Rabarberkage med crumble på toppen
En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.
Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.
Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.
Se alle mine opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 35 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberkage
- Rabarber
- 350 g rabarber, skåret i tern af ca 1 cm
- 25 g sukker
- 50 g hvedemel
- Crumble
- 60 g grovvalset havregryn
- 30 g mandler, grofthakket
- 30 g smør
- 20 g honning
- Til dejen
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 1 dl kærnemælk
- 175 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarber
Drys rabarberne med sukker og lad dem trække 10 minutter, mens kagedejen laves. Vend dem i hvedemel, efter de har trukket godt i sukkeret, og inden de røres i dejen.
Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme under jævnlig omrøring, til det begynder at dufte, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og honning. Lad det bruse op og rør det godt rundt i crumblen, som fortsat ikke må tage farve. Tag crumblen af varmen og lad den køle af.
Rabarberkage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er helt ensartet, og pisk til sidst kærnemælken i.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør det godt sammen.
Vend de meldryssede rabarber i dejen, til de bliver godt fordelt. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 45 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, fordel hurtigt crumblen over kagen uden at presse den ned i kagen og bag kagen videre i ca. 15 minutter ved samme temperatur.
Rabarber er bare mums. Vi fejrer Sct Hans i børnehøjde, hvilket for os betyder at vi rykker hele banden ud i haven fra vi kommer hjem idag med Picnickurv, Bål og Snobrød – dermed får vi både Sct Hans og unger i seng i fornuftig tid. Når de bliver lidt større vil jeg rigtig gerne fejre det ved stranden, men lige nu er dette en version der passer godt til os. Rigtig god Sct Hans – med eller uden bål :-)
Det lyder simpelthen så hyggeligt!
Måske jeg snupper ideen og tænder et lille bål i haven sammen med børnene her i løbet af eftermiddagen :)
Rigtig dejlig Skt Hans til jer
Uhm den kage skal da vist prøves :-) Den ser både lækker og smuk ud.
Jeg kan anbefale Sankt Hans aften ved Kalø Slotsruin på Djursland. Det plejer at være rigtigt hyggeligt og med et stort fremmøde. Eventuelt kan man tage derud lidt før og lave picnic ude ved ruinen.
Hav en rigtig dejlig Sankt Hans aften. Mange hilsner fra Kathrine
Det er så dejligt med sådanne Skt Hans aftener med mange mennesker og det lyder som en skøn en af slagsen den på Djursland. Det må vi prøve når det enten falder sammen med en weekend eller børnene er store nok til at være længere oppe på hverdage.
Rigtig dejlig Skt Hans til dig også
Kh Ann-Christine
Er også i fuld gang med at bruge af vores rabarber – sidste portion blev brugt til en omgang muffins med mandelmel. Det var super.
Må indrømme at vi nu nok også springer sct.hans lidt over i år – synes det er super hyggeligt når der i weekenden. Men ikke lige i hver dagene. Så tror mere at det bliver en aften hvor vi hygge lidt mere over maden, og griller som vi næsten går hver dag fra april-september :-)
Mandelmel er virkelig bare fantastisk! Smager skønt og giver en god krumme til kager :)
Jeg får faktisk helt lyst til at grille i aften – det tror jeg vi gør, så bliver det lidt Skt. Hans agtigt ;)
Kagen ser super lækker ud! Elsker rabarber :-)
Vi skal til “børne Sankt Hans” som er fra kl. 17 til 18.30, med snobrød først og kl. 18 tændes bålet. Det er super hyggeligt, og et fint arrangement, når man har små børn :-)
Arrangementet er i lokal området, så vi kender de fleste, og mine to piger på 4 og 8 elsker det, og glæder sig meget til i aften. Vi holdt dog heller ikke Sankt Hans med børn før dette arrangement kom til :-)
Dét er jo perfekt tidspunkt for en børnefamilie – så var jeg også klar på Skt Hans fest, for kl 20 er bare alt for sent herhjemme.
Rigtig god fest til jer, det lyder smadderhyggeligt :)
Åh, rabarber er bare så skønne – og så selvfølgelig på fine, lyserøde tallerkner :) Vi glemmer altid, at det er Skt. Hans, og får derfor altid nogle ret spontane Skt. Hans-aftener – gerne sammen med andre, der også havde glemt det! :) I år er det min søster og svoger, der har inviteret – så må vi se, om vejret holder til at se bål, eller om vi må nøjes med et par stearinlys :)
God aften! Vh Louise
Jeg håber I havde lige så godt vejr, som vi havde :)
og ja, de tallerkener skulle da bare bruges til den fine lyserøde kage ;)
Kh AC
Hvor hyggeligt når der er tid og overskud til at have ungerne med i køkkenet :) Rabarberkage med crumble lyder som en helt perfekt kombi af to skønne kager. Den ser enormt lækker ud.
