Rabarber crumble


Rabarbercrumble med søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage, som man lige kan bikse sammen på kort tid.
Crumblekager er jo virkelig bare et evigt hit og hvis man har fx jordbær eller andet godt i haven sammen med rabarber, så smager de rigtig dejligt i selskab sammen i sådan en rabarbercrumble, så miks gerne både rabarber og jordbær eller andre bær i denne opskrift.
Prøv også: opskrift på den lækreste rabarberkompot >>
Rabarbercrumble
- 500 g rabarber, skåret i tern af ca 1-2 cm
- 1 knivspids vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
- 75 g rørsukker
- Crumble
- 100 g havregryn, finvalset
- 100 g hvedemel
- 100 g smør
- 75 g rørsukker, (erstat evt 25 g rørsukker med muscovadosukker)
- 1 knivspids vaniljepulver, eller kornene fra en 1/2 vaniljestang
- 1 spsk smør, til at smøre fadet
marinade til rabarber
Vend vanilje, sukker og rabarberne i en skål. Lad det trække i omkring 30 minutter og vend det nogle gange undervejs.
OBS: sukkermængden bør justeres til alt efter hvor syrlige ens rabarber er. Jeg bruger vin- eller jordbærrabarber og de er ikke super syrlige
Crumble
Skrab kornene ud af den anden halve vaniljestand og vend dem med sukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.
Smør et ovnfast fad med smør og kom rabarber i.
Fordel crumble henover og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i omkring 30-40 minutter, til rabarberen bobler og crumblen er gyldenbrun.
Server rabarber crumble lun eller kold med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Kagen er til 6 personer
Det lyder som en fin fredag og mums for en crumble!
God weekend. jeg håber den fortsætter som fredagen startede
Mange tak og i lige måde – en yderst dejlig weekend har det været her :) Håber også din har været skøn!
Kh AC
En god plan for weekenden ser det ud til, og i denne tid kan man ikke vende ryggen til haven ret længe, før der igen er noget at komme efter!
Ej, det kan man virkelig ikke – det er delvist ret skønt også :)
Nøj, hvor lækkert. Jeg må se om jeg ikke kan lokke flere rabarber væk fra min mors have :-)
Det synes jeg lyder som en rigtig fin ide – håber det lykkedes ;)
Kh AC
Hvad er ovnens temperatur? 175, 180 eller 200 grader? Det kan jeg ikke helt se mig ud af. :-)
Næh, det kan jeg da godt forstå :) Jeg har lige tilføjet det nu.
Jeg bager den ved omkring 180 grader
Opskrift afprøvet og fundet yderst velsmagende :)
Eneste ændring var alm. Mel.
Den skal bestemt bages flere gange henover sommeren.
Dejligt at høre, det er sådan en skøn sommerkage :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Kan man bage den dagen før den skal serveres?
Det kan du sagtens – men den bliver lidt blød i crumblen, hvor den er sprød når den er frisktbagt.
Alternativt kan du gøre crumblen og rabarberen klar dagen før, så går det lidt hurtigere når den skal bages :)
Prøv evt at se dette indlæg med kager der er super gode at bage dagen før de skal serveres :)
Kh AC
Tak for svar – jeg prøver din rabarberkage (under kager der er super gode at bage dagen før de skal serveres) den ser helt vild lækker ud :-)
Det er den også :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Uh det ser alt for lækkert ud :-) jeg har nogle rabarber fra fryseren. Kan de bruges til denne?
Ja, det kan du sagtens – det skal nok blive dejligt :)
Kh AC
Tak for svar! Jeg nåede allerede at lave det inden jeg så dit svar, og mums den blev god! ??
Hej Ann-Christine
Jeg lavede din rabarber Crumble i går til nogle gæster. Det var en succes, smagen af appelsin kunne fint anes.
Jeg halverede mængden af havregryn og erstattede med hakkede hasselnødder.
Når jeg skriver det var en succes må jeg undtage min mand, han synes den var for sur. Men det stod han alene med. For hans skyld vil jeg måske give lidt mere sukker på rabarberne næste gang.
tak for inspiration
Hvor er det dejligt at høre! Jeg glæder mig virkelig også meget til at lave den igen lige snart :)
Tak for den søde tilbagemelding og hilsen
Kh AC
Så lækker…..!
Jeg tilføjede 1/2 tsk. Tørret ingefær i går til marinaden. Synes det spiller vildt godt sammen …..
Det lyder også virkelig dejligt :)
Det var bare en skøn opskrift ? Jeg kom hakkede valnødder og mandler i crumbledejen også ?
Vær opmærksom på at rabarber er meget forskellige i syrlighed – jeg skulle tilsætte i hvert fald 1 hel dl sukker til rabarberne! Og lidt mere sukker i dejen også!
