Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pokebowl-med-tun-og-vandmelon/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Salat

Poke bowl med tun og vandmelon

Poke bowl er en lækker salat med rå eller lynstegt tun, laks eller anden god fisk. Retten stammer fra Hawaii og serveres i en skål med masser grønne sunde og sprøde lækkerier.

Det ville da slet ikke være så tosset lige komme en tur til Hawaii – både for at at smage ‘original-versionen’ af en poke bowl og for at opleve Hawaii i det hele taget. Her har jeg fyldt retten med vandmelon, ris, avocado, edamamebønner, agurk og gode sager.

Det smager skønt, og er en lækker let og mættende ret.

Prøv også: opskrift på sushibowl >>

Pokebowl
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Tun med marinade
  • 400 g tun steak (til sushi)
  • 1 tsk teriyaki
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 øko lime, saft og fintrevet skal herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Chili Mayo
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sriracha chilisauce
  • Til salaten
  • 200 g pillede edamamebønner
  • 3 dl sushi ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 0,50 skiver agurk, i skiver
  • 1 avocado, i skiver
  • 300 g vandmelon, skåret i tern
  • 3 forårsløg, Fintsnittet
  • 25 g sesamfrø, ristede
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tun med marinade
Skær tun i tynde skiver eller i tern, det er nemmest når den stadig er let frossen. Bland marinaden sammen i en skål og vend fisken i marinaden og lad det trække i 10-15 minutter.

Chili Mayo
Rør mayo og sriracha sammen og smag til med mere sriracha efter smag.

Anretning og Servering
Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op og blive lune. Hæld vandet fra.

Anret salaten i skåle med edamamebønner, ris, agurk, avocado, vandmelon og marineret fisk. Drys med forårsløg og ristede sesamfrø. Dryp lidt chili mayo over og server med lime i både som man selv kan dryppe over efter smag og behag.