He he, ja sådan går det nemlig, når man ikke kan vælge om det skulle være den ene eller den anden ;)
Nå ble jeg inspirert til å lage rabarbrakake. Tusen takk for oppskriften :)
Selv mange tak, og dejligt at du har lyst til at prøve den :)
God fornøjelse med den
Hejsa.Uhm-lækker kage. Sidder lige og nyder resterne af den vidunderlige kage. Den blev rost til skyerne, af mine gæster :)
Hvor er det dejligt at høre :)
Lyder til at være en dejlig kage – kan den mon fryses?
Det kan den godt :)
Jeg prøvede kagen, men dog med en blanding af hindbær og blåbær. Og jeg havde ingen kærnemælk, så det blev mælk/fløde i stedet. Den var dejlig frisk og lækker. MEN jeg tror også den var lidt mislykket/faldet sammen. Da jeg tilsatte æg nr 4 og 5, blev massen meget tyndtflydende. Så gad vide om det er meningen?
Det oplevede jeg ihvertfald ikke selv … Det lyder vildt dejligt med hindbær og blåbær, mon det kan være fordi at der er mere væske i disse bær end i rabarberen?
Jeg har lige bagt kagen, og den var også meget tynd i dejen. Desuden ret smagsløs til trods for en masse vanilie og ekstra rabarber. Crumblen ville ikke engang dække overfladen… Jeg har heldigvis en masse naboer, der er glade for mine kagerester. :)
Virkelig fantastisk kage Ann-Christine! Var lidt loren ift dejen da den var lidt anderledes ( troede jeg havde gjort noget forkert ;). Men hold da OP hvor var den god! Og fantastisk smuk :) ! Mums!
Tak for endnu en dejlig opskrift!
Ihh, hvor er det dejligt at høre. Tusind tak for din hilsen og jeg jubler over at den kage også hitter hos dig :)
Kan man lave rabarkagen dagen før? Ser så god ud
Det kan man sagtens, den er også god på 2. dagen :)
Hej :-)
Hvordan skal kagen opbevares, når man bager den dagen i forvejen? :-)
Bare på køkkenbordet, dækket med en stor skål vendt over den eller på anden måde lidt lufttæt
Havde denne lækre kage med på arb. idag og den faldt i rigtig god jord. Det er virkelig en lækker og frisk kage :-) Tusind tak for alle dine skønner opskrifter, som jeg ofte afprøver!
Hvor er det bare dejligt at høre, Henriette :)
Tusind tak for din søde hilsen
Hej. Tak for en super hjemmeside!
Kan man bruge frosne rabarber til kagen? :-) Eller hvor er et godt sted at købe rabarber nu? ;-)
– hvis man nu skal bruge kagen dagen efter man laver den, laver du så hele kagen færdig, med crumble og det hele, og så opbevarer den i køleskabet over natten? :)
På forhånd tak!
Du kan sagtens bruge frosne rabarber til opskriften.
Jeg har set danske rabarber hos både nemlig og coop, så de kan ihvertfald bestilles til levering, hvis du ikke kan finde dem i en butik.
Jeg laver hele kagen færdig på en gang, for den holder sig dejlig saftig – og skal endelig opbevares overdækket på køkkenbordet, da den godt kna blive lidt tør af at være i køleskabet :)
God fornøjelse
Kh AC
Tak for en lækker blog, som altid tjekkes først, når jeg søger en bestemt opskrift.
Jeg skal bage kagen i dag og have den med på arbejde i morgen. Bliver crumblen ikke blød?
Jeg tænkte om man kunne udelade crumblen og i stedet overhælde kagen med hvid chokolade og pynte den, hvis det er til en lidt finere anledning. Ville det passe til?
Mvh Lise
Hvor er det dejligt at høre :)
Crumblen bliver lidt blød dagen derpå, med det gør ikke spor – den smager skønt alligevel!
Men du kan glimrende komme hvid chokolade over, det er så lækkert sammen med rabarber
Kh AC
Ville det være muligt at komme den hvide chokolade i dejen, eller kan det ødelægge forholdende, iforhold til konsistensen af kagen.
Er nemlig helt enig i at hvid chokolade og rabarber er en dejlig konbination.
Ja, det vil helt bestemt være lækkert :)
Elsker din blog og dine opskrifter!! Denne kage er i ovnen netop nu. Glæder mig til at smage den :-)
Hej Katja,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Opbevarede du kagen på køl natten over?
Vh Lea
Jeg opbevarer den overdækket på køkkenbordet. Synes godt kager kan blive lidt tørre af at blive sat i køleskabet
Kh AC
Tak AC, mega lækker kage!
Skønt at høre ♡
Sikke en skøn kage! Ser den i hvert fald ud til! Den vil jeg bage når jeg besøger mine kommende kolleger.
