Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberkage/

Rabarberkage med crumble på toppen

I lørdags gjorde vi et ordentligt indhug på de fine lyserøde stængler, og bagte en saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen. Nøj, den var god!

Jeg lavede opskriften på rabarberkage til lørdagens dessert og den kan varmt anbefales – så jeg glæder mig til at dele den med jer her. Johan og Julie hjalp med at bage rabarberkagen og vi hyggede os meget med at måle op, skære rabarber og lave crumble sammen. Johan fik lov til at måle alle ingredienserne på køkkenvægten – en fin og lille lærerig tal-leg.

Se alle mine opskrifter med rabarber her >>

PT1H15M

Rabarberkage

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid35 min.
Antal1 kage
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 350 g rabarber, skåret i tern af ca 2 cm
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 160 g rørsukker
  • 5 æg
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvedemel
  • 100 g mandler, blendet til mandelmel
  • 1 vaniljestang
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • Crumble
  • 60 g havregryn, finvalset
  • 2 spsk smør
  • 4 spsk honning
  • Derudover
  • 2 spsk flormelis
  • 2 spsk smør, til formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Crumble
Drys rabarberne med 4 spsk sukker og lad dem trække, mens kagedejen laves.

Rist havregryn på en tør pande ved middel varme, under jævnligt omrøring, til det begynder at dufte.

Tilsæt smør og honning og rør det godt rundt til crumblen er sprød og knasende – pas på det ikke bliver brændt.

Rabarberkage
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, sukker og smør i en skål, hvor det pisket luftigt.

Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes.

Rør til sidst kærnemælk i og derefter blandes mandelmel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.

Smør en springform grundigt.

Vend alle rabarberne i en spsk mel og vend derefter 2/3 af rabarberen i dejen og den sidste 1/3 i crumblen.

Hæld dejen i springformen, sigt 1-2 spsk hvedemel over, fordel crumblen oven på og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 45 min – 1 time, eller til kagen er fast i midten – mærk efter med en kødnål eller strikkepind.

Drys kagen med flormelis inden servering og nyd den med vaniljeis eller creme fraiche.

Opskriften er til ca 8 personer