Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sarah-bernhardt-kager/

Sarah Bernhardt kager

Hjemmelavede Sarah Bernhardt kager er så lækre.

Den skønne kage med bagt makron bund, cremet chokoladetrøffel og sprød chokolade overtræk er et evigt hit i min optik. Det er dog en ret mættende kage, men med de hjemmelavede størrelser kan man jo heldigvis lave dem små og lige tilpas i størrelsen.

Fyldt af smag, chokoladeintensitet og virkelig en skøn sag at servere til en kop god kaffe på en hyggelig dag.

Prøv også: min opskrift på en god nøddetærte >>

PT2H

Sarah Bernhardt kager

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Makroner
  • 2 æggehvide
  • 120 g flormelis
  • 90 g mandelmel
  • Chokoladecreme
  • 1 husblas, ark
  • 3 dl piskefløde
  • 140 g mørk chokolade, finthakket
  • Derudover
  • 300 g mørk chokolade, til overtræk
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Makron
Rør mandelmel og flormelis sammen i en skål og pisk æggehviderne i med en håndmikser.

Kom det i en sprøjtepose og sprøjt små makroner ud på en bageplade med bagepapir i en størrelse på cirka 4 cm i diameter og med 3 cm mellemrum mellem hver makron.

Bag ved 160 grader alm. ovn i 20 minutter eller til de er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på køkkenbordet.

Chokoladetrøffelcreme
Læg husblas i en skål med koldt vand.

Kom piskefløde i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen.

Vrid husblas for vand og rør husblas og chokolade i den varme fløden, til det er helt ensartet. Brug evt en stavblender til at gøre chokoladecremen helt glat. Kom i en skål og stil på køl i mindst 2 timer.

Pisk den iskolde chokoladecreme luftig med een håndmikser. Smør den piskede luftige chokolade creme på hver makron med en spartel i fine toppe.

Dyp forsigtigt hver kage i tempereret chokolade. Sæt kagerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne. Pensl med lidt spiseligt guldstøv inden servering.