Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/asiatisk-moerbrad/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Sommer

Asiatisk mørbrad med lime og ingefær

Krydret og lækker asiatisk mørbrad med lime og ingefær – serveret med ingefærris og godt med grøntsager og god smag. Sådan en ret får mine smagsløg til at juble og jeg nyder virkelig sådan en skål fyldt med gode sager og toppet med lidt grønt og lidt sprødt.

Jeg er vild med smagen af ingefær og det får denne opskrift glæde af med ingefær i både de kogte ris og til marinaden til kødet. Ingefæren er dog slet ikke skarp og dominerende, så alle kan spise med. Med tilberedningen bliver ingefæren aromatisk og det smager vidunderligt både til risen og kødet.

Prøv også: opskrift på dandan noodles >>

Asiatisk mørbrad med lime og ingefær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Ris med ingefær
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 dl basmati ris
  • 5 dl vand
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk sesamolie
  • Mørbrad med lime og ingefær
  • 500 g svinemørbrad, skåret i tern
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 lime, saften herfra
  • 4 spsk sesamolie, til stegning
  • 1 dl hoisin sauce
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 300 g pak choy, groftstrimlede
  • 1 squash, halveret og i skiver
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 25 g sesamfrø, ristede
  • 50 g saltede peanuts, saltede
  • 1 lime, skåret i kvarte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Ris med ingefær
Kom olie og ingefær i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.

Mørbrad med lime og ingefær
Rør ingefær og limesaft sammen til det er ensartet. Vend kødet godt i marinaden. Lad det trække smag i minimum 30 minutter eller natten over.

Varm en pande op med olie og brun kødet af ved høj varme under omrøring. Skrue ned for varmen til medium/lav varme og steg videre til kødet er gennemstegt. Kom squash og pakchoi på panden og varm det igennem.

Rør hoisinsauce med hvidløg og hæld det på panden til kødet og grøntsagerne.

Servering
Kom risen på tallerkener og top med kød, grøntsager og den sauce der er på panden. Anret med finthakket koriander, ristet sesam, peanuts og lime til at dryppe over og smage til med.