Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/teriyaki-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Teriyaki kylling med ris og grøntsager

Teriyaki kylling med ris og grøntsager er en virkelig lækker nem og velsmagende ret, som fint kan opgraderes med endnu mere grønt tilbehør, hvis man trænger til et boost grøntsager.

Den lækre ret smager så skønt og hitter stort hos hele min familie. Bonus er tilmed, at opskriften er hverdagsvenlig, så man snildt kan have måltidet klar til servering på omkring små 30 minutter.

Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>

PT30MPT20M4

Teriyaki kylling med ris og grøntsager

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingebryst, filet
  • Teriyaki marinade
  • 3 spsk teriyaki, sauce
  • 1 spsk soja
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk brun farin
  • 1,50 tsk majsstivelse
  • 1 tsk ingefær, friskrevet
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 0,50 dl vand
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 300 g basmati ris
  • 150 g pillede edamamebønner
  • 1 broccoli, i buketter
  • 2 stængler forårsløg, skåret i ringe
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Ris
Kog risene i en gryde, efter anvisningen på emballagen, mens kylling og grøntsager tilberedes.

Teriyaki kylling
Skær kylling i mundrette stykker.

Kom teriyaki, soja, fed presset hvidløg, brun farin, ingefær, æblecidereddike og vand i en skål, sigt majsstivelse i og rør det godt sammen til en marinade.

Steg kyllingerne på en pande med olie ved høj varme i 3-4 minutter på alle sider. Skrue ned til lav varme og tilsæt teriyaki marinaden. Vend kyllingen jævnligt og lad det tilberede ved lav varme i 10 minutter til kyllingen er gylden og gemmenstegt.

Grøntsager
Kom broccolibuketter, i en gryde med kogende letsaltet vand og lad dem koge i 1 minut. Tilsæt frosne edamamebønner, rør rundt og hæld straks vandet fra.

Servering
Anret ris, broccoli, edamamebønner og kylling i dybe tallerkener eller skåle. Drys sesamfrø og forårsløg over og server med limefrugt skåret i både, til at dryppe over.