Rabarbertærte


Her får du min opskrift på en dejlig og velsmagende rabarbertærte med fint flettet låg, som gør tærten ekstra hyggelig og sommerfin.
Mine børn har læst mange Anders And blade de seneste år og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)
Prøv også: min opskrift på rabarbercrumble >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbertærte
- Dej
- 350 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 180 g smør
- 2 æg
- Fyld til rabarbertærte
- 100 g sukker
- 25 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 450 g rabarber, i tern på ca 1 cm
- 1 dl piskefløde
- Derudover
- 1 æg, til pensling
- 1 spsk perlesukker, til at drysse med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt.
Del den samlede mørdej i to portioner med 1/3 til det flettede låg og 2/3 til bunden af tærten. Rul dem ud hver for sig.
Læg bunden i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld til rabarbertærte
Lav fyldet til rabarbertærten, mens tærtebunden er i ovnen. Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen og vend rabarberne godt rundt i blandingen. Lad det trække lidt.
Tag tærtebunden ud af ovnen, lad den køle lidt af, fjern bagekugler eller bønner og bagepapir. Vend piskefløden i skålen med rabarber og fordel derefter rabarberfyldet på den forbagte tærtedej.
Skær låget til tærten i 1 cm tynde strimler. Flet tærtestrimlerne til låget hen over fyldet.
Pensl tærtens låg med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter. Server den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej :)
Jeg skal prøve mig med denne tærte i weekenden. Jeg har en masse fløde i fryseren, tænker du det gaar at bruge det? Eller vil det mon skille…
Tusind tak for den bedste hjemmeside, naar jeg skal have madinspiration. Det er ALTID her jeg ender :)
Mvh Pia
Hej Pia
Du kan fint bruge optøet fløde, det egner sig ikke til at blive pisket til flødeskum – men kan sagtens bruges i denne kage og i fx gryderetter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der står man skal bruge en foodprocessor, sådan en har jeg ikke, er det så helt vildt besværligt at lave den?
Du kan fint lave tærte bunden ved at smuldre smør i melet med hænderne. Det er intet problem, tager bare et par minutter mere end ved foodprocessor.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mmm det lyder godt det skal testes. Men hvad mener du med blindbagning kh selma og hav en god weekendt
Hej Selma
BLindbagning er når man bager tærten dækket med bagepapir og et fyld af fx bagekugler eller tørrede bønner. Ved blindbagning forbages tærten uden kagefyld, så den bliver sprødere når den i anden omgang bages med tærtefyldet.
God fornøjelse og rigtig dejlig dag til dig :)
Kh Ann-Christine