Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vietnamesisk-bowl-ala-bahn-mi/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Nem Hverdagsmad, Salat, Sommer, Vinter

Vietnamesisk bowl ala Banh mi

Opskrift på super lækker vietnamesisk bowl, som jeg har fået inspirationen til en dag hvor jeg lavede de lækre banh mi sandwich.

Her er den lækre salat fyldt med saftig kylling, krydret ris og smage fra Vietnams køkken … lime, ingefær, fishsauce, chili, hvidløg og sprøde grøntsager. Alt til retten kan købes i et almindeligt dansk supermarked og retten er super nem at lave og er klar på omkring 30 minutter.

Jeg servere den som en bowl, men du kan naturligvis også servere de forskellige dele i skåle og på fade, så man selv kan forsyne sig ved bordet.

Prøv også: flere asiatiske opskrifter her >>

Vietnamesisk bowl ala Banh mi
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Vietnamesisk kylling
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • 1 lime, saften herfra
  • 3 spsk sesamolie
  • Syltede gulerødder
  • 4 gulerødder, skåret i julienne
  • 1 dl vand
  • 1 dl riseddike
  • 30 g sukker
  • Ris med ingefær
  • 1 spsk ingefær
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1,50 dl basmati ris
  • 2,50 dl vand
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • Asiatisk mayo
  • 75 g mayonnaise
  • 1 tsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, fintrevet skal
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 200 g spidskål, fintstrimlet
  • 1 agurk, halveret og i skiver
  • 1 avocado, i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 tsk chiliflager, efter smag
  • 1 spsk sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vietnamesisk kylling
Rør marinaden sammen og vend kyllingestykkerne godt i marinaden. Lad det gerne trække smag i minimum et kvarters tid eller til næste dag.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden – gem marinaden i skålen – og brun dem af på en brandvarm pande med olie, under omrøring til kyllingen får en flot stegeskorpe. Kom marinaden ved og steg til kyllingen er gennemstegt.

Syltede gulerødder
Kom vand, sukker og riseddike i en gryde og giv et hurtigt opkog til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og kom gulerødderne i den varme eddikelage. Kom på glas, læg låg på og sæt i køleskabet, mens resten af retten tilberedes.

Ris med ingefær og hvidløg
Kom olie, ingefær og hvidløg i en gryde og sauter ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.

Asiatisk mayo-dressing
Rør mayonnaise med fishsauce, hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal og friskkværnet peber.

Anret i skåle, først med ris, toppet med kylling, syltede gulerødder, spidskål, agurk, avocado, koriander. Fordel dressingen over og drys med koriander, chiliflager og sesam.