Sikke da en super fin ide! Det skal nok blive et hit :)
Og tillykke med jobbet ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg bruger ufatteligt mange af dine opskrifter, og jeg er vild med dem allesammen ❤️
Jeg vil gerne bage denne kage til min fødselsdag på søndag.
De bedste hilsner
Frederikke
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen!
Rigtig god fornøjelse til dig
Kh AC
Kan den fryses?
Ja, det kan du også se i opskriften, sammen med mængde, tid mv.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal jeg gange det hele op med to, hvis jeg skal bruge en bradepandeform?
x 2 1/2 – 3 vil jeg næsten tro :)
Jeg vil lave denne lækre kage som ferie kage til mine dejlige kollegaer i næste uge, har før smagt rabarber kage hvor der var marcipan og jeg har tilfældigvis en rest i fryseren så tænkte jeg ville have en smule i kagen.
Men tror du det er bedst at komme lidt i dejen og så måske lidt mindre sukker eller drysse det ovenpå sammen med crumble?
Hilsen en meget trofast følger ?
Ja, det vil bestemt være virkelig lækkert og gøre kagen dejlig ekstra saftigt. Jeg ville komme det meste i dejen og skære tilsvarende ned på sukker i gram, og blot en smule drysset oven på.
God fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kære Ann Christine
jeg har lige printet opskriften ud på rabarberkage, jeg vil bage den i morgen til gæster på lørdag. Jeg vil blot fortælle dig,at jeg gennem de seneste år har brugt mange af dine opskrifter på mit arbejde især salaterne
og med stor succes, nu er jeg på pension,men bruger dine opskrifter privat, når jeg ser en opskrift fra dig ved jeg , at den er i orden.Du er fantastisk inspirerende.
Kære Karin,
hvor er det en virkelig skøn og sød hilsen at få! Tusind tak for det, det varmer :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Rigtig god rabarbarkage.
Havde ikk kærnemælk, så brugt fløde.
Jeg brugte mælk ,og den blev hammer go
Vil rigtig gerne bage denne kage, men min mand kan ikke tåle mandler, og jeg er derfor i tvivl om, om han kan spise denne kage med mandelmel. Kan man bruge noget andet i stedet for?
Hej Jette,
Du kan sagtens erstatte mandelmel med hvedemel i denne opskrift.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Virkelig lækker kage, dejlig smag og fugtig konsistens. Tak for opskrift!
Så skønt at høre! Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hvis det er uden for sæson kan kagen så laves med en anden frugt? F.eks. jordbær?
Det er en superdejlig rabarberkage, tak for den!
Det kneb mig at få crumblen rigtig sprød, måske fordi jeg var for rundhåndet med både smør og lynghonning (glasset skulle tømmes ?)
Hejsa. Sikke en lækker opskrift! Kan man eventuelt bage dem som muffins, eller er dejen meget “tung”? Og kan mandelmel erstattes af marcipan? ;)
Kh. Philippa
Hej Philippa,
Den kan fint bages som muffins og med marcipan i stedet for mandelmel
God fornøjelse
Kh AC
Mon man kan udskifte rabarber med pærer? Jeg har nemlig nogle, som er blevet for bløde til at spise?
Ja, men ellers vil jeg anbefale min pæretærte :)
Hvis du dog vælger at komme pærer i denne i stedet for rabarber, så vær endelig opmærksom på at justere sukkermængden en anelse, da rabarberne er syrlige og pærerne er søde :)
Kh AC
Har lige bagt denne kage. Puttede næsten 600 g rabarber i og gav rababer dobbel sukker og bagte i en 24 cm springform. Den er hammer go
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hvis den skal bages i en lille bradepande på ca. 18x30cm, behøver man så gange opskriften op? :) Glæder mig til at prøve og bage den til min søns fødselsdag i weekenden :)
Er kage fast nok til, at man kunne dele den i to bunde og lægge fyld imellem?
Ja, det vil jeg mene at den godt kan.
Endelig lad den køle helt af først og del den evt med en sytråd for et fint lige snit – se under tips til denne opskift: https://www.valdemarsro.dk/jordbaerlagkage/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige bagt rabarberkagen dagen før, den skulle serveres. Den ene af deltagerne i kagespisningen, fandt kagen lettere tør. Den bagte endda kortere tid, end der stod i opskriften. Er det mandelmelet, der er årsag til, at der kan være en følelse af tørhed. Jeg selv syntes var lækker.
Mandelmelet giver en lidt mere porøs krumme i kagen end hvedemel, så måske oplever din gæst det som tør?
Kh Ann-Christine
Kan man lave den med frosne rabarber?
Ja, det kan du fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har glemt kærnemælken!!! Kagen er ovnen og kærnemælken står på bordet. Kan den mon spises af mine kolleger i morgen alligevel?
