Rabarberkage med crumble på toppen


En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.
Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.
Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.
Se alle mine opskrifter med rabarber her >>
Rabarberkage
- Rabarber
- 350 g rabarber, skåret i tern af ca 2 cm
- 25 g rørsukker
- 25 g hvedemel
- Crumble
- 60 g havregryn, finvalset
- 30 g mandler, grofthakket
- 20 g smør
- 20 g honning
- Til dejen
- 150 g smør, stuetempereret
- 160 g rørsukker
- 5 æg
- 1 knivspids salt
- 110 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 1 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl kærnemælk
- Derudover
- 2 spsk flormelis, til drys
- 2 spsk smør, til formen
Rabarber
Drys rabarberne med rørsukker og lad dem trække 10-15 minutter, mens kagedejen laves Vend dem i hvedemel, efter de har trukket godt i sukkeret.
Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme, under jævnligt omrøring, til det begynder at dufte, men uden det tager farve.
Tilsæt smør og honning og rør det godt rundt i crumblen, som ikke må tage farve. Tag af varmen og lad den køle af.
Rabarberkage
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, rørsukker og smør i en skål og pisk det luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er ensartet og pisk til sidst kærnemælken i.
Bland mandelmel, salt, bagepulver og hvedemel sammen i en ren skål og rør det i dejen.
Vend de meldryssede rabarber i dejen, så de bliver godt fordelt.
Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 min.
Tag kagen ud af ovnen, fordel crumblen over kagen og bag videre i 15 minutter.
Drys kagen med flormelis inden servering.
Rabarber er bare mums. Vi fejrer Sct Hans i børnehøjde, hvilket for os betyder at vi rykker hele banden ud i haven fra vi kommer hjem idag med Picnickurv, Bål og Snobrød – dermed får vi både Sct Hans og unger i seng i fornuftig tid. Når de bliver lidt større vil jeg rigtig gerne fejre det ved stranden, men lige nu er dette en version der passer godt til os. Rigtig god Sct Hans – med eller uden bål :-)
Det lyder simpelthen så hyggeligt!
Måske jeg snupper ideen og tænder et lille bål i haven sammen med børnene her i løbet af eftermiddagen :)
Rigtig dejlig Skt Hans til jer
Uhm den kage skal da vist prøves :-) Den ser både lækker og smuk ud.
Jeg kan anbefale Sankt Hans aften ved Kalø Slotsruin på Djursland. Det plejer at være rigtigt hyggeligt og med et stort fremmøde. Eventuelt kan man tage derud lidt før og lave picnic ude ved ruinen.
Hav en rigtig dejlig Sankt Hans aften. Mange hilsner fra Kathrine
Det er så dejligt med sådanne Skt Hans aftener med mange mennesker og det lyder som en skøn en af slagsen den på Djursland. Det må vi prøve når det enten falder sammen med en weekend eller børnene er store nok til at være længere oppe på hverdage.
Rigtig dejlig Skt Hans til dig også
Kh Ann-Christine
Er også i fuld gang med at bruge af vores rabarber – sidste portion blev brugt til en omgang muffins med mandelmel. Det var super.
Må indrømme at vi nu nok også springer sct.hans lidt over i år – synes det er super hyggeligt når der i weekenden. Men ikke lige i hver dagene. Så tror mere at det bliver en aften hvor vi hygge lidt mere over maden, og griller som vi næsten går hver dag fra april-september :-)
Mandelmel er virkelig bare fantastisk! Smager skønt og giver en god krumme til kager :)
Jeg får faktisk helt lyst til at grille i aften – det tror jeg vi gør, så bliver det lidt Skt. Hans agtigt ;)
Kagen ser super lækker ud! Elsker rabarber :-)
Vi skal til “børne Sankt Hans” som er fra kl. 17 til 18.30, med snobrød først og kl. 18 tændes bålet. Det er super hyggeligt, og et fint arrangement, når man har små børn :-)
Arrangementet er i lokal området, så vi kender de fleste, og mine to piger på 4 og 8 elsker det, og glæder sig meget til i aften. Vi holdt dog heller ikke Sankt Hans med børn før dette arrangement kom til :-)
Dét er jo perfekt tidspunkt for en børnefamilie – så var jeg også klar på Skt Hans fest, for kl 20 er bare alt for sent herhjemme.
