Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/asiatiske-koedboller-med-sticky-sauce/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Forretter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Asiatiske kødboller med sticky sauce

Saftige asiatiske kødboller i sticky sauce og fyldt med skøn smag af ingefær, koriander og chili. De er simpelthen så lækre og smækfyldt med god smag.

Jeg bruger dem til mange skønne retter i det asiatiske køkken, server dem med ris, dampet grøntsager som fx broccoli. Lav en lækker asiatisk salat med de saftige kyllingeboller eller sæt dem på spyd og server i madpakken, til hapsemad med tomater, agurk og andet grønt og meget andet godt.

PT30MPT30M4

Asiatiske kødboller med sticky sauce

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g hakket kylling
  • 2 forårsløg, fintsnittede
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 0,50 tsk rød chili, finthakket
  • salt
  • sort peber
  • Sticky sauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 dl æblejuice
  • 1 lime, saften herfra
  • Derudover
  • 25 g sesamfrø, ristede
  • 1 forårsløg, finthakket til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, salt og peber – kom rød chili i efter smag og du kan også undlade det, hvis det bliver for stærkt.

Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.

Tjek om de er gennemstegte og sæt dem til side et øjeblik på en tallerken.

Sticky sauce
Kom alle ingredienseren til den sticky sauce på en ren pande og kog det op under omrøring. Det skal gerne koge en smule ind og tykne lidt.

Kom kyllingebollerne på panden og glaser dem i den lækre sauce. Skru ned til lav varme og lad dem simre let i saucen til den har sat sig om kyllingebollerne.

Anret og drys med ristede sesamfrø og finthakket forårsløg.