Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pokebowl-med-tun-og-vandmelon/

Pokebowl med tun og vandmelon

Det ville da slet ikke være så tosset lige komme en tur til Hawaii – både for at at smage ‘original-versionen’ af en pokebowl, men mest af alt for at opleve Hawaii i det hele taget.

For mange år siden mellemlandede jeg på den største af Hawaii-øerne for en kort bemærkning på en rejse til Cook Island – men nåede kun lige akkurat at opleve lufthavnen, hvilket knap og nap tæller i den sammenhæng. Derfor er den fine ø-gruppe stadig på min bucketliste – og Cook Island kunne jeg i øvrigt også mægtig godt tænke mig at opleve igen.

Nok om rejsedrømme. Nu skal det handle om denne salat i skål.

En pokebowl hedder sådan en sag her og den smager virkelig fantastisk. Mørt rå tun (eller laks, hvis man foretrækker det) og så kan man marinere fisken eller lade være – og ellers spise sin pokebowl med masser grønne sunde og sprøde lækkerier.

Jeg har valgt at fylde min variant her med vandmelon, sorte ris, avocado, edamamebønner, agurker og salat.

Det smager sommerskønt – på en og samme tid en mættende og let ret.

PT

Pokebowl

2 pers.    
2 pers.
Ingredienser
  • ca 200 g frossen tun til sushi
  • 1 1/2 dl edamamebønner uden skal
  • 1 stor skive vandmelon, skåret i tern eller udstukket til kugler
  • 4 store salatblade, fintstrimlet
  • 2 dl sorte kogte ris
  • 10 skiver agurk
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 1 dl Tangsalat (købes ofte hos fiskehandlere)
  • 2 spsk Sesamfrø
  • Limesaft/limebåde fra en halv lime
  • Marinade til fisk
  • 1 spsk teriyaki
  • 1 spsk risvineddike eller æbleeddike
  • 1 tsk soya
  • 1 spsk limesaft fra en halv lime
Udskriv opskrift
Fremgangsmåde

Skær tun i tynde skiver – det gøres super nemt når den er frossen.

Bland marinaden sammen i en skål og mariner halvdelen af kødet (eller det hele hvis ønsket).

Lad det trække, mens resten af salaten gøres klar og forberedes.
Anret det hele i to skåle og top med fisk.

Drys lidt sesamfrø over og dryp med limesaft.