Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/wok-med-oksekoed/ Aftensmad Asiatisk, Nem Hverdagsmad

Wok med oksekød

Nem og hverdagsvenlig lækker wok med oksekød og grøntsager. Der er smæk på smagen, men den er ikke spor stærk – man kan også undlade chili, hvis man ikke ønsker det lille strejf af chili i maden.

Retten tager ikke lang til at lave. Det hele skal lynsteges, så der stadig er masser af sprødhed og bid i grøntsagerne. Det er blot at gøre det hele klar fra starten og hvis man bruger et mandolinjern, så er grøntsagerne fikset på nulkommafem.

Prøv også: opskrift på wok med kylling >>

PT25MPT25M4

Wok med oksekød

Tid i alt25 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g entrecotes, skåret i tynde strimler
  • Marinade
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk fishsauce
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 20 g sesamfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • Dressing
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk sukker
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • Nudelsalat
  • 100 g broccoli, i små buketter
  • 2 gulerod, fintstrimlet
  • 0,50 spidskål, fintstrimlet
  • 100 g baby spinat
  • 200 g nudler
  • Til servering
  • 20 g saltede peanuts, grofthakkede
  • 3 stængler forårsløg, fintsnittet
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 øko lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom kødet i en skål. Rør marinaden sammen i en anden skål og vend den i kødet, masser det lidt ind i kødstrimlerne.

Rør dressingen sammen og smag den godt til.

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen og kom dem i en sigte.

Varm en wok op ved høj varme og lynsteg oksekødsstrimlerne. De skal blot lige kysse varmen helt kort.

Tag dem af varmen og vend hurtigt gulerødder, broccoli, spidskål og spinat i wokken, det skal blot lynsteges i ét minut.

Kom nudlerne i, vend det sammen og anret i en stor skål med oksekødet. Vend dressingen i og drys med saltede peanuts, forårsløg og frisk koriander.

Server lime i både til at dryppe over.