Rigtig god fest til jer, det lyder smadderhyggeligt :)
Åh, rabarber er bare så skønne – og så selvfølgelig på fine, lyserøde tallerkner :) Vi glemmer altid, at det er Skt. Hans, og får derfor altid nogle ret spontane Skt. Hans-aftener – gerne sammen med andre, der også havde glemt det! :) I år er det min søster og svoger, der har inviteret – så må vi se, om vejret holder til at se bål, eller om vi må nøjes med et par stearinlys :)
God aften! Vh Louise
Jeg håber I havde lige så godt vejr, som vi havde :)
og ja, de tallerkener skulle da bare bruges til den fine lyserøde kage ;)
Kh AC
Hvor hyggeligt når der er tid og overskud til at have ungerne med i køkkenet :) Rabarberkage med crumble lyder som en helt perfekt kombi af to skønne kager. Den ser enormt lækker ud.
He he, ja sådan går det nemlig, når man ikke kan vælge om det skulle være den ene eller den anden ;)
Nå ble jeg inspirert til å lage rabarbrakake. Tusen takk for oppskriften :)
Selv mange tak, og dejligt at du har lyst til at prøve den :)
God fornøjelse med den
Hejsa.Uhm-lækker kage. Sidder lige og nyder resterne af den vidunderlige kage. Den blev rost til skyerne, af mine gæster :)
Lyder til at være en dejlig kage – kan den mon fryses?
Det kan den godt :)
Jeg prøvede kagen, men dog med en blanding af hindbær og blåbær. Og jeg havde ingen kærnemælk, så det blev mælk/fløde i stedet. Den var dejlig frisk og lækker. MEN jeg tror også den var lidt mislykket/faldet sammen. Da jeg tilsatte æg nr 4 og 5, blev massen meget tyndtflydende. Så gad vide om det er meningen?
Det oplevede jeg ihvertfald ikke selv … Det lyder vildt dejligt med hindbær og blåbær, mon det kan være fordi at der er mere væske i disse bær end i rabarberen?
Virkelig fantastisk kage Ann-Christine! Var lidt loren ift dejen da den var lidt anderledes ( troede jeg havde gjort noget forkert ;). Men hold da OP hvor var den god! Og fantastisk smuk :) ! Mums!
Tak for endnu en dejlig opskrift!
Ihh, hvor er det dejligt at høre. Tusind tak for din hilsen og jeg jubler over at den kage også hitter hos dig :)
Kan man lave rabarkagen dagen før? Ser så god ud
Det kan man sagtens, den er også god på 2. dagen :)
Hej :-)
Hvordan skal kagen opbevares, når man bager den dagen i forvejen? :-)
Bare på køkkenbordet, dækket med en stor skål vendt over den eller på anden måde lidt lufttæt
Havde denne lækre kage med på arb. idag og den faldt i rigtig god jord. Det er virkelig en lækker og frisk kage :-) Tusind tak for alle dine skønner opskrifter, som jeg ofte afprøver!
Hvor er det bare dejligt at høre, Henriette :)
Tusind tak for din søde hilsen
Hej. Tak for en super hjemmeside!
Kan man bruge frosne rabarber til kagen? :-) Eller hvor er et godt sted at købe rabarber nu? ;-)
– hvis man nu skal bruge kagen dagen efter man laver den, laver du så hele kagen færdig, med crumble og det hele, og så opbevarer den i køleskabet over natten? :)
På forhånd tak!
Du kan sagtens bruge frosne rabarber til opskriften.
Jeg har set danske rabarber hos både nemlig og coop, så de kan ihvertfald bestilles til levering, hvis du ikke kan finde dem i en butik.
Jeg laver hele kagen færdig på en gang, for den holder sig dejlig saftig – og skal endelig opbevares overdækket på køkkenbordet, da den godt kna blive lidt tør af at være i køleskabet :)
God fornøjelse
Kh AC
Tak for en lækker blog, som altid tjekkes først, når jeg søger en bestemt opskrift.
Jeg skal bage kagen i dag og have den med på arbejde i morgen. Bliver crumblen ikke blød?
Jeg tænkte om man kunne udelade crumblen og i stedet overhælde kagen med hvid chokolade og pynte den, hvis det er til en lidt finere anledning. Ville det passe til?
