Stegte ris med æg
Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker hverdagsret, der er perfekt til en småtravl hverdag.
Det smager skønt og er en genial måde at få brugt rester fra dagen før og ryddet lidt op i grøntsagsskuffen.
Her er retten lavet vegetarisk (hvis du erstatter fishsauce med soya), men man kan fint tilføje fx rejer eller kylling og på grøntsagsfronten kan der varieres med fx broccoli i både, fintstrimlet spidskål eller grønkål alt efter sæson.
Prøv også: Opskrift på wok med kylling og nudler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegte ris med æg
- 4 æg
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk mediumstærk karry
- 300 g basmati ris, kogt og afkølede
- 3 gulerødder, skåret i tynde strimler
- 150 g pillede edamamebønner
- 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 2 forårsløg, finthakket
- 1 tsk sukker
- 1 spsk soja
- 2 spsk fishsauce
- 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 1 håndfuld cashewnødder, grofthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en pande eller wok op med lidt olie. Slå æggene ud i wokken og rør dem godt sammen, til de stivner og samles. Sæt æggene til side på en tallerken. Kom lidt mere olie i wokken og sauter løg, hvidløg og karry ved middelvarme under omrøring, til løgene er bløde.
Tilsæt ris og gulerødder og rør godt rundt, mens risen varmes godt igennem.
Kom edamamebønner, peberfrugt og forårsløg i, varm godt igennem under omrøring og smag til med sukker, soja og fishsauce. Vend til sidst æggene i retten.
Anret på tallerkener med koriander, cashewnødder, limebåde og chili, efter smag.
Helt sikkert en opskrift som skal prøves af herhjemme, da vi er glade for risretter alle sammen.
Som altid en spændende og farverig opskrift. Min famile er prøveklud for mange af dine opskrifter :) Er nysgerrig på, hvordan du kommer på nye opskrifter og finder inspiration?
Jeg er vild med dine opskrifter, og det er altid dem jeg søger, hvis jeg vil prøve noget nyt.
Jeg savner dog en mulighed for at sætte siden på madlavningstilstand, så telefonen ikke lukker ned, når jeg står og laver mad.
Mvh Bitten
Hej Bitten
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Hvis du henter Valdemarsro appen ned til din telefon/tablet, så får du automatisk madlavningstilstand, da appen går ikke ud mens du laver mad.
Kh Ann-Christine
Hej Anja,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Og godt spørgsmål :) Jeg har altid holdt enormt meget af at lave mad og ‘finde på’ og eksperimentere med madlavning. Jeg bliver også inspireret når vi rejser, spiser ude, eller hos andre og så har jeg en god forestillingsevne om hvad der smager godt sammen og hvad der vil gøre mine opskrifter endnu bedre og velsmagende. Jo mere man arbejder med det, øver sig og prøver af, jo nemmere og nemmere bliver det at finde på. Mange af mine opskrifter bliver til ved at jeg mikser dem, jeg allerede har på kryds og tværs, så nye ideer, inspiration og nye opskrifter opstår.
Kh AC
Tak for dit uddybende svar :)
Det er jo en kreativ og hyggelig process at lave mad som jeg selv holder af. Og i særdeleshed da kreativt også at finde på nye opskrifter som du gør.
Tak for lidt info til inspiration for mig selv og andre måske også:)
Kan man erstatte fishsauce med noget andet?
Du kan erstatte med soja
Tak ??
Hejsa.
Tak fir dine altid skønne opskrifter :-)
Et lille spørgsmål: I denne opskrift er det så 300 g kogte ris, eller 300 tørre ris, som skal koges?
Mvh Helle
Tak for din søde hilsen :)
I denne opskrift er det 300 g kogte tilberedte ris
Kh AC
Tak for svar – er i gang nu :-)
Kan man undlade æg i opskriften?
