Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panang-karry-med-kylling/

Panang karry med kylling

Panang Karry med kylling er en rigtig klassiker fra det thailandske køkken og en skøn en af slagsen.

Min opskrift på den skønne ret er tilrettet lidt til vores danske køkken og til de råvarer vi har i sæson og tilgængeligt. Sådan oplever jeg at resultatet bliver bedst, når man lader sig inspirere af klodens mange skønne køkkener – ved ikke at lave opskriften 1:1, men at tilpasse med de bedste råvarer man har tilgængelig i sin egen baghave, så at sige. Panang Karry er virkelig en lækkerbisken, mørt kyllingekød, masser af grøntsager og masser smag og sprødhed .

Prøv også: min opskrift på pad thai med kylling >>

PT35M

Panang karry med kylling

Tid i alt35 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g kyllingefilet, i strimler
  • 20 g ingefær, friskrevet
  • 2 spsk rød karrypasta, gerne panang paste)
  • 3 gulerødder, skåret i tynde strimler
  • 200 g broccoli, i buketter
  • 100 g edamamebønner
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 peberfrugter, skåret i tynde strimler
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 spsk soja
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 3 dl ris, fx basmati eller brune
  • 1 dl saltede peanuts
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen.

Kom kylling og olie i en pande, wok eller gryde og brun kødet af på alle sider. Tilsæt derefter løg, hvidløg, ingefær og karrypasta og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.

Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk til retten og
lad retten simre under låg i 15 minutter.

Tilsæt peberfrugt og peanutbutter og smag til med kokosukker, soyasauce, fintrevet limeskal og saft.

Server med ris, frisk koriander og peanuts.