Rabarberkage med crumble på toppen
En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.
Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.
Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.
Se alle mine opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 35 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberkage
- Rabarber
- 350 g rabarber, skåret i tern af ca 1 cm
- 25 g sukker
- 50 g hvedemel
- Crumble
- 60 g grovvalset havregryn
- 30 g mandler, grofthakket
- 30 g smør
- 20 g honning
- Til dejen
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 1 dl kærnemælk
- 175 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarber
Drys rabarberne med sukker og lad dem trække 10 minutter, mens kagedejen laves. Vend dem i hvedemel, efter de har trukket godt i sukkeret, og inden de røres i dejen.
Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme under jævnlig omrøring, til det begynder at dufte, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og honning. Lad det bruse op og rør det godt rundt i crumblen, som fortsat ikke må tage farve. Tag crumblen af varmen og lad den køle af.
Rabarberkage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er helt ensartet, og pisk til sidst kærnemælken i.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør det godt sammen.
Vend de meldryssede rabarber i dejen, til de bliver godt fordelt. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 45 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, fordel hurtigt crumblen over kagen uden at presse den ned i kagen og bag kagen videre i ca. 15 minutter ved samme temperatur.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kagen ser mega lækker ud. Glæder mig til at lave den og ikke mindst spise den.
Du skriver at du plejer at opbevare kagen med en skål sat på hovedet ovenpå. Kan man nøjes med at lægge et viskestykke over? Eller vil den så ende med at blive tør?
Hej Susan,
Den kan risikere at blive tør blot dækket med viskestykke, har du en lufttæt beholder, fad med låg eller lign. er det bedst
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg tænker at bage den i en stor bradepande til mine kollegaer, men hvad med bagetiden? Har du en idé om hvor længe den skal have, hvis man bruger den bradepande, der følger med ovnen?
Hej Diana
Hvor er de heldige, dine kollegaer :)
Jeg har skrevet lidt om bagetiden når man justere op på formstørrelsen her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man bytte mandelsmel ud med mel lavet på hasselnødder og samtidigt bruge kefir eller et ligende syrligt produkt i stedet for kærnemælk?
Jeg tror det vil blive godt – men har ikke testet det af. Prøv endelig :)
Kh Ann-Christine