Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/peanut-sauce-soedsur-chili-dip/

Peanut sauce og sød/sur chili dip

Fyldig peanutsauce og en skøn hjemmelavet vietnamesisk sød/sur chili dip hører til de vietnamesiske retter og mens den cremede peanutdip primært bruges til de vietnamesiske forårsruller, så er den sur/søde chili dip et helt fast indslag på bordet og serveres som krydderi til stort set alle vietnamesiske måltider i Vietnam.

Så smager man til ved bordet fuldstændig som når mange danskere har tradition for at sætte salt og peber på middagsbordet, så man hver især kan justere efter egne smagsløg.

PT10M

Peanutsauce og vietnamesisk sød sur chili dip

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • Peanutsauce
  • 1 stængel citrongræs, banket på langs og fintstrimlet
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl vand
  • 4 spsk peanutbutter, crunchy
  • 1 tsk rørsukker, eller kokossukker
  • 2 tsk kokosolie
  • 1 spsk saltede peanuts, finthakkede
  • Sød/sur chili dip
  • 2 lime, saften herfra
  • 2 tsk rørsukker
  • 3 spsk fishsauce
  • 5 spsk vand
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, skåret i tynde skiver
Udskriv 
Fremgangsmåde

Peanut sauce
Kom kokosolie, hvidløg, og citrongræs i en lille gryde og lad det varme op, til det dufter. Tilsæt vand, peanutbutter og sukker og lad det simre i et par minutter under omrøring.

Fjern citrongræs og hæld peanutdippen på et glas eller en lille skål til servering.

Sød/sur chili dip
Opløs sukkeret i limesaft, tilsæt fishsauce, vand samt hvidløg og chili.

Smag evt til med mere fishsauce eller sukker, hvis ønsket.