Stegte ris med æg


Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker hverdagsret, der er perfekt til en småtravl hverdag.
Det smager skønt og er en genial måde at få brugt rester fra dagen før og ryddet lidt op i grøntsagsskuffen.
Her er retten lavet vegetarisk (hvis du erstatter fishsauce med soya), men man kan fint tilføje fx rejer eller kylling og på grøntsagsfronten kan der varieres med fx broccoli i både, fintstrimlet spidskål eller grønkål alt efter sæson.
Prøv også: Opskrift på wok med kylling og nudler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegte ris med æg
- 4 æg
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk mediumstærk karry
- 300 g basmati ris, kogt og afkølede
- 3 gulerødder, skåret i tynde strimler
- 150 g pillede edamamebønner
- 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 2 forårsløg, finthakket
- 1 tsk sukker
- 1 spsk soja
- 2 spsk fishsauce
- 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 1 håndfuld cashewnødder, grofthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm en pande eller wok op med lidt olie. Slå æggene ud i wokken og rør dem godt sammen, til de stivner og samles. Sæt æggene til side på en tallerken. Kom lidt mere olie i wokken og sauter løg, hvidløg og karry ved middelvarme under omrøring, til løgene er bløde.
Tilsæt ris og gulerødder og rør godt rundt, mens risen varmes godt igennem.
Kom edamamebønner, peberfrugt og forårsløg i, varm godt igennem under omrøring og smag til med sukker, soja og fishsauce. Vend til sidst æggene i retten.
Anret på tallerkener med koriander, cashewnødder, limebåde og chili, efter smag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor mange gram rå ris skal der til for at få 300 g kogte ?
Lige omkring 100 g rå ris.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for denne opskrift som helt klart bliver en ny hverdagsfavorit her hjemme! Smagte skønt, og man savner slet ikke kødet. Vi toppede med persille, saltede cashewnødder, lime og lidt crispy chili oil – virkelig lækkert!
Hej Anna
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Vi skal prøve retten i morgen, netop for at tømme ud i køleskabet på en rigtig lækker måde😊
Hvis retten skal laves med spidskål, hvornår vi du tilføje det? Sammen med løg i starten eller sammen med ris og gulerødder. På forhånd tak, hilsen Charlotte
Jeg ville nok først komme spidskål i sammen med edamamebønner, så der stadig er lidt bid i og så det blot lige falder sammen i den varme ret.
Kh Ann-Christine