Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproed-and-med-sticky-nudler/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Vinter

Sprød and med sticky nudler

Her får du min opskrift på en lækker sprød and med sticky nudler og grønt.

I Asien spiser man en del andekød – og vi har nydt mange lækre retter med and, både i Vietnam og Thailand. Her på vores nordlige del af kloden har vi mest tradition for and ved juletid – og til Mortens Aften, og det er lidt synd, for det smager jo vidunderligt og man kan lave mange dejlige retter med andekød, blandt andet denne ret med knasende sprøde andebryst med saftigt kød serveret med grønkål og pak choi og lækre smovsede krydret nudler.

Prøv også: opskrift på hoisin nudler med grønt  >>

Sprød and med sticky nudler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Sprød and
  • 2 andebryst
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket
  • 50 g pankorasp
  • 1 dl fritureolie
  • Sticky nudler
  • 2 spsk soja
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk brun farin
  • 1,50 tsk majsstivelse
  • 1 spsk five spice
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk riseddike
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g nudler
  • 1 spsk sesamolie, til stegning
  • Til servering
  • 100 g grønkål, fintsnittet
  • 100 g pak choy, i kvarte
  • 2 stængler forårsløg, snittet
  • 25 g sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sprød and
Tag skindet af andebrystet. Drys salt på skindet og steg skindet ved lav-middelvarme på en pande med en smule olie med skindsiden ned. Lad det blot stå og passe sig selv, mens du laver resten af retten.

Bank andekødet lidt fladt. Det sikrer en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk. Gnid kødet med hvedemel. Vend dem derefter i æg og til sidst i pankorasp. Steg på en varm pande med olie på begge sider i cirka 5 minutter på hver side.

Vend andeskindet på panden og steg det hurtigt på den anden side, til det er lækkert sprødt. Hak det groft.

Sticky nudler
Kom soja, hvidløg, brun farin, ingefær, riseddike, fivespice, majsstivelse og grøntsagsbouillon i en skål og rør det godt sammen til en marinade.

Sauter grønkål og pak choi på en stor pande i lidt olie til det falder sammen. Kom den stickysauce på og lad det simre ved middelvarme.

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen – men giv dem gerne et minut kortere end anvist! Hæld vandet fra nudlerne og kom dem på panden til kålen og den sticky sauce. Rør det godt sammen.

Servering
Anret nudlerne i skåle, skær andekødet i skiver og anret det på nudlerne, drys med andeskind, sesamfrø og forårsløg.