Mvh Lise
Hvor er det dejligt at høre :)
Crumblen bliver lidt blød dagen derpå, med det gør ikke spor – den smager skønt alligevel!
Men du kan glimrende komme hvid chokolade over, det er så lækkert sammen med rabarber
Kh AC
Ville det være muligt at komme den hvide chokolade i dejen, eller kan det ødelægge forholdende, iforhold til konsistensen af kagen.
Er nemlig helt enig i at hvid chokolade og rabarber er en dejlig konbination.
Ja, det vil helt bestemt være lækkert :)
Elsker din blog og dine opskrifter!! Denne kage er i ovnen netop nu. Glæder mig til at smage den :-)
Hej Katja,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Opbevarede du kagen på køl natten over?
Vh Lea
Jeg opbevarer den overdækket på køkkenbordet. Synes godt kager kan blive lidt tørre af at blive sat i køleskabet
Kh AC
Tak AC, mega lækker kage!
Skønt at høre ♡
Sikke en skøn kage! Ser den i hvert fald ud til! Den vil jeg bage når jeg besøger mine kommende kolleger.
Sikke da en super fin ide! Det skal nok blive et hit :)
Og tillykke med jobbet ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg bruger ufatteligt mange af dine opskrifter, og jeg er vild med dem allesammen ❤️
Jeg vil gerne bage denne kage til min fødselsdag på søndag.
De bedste hilsner
Frederikke
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen!
Rigtig god fornøjelse til dig
Kh AC
Skal jeg gange det hele op med to, hvis jeg skal bruge en bradepandeform?
x 2 1/2 – 3 vil jeg næsten tro :)
Jeg vil lave denne lækre kage som ferie kage til mine dejlige kollegaer i næste uge, har før smagt rabarber kage hvor der var marcipan og jeg har tilfældigvis en rest i fryseren så tænkte jeg ville have en smule i kagen.
Men tror du det er bedst at komme lidt i dejen og så måske lidt mindre sukker eller drysse det ovenpå sammen med crumble?
Hilsen en meget trofast følger ?
Ja, det vil bestemt være virkelig lækkert og gøre kagen dejlig ekstra saftigt. Jeg ville komme det meste i dejen og skære tilsvarende ned på sukker i gram, og blot en smule drysset oven på.
God fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kære Ann Christine
jeg har lige printet opskriften ud på rabarberkage, jeg vil bage den i morgen til gæster på lørdag. Jeg vil blot fortælle dig,at jeg gennem de seneste år har brugt mange af dine opskrifter på mit arbejde især salaterne
og med stor succes, nu er jeg på pension,men bruger dine opskrifter privat, når jeg ser en opskrift fra dig ved jeg , at den er i orden.Du er fantastisk inspirerende.
Kære Karin,
hvor er det en virkelig skøn og sød hilsen at få! Tusind tak for det, det varmer :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Rigtig god rabarbarkage.
Havde ikk kærnemælk, så brugt fløde.
Vil rigtig gerne bage denne kage, men min mand kan ikke tåle mandler, og jeg er derfor i tvivl om, om han kan spise denne kage med mandelmel. Kan man bruge noget andet i stedet for?
Hej Jette,
Du kan sagtens erstatte mandelmel med hvedemel i denne opskrift.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Virkelig lækker kage, dejlig smag og fugtig konsistens. Tak for opskrift!
Så skønt at høre! Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hvis det er uden for sæson kan kagen så laves med en anden frugt? F.eks. jordbær?
Det er en superdejlig rabarberkage, tak for den!
Det kneb mig at få crumblen rigtig sprød, måske fordi jeg var for rundhåndet med både smør og lynghonning (glasset skulle tømmes ?)
Hejsa. Sikke en lækker opskrift! Kan man eventuelt bage dem som muffins, eller er dejen meget “tung”? Og kan mandelmel erstattes af marcipan? ;)
Kh. Philippa
Hej Philippa,
Den kan fint bages som muffins og med marcipan i stedet for mandelmel
God fornøjelse
Kh AC
Mon man kan udskifte rabarber med pærer? Jeg har nemlig nogle, som er blevet for bløde til at spise?
Ja, men ellers vil jeg anbefale min pæretærte :)
Hvis du dog vælger at komme pærer i denne i stedet for rabarber, så vær endelig opmærksom på at justere sukkermængden en anelse, da rabarberne er syrlige og pærerne er søde :)
Kh AC