Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegte-ris/

Stegte ris med æg

Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker hverdagsret, der er perfekt til en småtravl hverdag.

Det smager skønt og er en genial måde at få brugt rester fra dagen før og ryddet lidt op i grøntsagsskuffen.

Her er retten lavet vegetarisk, men man kan fint tilføje fx rejer eller kylling og på grøntsagsfronten kan der varieres med fx broccoli i både, fintstrimlet spidskål eller grønkål alt efter sæson.

Prøv også: Opskrift på wok med kylling og nudler >>

PT30M

Stegte ris med æg

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 æg
  • 300 g ris, kogt og afkølede fx jasmin eller basmati ris
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk karry, medium
  • 3 gulerødder, skrællede og skåret i tynde strimler
  • 150 g pillede edamamebønner
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 spsk soja
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 1 håndfuld cashewnødder, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 1/2 rød chili, finthakket
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Varm en pande eller wok op med olie og kom olie på. Slå æggene ud og rør dem godt sammen til de stivner og samles. Sæt æggene tilside på en tallerken. Kom mere olie på panden/wokken og sauter løg, hvidløg og karry ved middevarme under omrøring til de er klare og bløde.

Tilsæt ris og gulerødder og rør godt rundt, mens risen varmes godt igennem.

Kom frosne edamamebønner, peberfrugt og forårsløg i, varm godt igenne under omrøring og smag til med kokossukker, soja og fishsauce, inden æggene tilsidst vendes i retten.

Anret på tallerkener med grofthakket koriander eller persille, cashewnødder,  finthakket rød chili alt efter smag og behag og lime skåret i både til at dryppe over.