Ja, det kan du
Kh AC
Retten stegte ris
Er det i wokken at æggene skal røres sammen eller skal de i retten rå
Hej Knud,
Det fremgår i de tre første linjer hvad der skal ske med æggene, de røres ud i wokken/panden – og tilsættes igen i andet sidste afsnit sidste linje :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man tilsætte rejer eller kylling til denne ret som ellers er vegetarisk? Og vil det stadig være en autentisk asiatisk ret så?
Mange tak for dine skønne opskrifter
Ja, det kan du sagtens – begge dele vil smage virkelig lækkert og passe godt til!
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh AC
Ej søde dejlige Ann-Christine, hvad laver fiskesovs i denne “vegetar” opskrift?? :/
Jeg erstatter selvfølgelig bare med soja men alligevel, en død fisk er og bliver altså ikke vegetarisk! (Bare rolig, nærmest alle thai restauranter har også svært ved at huske dette).
Men ellers tak for alle disse dejlige opskrifter! Glæder mig til at købe din Grønne aftensmadsbog! Håber den bliver uden døde fisk! :D
Hej Rune,
Det er anført i tips, lige under opskriften :)
– jeg synes det vil være super ærgeligt at undlade at tage en opskrift som denne med i vegetarsamlingen, når det er så nemt blot at udskifte fishsauce med soya. Sådan vil der også være andre opskrifter i vegetarsamlingen, hvor man nemt at udskifte fishsauce med soya. Helt det samme gælder min kommende kogebog Grøn Aftensmad, som er 90-95% vegetarisk og med tips til hvordan man nemt kan justere til med andre ingredienser end fx fishsauce, bacon og parmesan.
God fornøjelse med retten :)
Kh Ann-Christine
Vores børn elsker det som fyld i tortillas
Hvor lækkert! God ide:)
Så må I næsten prøve den mexicanske risret også :)
Kh AC
Rigtig god opskrift. Min datter foreslog at tilsætte ristede løg for mere umami. Det virkede rigtig godt.
Lækkert, Kan man lave retten nogle timer inden servering og så varme op igen ?
Med al respekt, 7,8 milliarder mennesker kan ikke tage fejl, æggemassen skal tilføjes til sidst og ikke tilberedes først, som i din opskrift.
Du gør endelig bare som du finder det bedst ;)
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvordan og hvorledes ville du tilsætte rejerne til retten, hvis man ønskede det?
Hej Ann-Christine
Skal det være saltede cashewnødder.
Det er helt frit – begge dele kan bruges (jeg plejer at bruge usaltede)
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man bruge Engelsksauce i stedet for fiskesauce og soja. Hilsen fra Kirsten.
Jeg synes ikke det kan det samme … og jeg foretrækker fishsauce og soja til denne
– men prøv endelig, og se om du synes godt om det.
Kh Ann-Christine
Sikke en lækker ret. Vi har lige nydt den. Den er dejlig fyldig og med masser af god smag. Tak for den opskrift😋
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Mange tak for dine opskrifter, vi er vilde med mange af dem her hjemme:)
risene skal ikke koges først? de skal ‘rå’ i wok?
Kh
Christina.
Hej Christina,
Risene skal være kogte og afkølede (fremgår af ingredienslisten)
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en lækker opskrift. Det er blevet en af vores favoritter her hjemme.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan de fryses ned når man har lavet dem med kylling
ja, det kan det
Kh Ann-Christine
Vi skal prøve retten i morgen, netop for at tømme ud i køleskabet på en rigtig lækker måde😊
Hvis retten skal laves med spidskål, hvornår vi du tilføje det? Sammen med løg i starten eller sammen med ris og gulerødder. På forhånd tak, hilsen Charlotte
Jeg ville nok først komme spidskål i sammen med edamamebønner, så der stadig er lidt bid i og så det blot lige falder sammen i den varme ret.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for denne opskrift som helt klart bliver en ny hverdagsfavorit her hjemme! Smagte skønt, og man savner slet ikke kødet. Vi toppede med persille, saltede cashewnødder, lime og lidt crispy chili oil – virkelig lækkert!
Hej Anna
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine