Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberkage/

Rabarberkage med crumble på toppen

En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.

Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.

Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.

Se alle mine opskrifter med rabarber her >>

PT1H15M

Rabarberkage

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid35 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Rabarber
  • 350 g rabarber, skåret i tern af ca 1 cm
  • 25 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • Crumble
  • 60 g havregryn, grovvalset
  • 30 g mandler, grofthakket
  • 30 g smør
  • 20 g honning
  • Til dejen
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 175 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rabarber
Drys rabarberne med sukker og lad dem trække 10 minutter, mens kagedejen laves.

Vend dem i hvedemel, efter de har  trukket godt i sukkeret og lige inden de skal røres i dejen.

Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme, under jævnligt omrøring, til det begynder at dufte, men uden det tager farve.

Tilsæt smør og honning. Lad det bruse op og rør det godt rundt i crumblen, som fortsat ikke må tage farve. Tag af varmen og lad crumblen køle af.

Rabarberkage
Pisk smør og sukker med en håndmikser til det er lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er helt ensartet og pisk til sidst kærnemælken i.

Bland hvedemel, mandelmel, vaniljepulver, bagepulver og salt sammen i en ren skål og rør det i dejen.

Vend de meldryssede rabarber i dejen, så de bliver godt fordelt.

Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter , med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 45 min.

Tag kagen ud af ovnen, fordel hurtigt crumblen over kagen uden at presse den ned i kagen og bag kagen videre i 15 minutter ved samme temperaturer.