Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sarah-bernhardt-kager/

Sarah Bernhardt kager

Hjemmelavede Sarah Bernhardt kager i mini størrelse. Er ret vild med den skønne kage med bagt makron bund, cremet chokoladetrøffel og sprød chokolade overtræk – men det kan også blive lidt overvældende nok med en helt stor normal størrelse af disse kager, så jeg har lavet den mindre og derover justeret den til, så den er helt perfekt til mine smagsløg.

Fyldt af smag, chokoladeintensitet og uden at være alt for sukkersød.

PT+60M

Sarah Bernhardt kager

12 små    +60 min.
12 små
Ingredienser
  • Makroner til bunden
  • 1 æggehvide fra et æg
  • 70 g sukker
  • 60 g marcipan
  • chokoladefyld
  • 2 1/2 dl fløde
  • 150 g chokolade, gerne ca 64-66 %
  • 200 g chokolade til overtræk
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Makron bund
Knus sukkeret i en morter til det bliver helt fint og bland det derefter med æggehviden. Skær marcipanen i små tern og rør det i æg/sukker blandingen. Rør godt sammen til det er en helt ensartet masse. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt små kager ud på en bageplade med bagepapir. Ca 2 1/2 – 3 cm i diameter. Bag ved 175 grader varmluft i 7-10 minutter eller til de er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på køkkenbordet.

Chokoladecreme/trøffel
Hak chokoladen helt fint. Kom fløden i en gryde og varm op til den lige akkurat koger, tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i fløden. Rør til det er helt ensartet og brug evt en stavblender til at gøre chokoladecremen helt glat. Kom i en skål og stil på køl i mindst 2 timer.

Rør chokoladen godt op efter den er kølet af, så den bliver smørbar. Kom chokoladen i en sprøjtepose og som bruges til at toppe den pænt på makronerne – eller smør chokoladen på i et en top.

Sæt på køl, mens chokoladen til overtræk af kagerne tempereres.

 

Chokoladen til at overtrække sarah Bernhardt kagerne med hakkes helt fint. 2/3 smeltes over et vandbad under omrøring og når det er smeltet, tages chokoladen af varmen og den sidste 1/3 chokolade røres i.

Overtræk kagerne ved at sætte hver kage på en spise gaffel som holdes over den smeltede chokolade, mens chokoladen med en ske hældes over kagen. Når den er helt dækket, dryppes den lige af og sættes på bagepapir. Drys evt kagen med spiseligt guldglimmer, frysetørrede bær eller spiselige blomster inden chokoladen tørre.