Uhh, det vil jeg håbe … Lad mig endelig høre om den blev okay alligevel :)
Kh Ann-Christine
Jeg sidder i vores hus i Sverige og vil bage en rabarberkage – så er det bare så nemt at gå ind og finde en af dine lækre opskrifter.
Jeg har købt en ekstra “Grøn Aftensmad” til huset herovre. Det blev for bøvlet hver gang hjemme fra at skulle kopiere opskrifter, jeg havde lyst til at bruge her.
Birgitte
Hej Birgitte
hvor lyder det hyggeligt med rabarberkage i sommerhuset i Sverige – og jeg er så glad for at du er så vild med kogebogen Grøn Aftensmad at du måtte have den begge steder :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
PS til ovenstående. Hov jeg havde ikke set opskriften helt igennem. Man kan ikke købe kærnemælk i Sverige, jeg prøver med mælk og en anelse citron måske. Men mandelmel er væsentlig billigere end i Danmark.
Hilsen
Birgitte
Hej Ann-Christine
Når rabarberkagen fryses, er det så med crumble – eller ville du tø op og tilføre crumble når den skal spises? Tak fra Malene 😊😊
Hej Malene
Det er helt op til dig.
Jeg ville fryse den inkl crumble og selv om crumblen bliver blød af frost og optøning, så smager den stadig dejligt. Alternativt, ville jeg bage den som en rabarberkage helt uden crumble og nyde den som den er eller overtrække dem med fx en lækker frostning. Jeg har ikke testet af med at komme crumble på senere, men forestiller mig at det bare vil drysse af.
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte mandel melen, med et andet produkt, som ikke indeholder nødder?
Du kan erstatte med hvedemel.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det meningen, at crumblen skal ligge løst på toppen, når kagen er færdigbagt?
Jeg oplever det sidder fint fast, men smuldrer lidt – hvilket også er min hensigt med kagen :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg havde svært ved at få crumble til at “hænge ved”. Overvejer at drysse det på lige før dejen danne skorpe, hvad er der ellers at gøre?
Lækker opskrift der gav begejstring på vores cykeltur i dag på velgørenhedscykelholdet Legehelteneriders 💛
Hej John
Ulempen ved at drysse det på tidligere vil være at kagen med stor sandsynlighed falder sammen. Du kan alternativt prøve at gøre crumblen mere blød med lidt ekstra smør, så den ‘klæber’ bedre til kagen når den kommer på.
jeg oplever ikke selv at crumblen har svært ved at hænge ved, og spekulere på om det mon kan være fordi jeg rister den i kortere tid?
Så dejligt at høre det var en succes på jeres cykeltur for det gode formål
Kh Ann-Christine
Tak for svaret, Ann-Christine.
Jeg må prøve at eksperimentere lidt med det. Der må være et tidspunkt lige før dejen bliver fast i overfladen hvor crumble kan lægges på, ud at dejen falder sammen.
Alternativt sørge for at crumble er mindre tør.
John
Kan dejen laves aften før og så vente med at bage den? Elsker helt frisk bagt kage.
Desværre ikke, kagedejen vil falde sammen og miste både luftighed og bageevne – så den skal bages lige efter den er rørt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Tak for en inspirerende blog.
Jeg ville rigtig gerne bage denne lækre sag til en fødselsdag, men en af gæsterne har nøddeallergi, og tåler ikke mandler. Jeg har søgt lidt rundt på nettet for at finde et alternativ til mandelmel, men kan ikke finde den rette løsning. Vil jeg kunne undlade mandelmelen i kagen og erstatte det med alm. mel?
Kære Anna
Mange tak for din søde hilsen :)
jeg ville bruge 80 g hvedemel, som erstatning for mandelmel og erstatte mandler i crumblen med ekstra havregryn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man bytte mandelsmel ud med mel lavet på hasselnødder og samtidigt bruge kefir eller et ligende syrligt produkt i stedet for kærnemælk?
Jeg tror det vil blive godt – men har ikke testet det af. Prøv endelig :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg tænker at bage den i en stor bradepande til mine kollegaer, men hvad med bagetiden? Har du en idé om hvor længe den skal have, hvis man bruger den bradepande, der følger med ovnen?
Hej Diana
Hvor er de heldige, dine kollegaer :)
Jeg har skrevet lidt om bagetiden når man justere op på formstørrelsen her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kagen ser mega lækker ud. Glæder mig til at lave den og ikke mindst spise den.
Du skriver at du plejer at opbevare kagen med en skål sat på hovedet ovenpå. Kan man nøjes med at lægge et viskestykke over? Eller vil den så ende med at blive tør?
Hej Susan,
Den kan risikere at blive tør blot dækket med viskestykke, har du en lufttæt beholder, fad med låg eller lign. er det bedst
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Kh Ann-Christine