Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/wok-med-oksekoed/ Aftensmad Asiatisk, Nem Hverdagsmad

Wok med oksekød

Nem og hverdagsvenlig lækker wok med oksekød og grøntsager. Der er smæk på smagen, men den er ikke spor stærk – man kan også undlade chili, hvis man ikke ønsker det lille strejf af chili i maden.

Retten tager ikke lang til at lave. Det hele skal lynsteges, så der stadig er masser af sprødhed og bid i grøntsagerne. Det er blot at gøre det hele klar fra starten og hvis man bruger et mandolinjern, så er grøntsagerne fikset på nulkommafem.

Prøv også: opskrift på wok med kylling >>

Wok med oksekød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT25M4
Ingredienser
  • 400 g entrecotes, skåret i tynde strimler
  • Marinade
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk fishsauce
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 20 g sesamfrø
  • 1 spsk sesamolie
  • Dressing
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk sukker
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • Nudelsalat
  • 100 g broccoli, i små buketter
  • 2 gulerod, fintstrimlet
  • 0,50 spidskål, fintstrimlet
  • 100 g baby spinat
  • 200 g nudler
  • Til servering
  • 20 g saltede peanuts, grofthakkede
  • 3 stængler forårsløg, fintsnittet
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 øko lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kødet i en skål. Rør marinaden sammen i en anden skål og vend den i kødet, masser det lidt ind i kødstrimlerne.

Rør dressingen sammen og smag den godt til.

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen og kom dem i en sigte.

Varm en wok op ved høj varme og lynsteg oksekødsstrimlerne. De skal blot lige kysse varmen helt kort.

Tag dem af varmen og vend hurtigt gulerødder, broccoli, spidskål og spinat i wokken, det skal blot lynsteges i ét minut.

Kom nudlerne i, vend det sammen og anret i en stor skål med oksekødet. Vend dressingen i og drys med saltede peanuts, forårsløg og frisk koriander.

Server lime i både til at dryppe over.