Teriyaki kylling med ris og grøntsager
Teriyaki kylling med ris og grøntsager er en virkelig lækker nem og velsmagende ret, som fint kan opgraderes med endnu mere grønt tilbehør, hvis man trænger til et boost grøntsager.
Den lækre ret smager så skønt og hitter stort hos hele min familie.
Bonus er tilmed, at opskriften er hverdagsvenlig, så man snildt kan have måltidet klar til servering på omkring små 30 minutter og jeg har tilføjet godt med den lækre teriyakisauce, så den er ekstra smovset!
Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Teriyaki kylling med ris og grøntsager
- 400 g kyllingefilet, i tern
- Teriyaki marinade
- 6 spsk teriyaki, sauce
- 2 spsk soja
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk brun farin
- 3 tsk majsstivelse
- 2 tsk ingefær, friskrevet
- 2 tsk riseddike
- 0,50 dl vand
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 300 g basmati ris
- 150 g pillede edamamebønner
- 1 broccoli, i buketter
- 2 stængler forårsløg, skåret i ringe
- 1 spsk sesamfrø
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ris
Kog risene i en gryde, efter anvisningen på emballagen, mens kylling og grøntsager tilberedes.
Teriyaki kylling
Kom teriyaki, soja, fed presset hvidløg, brun farin, ingefær, riseddike og vand i en skål, sigt majsstivelse i og rør det godt sammen til en marinade.
Steg kyllingerne på en pande med olie ved høj varme i 3-4 minutter på alle sider. Skrue ned til lav varme og tilsæt teriyaki marinaden. Vend kyllingen jævnligt og lad det tilberede ved lav varme i 10 minutter til kyllingen er gylden og gemmenstegt.
Grøntsager
Kom broccolibuketter, i en gryde med kogende letsaltet vand og lad dem koge i 1 minut. Tilsæt frosne edamamebønner, rør rundt og hæld straks vandet fra.
Servering
Anret ris, broccoli, edamamebønner og kylling i dybe tallerkener eller skåle. Drys sesamfrø og forårsløg over og server med limefrugt skåret i både, til at dryppe over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fantastisk ret! Vil høre om man kan bruge frossen kylling? Skal lave til ca 20 personer og er lidt i tidspres.
Ja, blot kyllingekødet er tøet op først (helst i køleskabet)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fx lave marinaden og putte over kyllingelår som skal i ovn?
Ja, det bliver også lækkert. Pensl dem evt et par gange undervejs i bagning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Endnu en virkelig skøn opskrift. Lavede lyn stegte grøntsager til( løg. Peberfrugt. Chili. Gulerødder og squash) da familien ikke er vild med brokoli..Det fungerede super godt.
Uhm, det lyder også lækkert! mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine