Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberkage/

Rabarberkage med crumble på toppen

En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.

Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.

Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.

Se alle mine opskrifter med rabarber her >>

PT1H15M

Rabarberkage

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid35 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • Rabarber
  • 350 g rabarber, skåret i tern af ca 2 cm
  • 25 g rørsukker
  • 25 g hvedemel
  • Crumble
  • 60 g havregryn, finvalset
  • 30 g mandler, grofthakket
  • 20 g smør
  • 20 g honning
  • Til dejen
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 160 g rørsukker
  • 5 æg
  • 1 knivspids salt
  • 110 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • Derudover
  • 2 spsk flormelis, til drys
  • 2 spsk smør, til formen
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rabarber
Drys rabarberne med rørsukker og lad dem trække 10-15 minutter, mens kagedejen laves Vend dem i hvedemel, efter de har  trukket godt i sukkeret.

Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme, under jævnligt omrøring, til det begynder at dufte, men uden det tager farve.

Tilsæt smør og honning og rør det godt rundt i crumblen, som ikke må tage farve. Tag af varmen og lad den køle af.

Rabarberkage
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, rørsukker og smør i en skål  og pisk det luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er ensartet og pisk til sidst kærnemælken i.

Bland mandelmel, salt, bagepulver og hvedemel sammen i en ren skål og rør det i dejen.

Vend de meldryssede rabarber i dejen, så de bliver godt fordelt.

Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 min.

Tag kagen ud af ovnen, fordel crumblen over kagen og bag videre i 15 minutter.

Drys kagen med flormelis inden servering.