Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertaerte/

Rabarbertærte

Her får du min opskrift på en dejlig og velsmagende rabarbertærte med fint flettet låg, som gør tærten ekstra hyggelig og fin.

Mine børn læser mange Anders And blade i øjeblikket og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)

Prøv også: min opskrift på rabarbercrumble >>

PT2H

Rabarbertærte

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Dej
  • 350 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 2 æg
  • Fyld til rabarbertærte
  • 500 g rabarber, i tern på ca 1 cm
  • 110 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl piskefløde
  • Derudover
  • 1 æg, til pensling
  • 1 spsk perlesukker, til at drysse med
Udskriv 
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel, sukker og salt sammen i en skål og smuldr smør i mel­ blandingen.

Saml dejen med æg, til den hænger godt sammen. Del dejen i to runde kugler og lad dem hvile i køleskab i ca. 15-­30 minutter.

Fyld til rabarbertærte
Bland sukker, hvedemel, vanilje og kanel, og vend rabarberne godt rundt i blandingen. Lad det trække lidt og vend piskefløden i, lige inden du kommer fyldet i tærten.

Saml tærten
Rul halvdelen af dejen ud på et bord drysset med mel og kom den i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter. Ret den pænt til og prik bunden flere steder med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Tag tærtebunden ud af ovnen, lad den køle lidt af og fordel rabarberfyldet på tærtedejen.

Rul resten af dejen ud og skær 1 cm tynde strimler. Flet tærtestrimlerne over kagen og læg dem på som et låg på kagen.

Pensl tærtens låg med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter.

Server den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis.