Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegte-ris/

Stegte ris med æg

Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker hverdagsret, der er perfekt til en småtravl hverdag.

Det smager skønt og er en genial måde at få brugt rester fra dagen før og ryddet lidt op i grøntsagsskuffen.

Her er retten lavet vegetarisk (hvis du erstatter fishsauce med soya), men man kan fint tilføje fx rejer eller kylling og på grøntsagsfronten kan der varieres med fx broccoli i både, fintstrimlet spidskål eller grønkål alt efter sæson.

Prøv også: Opskrift på wok med kylling og nudler >>

PT30M

Stegte ris med æg

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk karry, medium
  • 300 g basmati ris, kogt og afkølede
  • 3 gulerod, skåret i tynde strimler
  • 150 g pillede edamamebønner
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk fishsauce
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 1 håndfuld cashewnødder, grofthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm en pande eller wok op med lidt olie. Slå æggene ud i wokken og rør dem godt sammen, til de stivner og samles. Sæt æggene til side på en tallerken. Kom lidt mere olie i wokken og sauter løg, hvidløg og karry ved middelvarme under omrøring, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt ris og gulerødder og rør godt rundt, mens risen varmes godt igennem.

Kom edamamebønner, peberfrugt og forårsløg i, varm godt igennem under omrøring og smag til med sukker, soja og fishsauce. Vend til sidst æggene i retten.

Anret på tallerkener med koriander, cashewnødder, limebåde og chili, efter smag.