Wok med oksekød


Nem og hverdagsvenlig lækker wok med oksekød og grøntsager. Der er smæk på smagen, men den er ikke spor stærk – man kan også undlade chili, hvis man ikke ønsker det lille strejf af chili i maden.
Retten tager ikke lang til at lave. Det hele skal lynsteges, så der stadig er masser af sprødhed og bid i grøntsagerne. Det er blot at gøre det hele klar fra starten og hvis man bruger et mandolinjern, så er grøntsagerne fikset på nulkommafem.
Prøv også: opskrift på wok med kylling >>
Wok med oksekød
- 400 g entrecotes, skåret i tynde strimler
- Marinade
- 1 spsk soja
- 1 spsk sukker
- 1 spsk fishsauce
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 20 g sesamfrø
- 1 spsk olivenolie
- Dressing
- 1 tsk sesamolie
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 1 spsk fishsauce
- 1 tsk sukker
- 0,50 rød chili, finthakket
- Nudelsalat
- 100 g broccoli, i små buketter
- 2 gulerod, fintstrimlet
- 0,50 spidskål, fintstrimlet
- 100 g baby spinat
- 200 g nudler
- Til servering
- 20 g saltede peanuts, grofthakkede
- 3 stængler forårsløg, fintsnittet
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 øko lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom kødet i en skål. Rør marinaden sammen i en anden skål og vend den i kødet, masser det lidt ind i kødstrimlerne.
Rør dressingen sammen og smag den godt til.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen og kom dem i en sigte.
Varm en wok op ved høj varme og lynsteg oksekødsstrimlerne. De skal blot lige kysse varmen helt kort.
Tag dem af varmen og vend hurtigt gulerødder, broccoli, spidskål og spinat i wokken, det skal blot lynsteges i ét minut.
Kom nudlerne i, vend det sammen og anret i en stor skål med oksekødet. Vend dressingen i og drys med saltede peanuts, forårsløg og frisk koriander.
Server lime i både til at dryppe over.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Er en spiseskefuld i dine opskrifter 15 ml og en teskefuld 5 ml . Venlig hilsen Dorthe
Hej Ann Christine
Rigtig god marinade som kan bruges til meget kød sågar fisk . Jeg valgte at bruge flydende honning i stedet for sukker – men er det risikabelt grundet forbrænding ? altså det smagte en brændt…
BH Peter
Hej Peter
jeg skal ikke kunne sige om honningen brænder ekstra nemt på i denne ret, eller om det er noget med wok/panden eller for høj temperatur – men ja, det oplever jeg indimellem at honning kan have tendens til.
Prøv evt med alm hvid sukker næste gang, så kan du se om der er forskel.
– for rørsukker brænder fx også nemmere på end hvid sukker.
Kh Ann-Christine