Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertaerte/

Rabarbertærte

Idag skal der rabarbertærte på menuen -og ikke bare en hvilken som helst rabarbertærte – men en rabarbertærte med fint flettet låg.

Har en ting for fine flettede tærtelåg – det er bare lidt ekstra hyggeligt, ik´

Mine børn læser mange Anders And blade i øjeblikket og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)

PT2H

Rabarbertærte

1 kage    2 timer
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes sammen med en håndmikser, tilsæt æg og derefter mel, blandet med bagepulver, lidt efter lidt. Ælt dejen færdig på køkkenbordet.

Sæt dejen på køl i mindst en time – og gerne til dagen efter.

Rens rabarberstænglerne og skær dem i stykker a cirka 2 cm. Bland sukker, 2 spsk. hvedemel, vanilje og kanel, og vend rabarberne godt rundt i blandingen.

Rul halvdelen af dejen ud på et bord drysset med mel og kom den i et smurt tærtefad. Fordel de mel og krydderidækkede rabarber ovenpå tærtedejen, fordel lidt mascarpone rundt.

Rul resten af dejen ud og skær 1 cm tynde strimler, som flettes sammen og forsigtigt lægges hen over.

Pensl tærtens låg med sammenpisket æg, drys med lidt perlesukker og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.

Server med cremefraiche, rørt mascarpone med vanilje, flødeskum eller vaniljeis.

Opskriften er til 8 personer