Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-crumble/

Rabarber crumble

Rabarbercrumble med havregryn og søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage man lige kan bikse sammen på kort tid.

Crumblekager er jo virkelig bare et evigt hit og hvis man har fx jordbær eller andet godt i haven sammen med rabarber, så smager de rigtig dejligt i selskab sammen i sådan en rabarbercrumble

PT1H

Rabarbercrumble

6-8 pers.     1 time
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Lav først marinaden til rabarber

Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og gnid vaniljekornene ud i 3/4 dl rørsukker. Vend det med appelsinsaften og hæld det hele over rabarberne i en skål. Lad det trække i omkring 30 minutter og vend det nogle gange undervejs.
OBS: sukkermængden bør justeres til alt efter hvor syrlige ens rabarber er. Jeg bruger vin- eller jordbærrabarber og de er ikke super syrlige

Crumble

Skrab kornene ud af den anden halve vaniljestand og vend dem med sukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.

Smør et ovnfast fad med smør og kom rabarber inkl marinade deri. Kom crumblen henover og bag rabarbercrumblen i ovnen i omkring 30-40 minutter vd 180 grader varmluft, til rabarberen bobler og crumblen er gyldenbrun.

Server rabarber crumble lun eller kold med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.