Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberkage/

Rabarberkage med crumble på toppen

I lørdags gjorde vi et ordentligt indhug på de fine lyserøde stængler, og bagte en saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen. Nøj, den var god!

Jeg lavede opskriften på rabarberkage til lørdagens dessert og den kan varmt anbefales – så jeg glæder mig til at dele den med jer her. Johan og Julie hjalp med at bage rabarberkagen og vi hyggede os meget med at måle op, skære rabarber og lave crumble sammen. Johan fik lov til at måle alle ingredienserne på køkkenvægten – en fin og lille lærerig tal-leg.

Se alle mine opskrifter med rabarber her >>

PT1H15Mter

Rabarberkage

8-10 pers.     1 time 15 minutter
8-10 pers.
Ingredienser
  • 350 g rabarber i tern a 2-3 cm
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 150 g blødt smør
  • 160 g sukker
  • 5 æg
  • 1 knivspids fint salt
  • 100 g hvedemel
  • 100 g mandler, blendet til mandelmel
  • 1 vaniljestang
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • Crumble
  • 2 dl havregryn
  • 2 spsk smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 spsk. smør til formen
Udskriv opskrift
1 time 15 minutter
Fremgangsmåde

Drys rabarberne med sukker og lad dem trække, mens kagedejen laves.
Lav crumble: Rist havregryn på en tør pande ved middelhøj varme, under jævnligt omrøring, til det begynder at dufte. Tilsæt smør og honning og rør det godt rundt til crumblen er sprød og knasende – pas på det ikke bliver brændt!
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, sukker og smør i en skål, hvor det pisket luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes. Rør til sidst kærnemælk i. Bland mandelmel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.

Smør en springform grundigt. Vend alle rabarberne i en spsk mel og vend derefter 2/3 af rabarberen i dejen og den sidste 1/3 i crumblen.
Hæld dejen i springformen, kom crumblen oven på og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 45 min – 1 time, eller til kagen er fast i midten – mærk efter med en kødnål eller strikkepind. Drys kagen med flormelis inden servering og nyd den med vaniljeis eller creme fraiche.