidt blød i crumblen, hvor den er sprød når den er frisktbagt.
Alternativt kan du gøre crumblen og rabarberen klar dagen før, så går det lidt hurtigere når den skal bages :)
Prøv evt at se dette indlæg med kager der er super gode at bage dagen før de skal serveres :)
Kh AC
Tak for svar – jeg prøver din rabarberkage (under kager der er super gode at bage dagen før de skal serveres) den ser helt vild lækker ud :-)
Det er den også :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Opskrift afprøvet og fundet yderst velsmagende :)
Eneste ændring var alm. Mel.
Den skal bestemt bages flere gange henover sommeren.
Dejligt at høre, det er sådan en skøn sommerkage :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hvad er ovnens temperatur? 175, 180 eller 200 grader? Det kan jeg ikke helt se mig ud af. :-)
Næh, det kan jeg da godt forstå :) Jeg har lige tilføjet det nu.
Jeg bager den ved omkring 180 grader
Nøj, hvor lækkert. Jeg må se om jeg ikke kan lokke flere rabarber væk fra min mors have :-)
Det synes jeg lyder som en rigtig fin ide – håber det lykkedes ;)
Kh AC
En god plan for weekenden ser det ud til, og i denne tid kan man ikke vende ryggen til haven ret længe, før der igen er noget at komme efter!
Ej, det kan man virkelig ikke – det er delvist ret skønt også :)
Det lyder som en fin fredag og mums for en crumble!
God weekend. jeg håber den fortsætter som fredagen startede
Mange tak og i lige måde – en yderst dejlig weekend har det været her :) Håber også din har været skøn!
Kh AC