Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-crumble/ Dessert Kager, Kager og søde sager, Sommer

Rabarber crumble

Rabarbercrumble med søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage, som man lige kan bikse sammen på kort tid.

Crumblekager er bare et evigt hit og hvis man har fx jordbær, hindbær eller andet godt i haven sammen med rabarber, så smager de rigtig dejligt i sammen med rabarberstængler i sådan en rabarbercrumble, så miks gerne både rabarber og jordbær eller andre bær i denne opskrift.

Prøv også: opskrift på den lækreste rabarberkompot >>

PT60MPT25M6

Rabarbercrumble

Tid i alt60 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 500 g rabarber, i tern på 1-2 cm
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Crumble
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 100 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
  • Til servering
  • 2,50 dl cremefraiche 38%
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rabarber
Vend rabarbertern med sukker og vaniljesukker. Lad dem trække i ca. 30 minutter og vend dem nogle gange undervejs.

Crumble
Bland havregryn, mel, sukker og vaniljesukker sammen og smuldr smørret i. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.

Kom rabarber i et smurt ovnfast fad på 24-26 cm i diameter. Fordel crumblen henover og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter, til rabarberne bobler, og crumblen er gyldenbrun.

Server rabarbercrumblen lun eller kold med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.