Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pokebowl-med-tun-og-vandmelon/

Poke bowl med tun og vandmelon

Det ville da slet ikke være så tosset lige komme en tur til Hawaii – både for at at smage ‘original-versionen’ af en poke bowl, men mest af alt for at opleve Hawaii i det hele taget.

En poke bowl hedder sådan en sag her og den smager virkelig fantastisk. Mørt rå tun (eller laks, hvis man foretrækker det) og så kan man marinere fisken eller lade være – og ellers spise sin pokebowl med masser grønne sunde og sprøde lækkerier.

Jeg har valgt at fylde min variant her med vandmelon, sorte ris, avocado, edamamebønner, agurker og salat.

Det smager sommerskønt – på en og samme tid en mættende og let ret.

PT20Mter

Pokebowl

2 pers.    20 minutter
2 pers.
Ingredienser
  • 200 g tun, frossen til sushi
  • 125 g pillede edamamebønner
  • 1 skive vandmelon, skåret i tern eller udstukket til kugler
  • 4 salatblade, fintstrimlede
  • 160 g sorte ris, kogte
  • 10 skiver agurker
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 1 dl tangsalat, (købes ofte hos fiskehandler)
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1/2 lime, saft/limebåde herfra
  • Marinade til fisk
  • 1 spsk teriyaki
  • 1 spsk æblecidereddike, eller riseddike
  • 1 tsk soja
  • 1/2 lime, saften herfra
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Skær tun i tynde skiver – det gøres super nemt når den er frossen.

Bland marinaden sammen i en skål og mariner halvdelen af kødet (eller det hele hvis ønsket).

Lad det trække, mens resten af salaten gøres klar og forberedes.
Anret det hele i to skåle og top med fisk.

Drys lidt sesamfrø over og dryp med limesaft.