OBS Kagen kan sagtens laves dagen før – jeg lavede min lørdag aften og har lige spist det sidste stykke her mandag formiddag, da var de stadig list sprød og spøgte faktisk bedre end som nybagt!
Skønt at høre! Og du har helt ret ift sukker -det vil jeg lige skrive ind.
– jeg bruger blot altid kun jordbær og vinrabarber, da det er dem vi selv har og de kræver nemlig ikke helt så meget sukker :)
Ups!! Hehe tastaturfejl:
*da var den stadig sprød og smagte faktisk bedre end nybagt*
Hej:-)
Skal rabarberne pilles på en bestemt måde? Altså, er der nogen på en rabarber man ikke spiser, udover bladene? :-)
Du kan sagtens spise hele stænglen på rabarberen – blot endelig ikke rabarberbladene :)
Tror du man kan lave crumble med stikkelsbær?
Ja, det vil være vildt lækkert.
Så må sødmen blot justeres til ift hvor syrlige de er :)
Kh AC
Fed hjemmeside, med lækkert og sundt mad! Tusind tak??
Tusind tak for din søde hilsen, Gitte ♡
Hvor stort et fad passer opskriften til? ? lyder så lækkert så det må prøves.
ca 6 personer vil jeg tro (4 personer, hvis man er meget kagesulten)
Kan man bruge frosne rabarber? :)
Ja, det kan du sagtens :)
Hejsa. Kan man bruge alm. strøsukker?
Ja, sagtens :)
Det ser så lækkert ud! Men jeg kom til at tænke på… Er det muligt bare at bruge almindeligt hvedemel, og ikke fuldkorn? :)
God aften!
Maria
Jo, det kan du fint gøre :)
God fornøjelse med kagen og rigtig god aften til dig
Kh AC
Sikke en lækker rabarber crumble! Hvordan tror du den vil være hvis man bruger frosne rabarber?
Sorry ser nu at du har svaret en del gange på det spørgsnål længere oppe ?
Tak
Helt ok ♡ Godt du fandt svaret :)
Kh AC
Hvad gør i når rabarberne er frosne? Tør dem inden bagning, eller putter dem frosne i ovnen? ☺️
De kan godt kommes i ovnen fra frost
Kh AC
Så lækker en kage. Dog bliver min meget fugtig pga væden fra appelsinen samt rabarberne. Har fået noget over 40min. Hvad gør jeg forkert?
Hej Christina,
Jeg har lige testbagt den igen og droppet appelsinsaften, som jeg synes er lidt overflødig (opskriften havde jeg lavet for en del år siden, så den trængte lige til en update og gennemskrivning, som kommer i løbet af denne uge)
Tusind tak for din søde hilsen, jeg håber den smagte godt uanset.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg undrer mig lidt over at der ikke skal nonoxal i – jeg synes det er svært at nyde den lækre tærte med samtidig mærkelig udtørrende fornemmelse i munden af syren fra rabarber?
Kan man med fordel putte nonoxalsyre med i marinaden eller hvad har du af anbefalinger?
Mvh. Ursula
Hej Ursula,
Det kommer ganske enkelt an på hvilke rabarber der bruges :) Jeg bruger altid jordbær eller vinrabarber med et meget lavt indhold af oxalsyre, særligt når de høstes på denne side af sankthans – og så er nonoxalsyre slet ikke nødvendigt. Bruger du rabarber med et højt indhold af oxalsyre, så kommer du det blot i.
Kh Ann-Christine
Kunne man måske tilføje lidt hvid chokolade til crumblen?
Ja, det vil være lækkert :)
Hej Ann-Christine,
tak for din fine opskrift!
Ser den først i år – fordi det var nu,
jeg havde brug for den.
Det er SÅ godt at lade rabarberne ‘trække’
en halvtimes tid med sukkeret , før de kommer i ovnen!
Psstt: lidt hakkede mandler i/på crumblen gør ikke
kagen ringere.
Mange hilsner
Sanne
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og skøn ide med mandlerne på toppen :)
Kh Ann-Christine
En nem og lækker opskrift. Jeg elsker crumbles! Hav en god dag. Vh. Anette
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kan den mon laves på grillen? (Altså med låget lukket ?)
Hilsen Heidi
Ja, det kan den sagtens.
Kh AC
Hej
Hvor stor er formen?
Mvh
Charlotte
Tak for nogle fantastiske opskrifter.
Jeg skal have lavet rabarbersirup og vil gerne bruge resterne til rabarber crumble.
Jeg kan se i opskriften til sirup, at når jeg koger rabarberne til saft, så skal disse ikke have sukker og vanilje. Men til crumble skal disse inden kogning drysses med sukker og vanilje.
Mit spørgsmål går på om det er okay, at koge rabarberne med sukker og vanilje således, at crumblen ikke bliver for sur? Men skal jeg så justere i sukkermængden når jeg bruger saften til sirup?
TAK