Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertaerte/

Rabarbertærte

Idag skal der rabarbertærte på menuen -og ikke bare en hvilken som helst rabarbertærte – men en rabarbertærte med fint flettet låg.

Har en ting for fine flettede tærtelåg – det er bare lidt ekstra hyggeligt, ik´

Mine børn læser mange Anders And blade i øjeblikket og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)

PT2H

Rabarbertærte

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • Dej
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver
  • Fyld
  • 500 g rabarber, i tern
  • 125 g sukker
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk mascarpone, eller piskefløde
  • Derudover
  • 1 spsk perlesukker, til at drysse med
  • 1 æg, til pensling
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes sammen med en håndmikser, tilsæt æg og derefter mel, blandet med bagepulver, lidt efter lidt. Ælt dejen færdig på køkkenbordet.

Sæt dejen på køl i mindst en time – og gerne til dagen efter.

Rens rabarberstænglerne og skær dem i stykker a cirka 2 cm. Bland sukker, 2 spsk. hvedemel, vanilje og kanel, og vend rabarberne godt rundt i blandingen.

Rul halvdelen af dejen ud på et bord drysset med mel og kom den i et smurt tærtefad. Fordel de mel og krydderidækkede rabarber ovenpå tærtedejen, fordel lidt mascarpone rundt.

Rul resten af dejen ud og skær 1 cm tynde strimler, som flettes sammen og forsigtigt lægges hen over.

Pensl tærtens låg med sammenpisket æg, drys med lidt perlesukker og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.

Server med cremefraiche, rørt mascarpone med vanilje, flødeskum eller vaniljeis.

Opskriften er til 8 personer