Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbertaerte/

Rabarbertærte

Her får du min opskrift på en dejlig og velsmagende rabarbertærte med fint flettet låg, som gør tærten ekstra hyggelig og sommerfin.

Mine børn har læst mange Anders And blade de seneste år og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)

Prøv også: min opskrift på rabarbercrumble >>

PT2H

Rabarbertærte

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Dej
  • 350 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 2 æg
  • Fyld til rabarbertærte
  • 500 g rabarber, i tern på ca 1 cm
  • 110 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl piskefløde
  • Derudover
  • 1 æg, til pensling
  • 1 spsk perlesukker, til at drysse med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel, sukker og salt sammen i en skål og smuldr smør i mel­blandingen.

Saml dejen med æg, til den hænger godt sammen. Del dejen i to runde kugler og lad dem hvile i køleskab i cirka 15-­30 minutter.

Fyld til rabarbertærte
Bland sukker, hvedemel og vanilje, og vend rabarberne godt rundt i blandingen. Lad det trække lidt og vend piskefløden i, lige inden du kommer fyldet i tærten.

Saml tærten
Rul halvdelen af dejen ud på et bord drysset med mel og kom den i et smurt tærtefad på 26 cm i diameter. Ret den pænt til og prik bunden flere steder med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Tag tærtebunden ud af ovnen, lad den køle lidt af og fordel rabarberfyldet på tærtedejen.

Rul resten af dejen ud og skær 1 cm tynde strimler. Flet tærtestrimlerne over kagen og læg dem på som et låg på kagen.

Pensl tærtens låg med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter.

Server den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis.