Panang karry med kylling


Panang Karry med kylling er en rigtig klassiker fra det thailandske køkken og en skøn en af slagsen.
Min opskrift på den skønne ret er tilrettet lidt til vores danske køkken og til de råvarer vi har i sæson og tilgængeligt. Sådan oplever jeg at resultatet bliver bedst, når man lader sig inspirere af klodens mange skønne køkkener – ved ikke at lave opskriften 1:1, men at tilpasse med de bedste råvarer man har tilgængelig i sin egen baghave, så at sige. Panang Karry er virkelig en lækkerbisken, mørt kyllingekød, masser af grøntsager og masser smag og sprødhed .
Prøv også: min opskrift på pad thai med kylling >>
Panang karry med kylling
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 300 g kyllingefilet, i strimler
- 20 g ingefær, friskrevet
- 2 spsk rød karrypasta, gerne panang paste)
- 3 gulerod, skåret i tynde strimler
- 200 g broccoli, i buketter
- 100 g edamamebønner
- 1 dåse kokosmælk
- 2 gul peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 1 spsk peanutbutter
- 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
- 1 spsk soja
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl ris, fx basmati eller brune
- 1 dl saltede peanuts
- 1 håndfuld frisk koriander
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Kom kylling og olie i en pande, wok eller gryde og brun kødet af på alle sider. Tilsæt derefter løg, hvidløg, ingefær og karrypasta og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.
Tilsæt gulerødder, broccoli, edamamebønner og kokosmælk til retten og
lad retten simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt peberfrugt og peanutbutter og smag til med kokosukker, soyasauce, fintrevet limeskal og saft.
Server med ris, frisk koriander og peanuts.
Rigtig lækker opskrift, som jeg glæder mig til at afprøve, men.. hvorfor nævner du slet ikke noget i hverken dette indlæg eller de forrige, om den historiske krise, vi alle sammen står midt i ? Det fravalg får, efter min mening, bloggen til at fremstå lidt upersonlig og irrelevant ?
Hej Kirsten
At jeg ikke har skrevet om krisen tidligere, er bestemt ikke det samme som at det ikke vedkommer mig. Lige som jeg heller ikke skriver om politik, flygtninge, miljø (i stor stil) eller lignende samfundsrelevante og kritiske emner her på Valdemarsro, så er det slet ikke det samme som at det ikke berører mig privat.
I bund og grund har jeg det nok blot sådan, at jeg synes der må være plads til at vi hver især finder os til rette i alt det der sker – også lige nu her i corona krisen, uden at man nødvendigvis behøver at lave opslag eller dele sine tanker og følelser offentligt. Det er ikke min agenda eller et behov jeg har eller det Valdemarsro er til for ♡
Når det er sagt, så har jeg faktisk netop lavet et indlæg om krisen, før jeg læste din besked, den blev udgivet på Valdemarsro igår.
Jeg håber du har det godt og kommer godt igennem denne tid!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg tænker bestemt ikke, at en blog omkring mad virker hverken irrelevant eller upersonlig, bare fordi man ikke har fokus på Coronavirussen. Jeg mener tværtimod, at det er en dejlig lille pause fra vores nu helt anderledes hverdag, at kunne finde en lille helle. Tak for din fantastiske måde at videregive dine store passion for kulinariske retter og smag for lækre råvarer?
Hej Karina
Tak for dit fine input, det er jeg glad for at høre.
jeg kan som sådan godt følge at man gerne vil have en opdatering – men omvendt synes jeg også selv det er så dejligt, at der er åndehuller og fristeder, der ikke handler om corona lige nu :)
Har skrevet et indlæg igår om krisen, men ellers bliver Valdemarsro ved med at være corona fri ♡
Håber du har det godt og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
TAK :-)
Lige præcis! Nyder, at kunne navigere rundt i din c-fri blog – selvom jeg nu af samme grund, har ekstra tid til at nyde din blog og afprøve flere af dine opskrifter – specielt mere tid sammen med ungerne, når “hjemmeundervisnings-skemaet” har hjemkundskab på programmet :-)
Tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre.
Jeg håber I har det godt og det er dejligt at jeg med Valdemarsro kan inspirere til skøn madlavning hjemme hos jer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg synes det er dejligt med en side der netop ikke er præget af hvad der sker ude i verden. Det er der nok andre sider man kan læse det på! Så tusind tak for det. ?
Hver gang jeg tænker… hvad skal jeg lave til aftensmad, ja så ender jeg altså ofte på din side. Der er altid inspiration at hente. ??
Tusind tak for din søde hilsen, Hanne, hvor er det dejligt at høre ♡
Kh AC
Når du skriver 1 dåse kokosmælk, er det så en stor eller en lille dåse (og gælder det generelt for alle dine opskrifter)? :-)
Det er altid 400 ml i alle mine opskrifter, medmindre andet nævnes.
Kh AC
Den er simpelthen så lækker og let at gå til denne opskrift.
Det bliver sommerens ret hos os med to store teenagers.
Smager fantastisk. Vi er alle fans :-)
Helt som hos vores lokale thai shop.
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer
Kh AC
Simpelthen den lækreste og nemmeste opskrift :D Tak for dig og den her side. Den redder mig når kreativiteten og inspirationen til mad godt kan gå i hak i ny og næ.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter!
Kh Ann-Christine
Hej!
Har du erfaring med at lave retten (minus ris) om formiddagen og varme den op om aftenen? Jeg skal nemlig have gæster og tænker det er rart at have det meste forberedt før de dukker op :-)
Opskriften ser mega lækker ud!
Hej Trine,
Det kan du sagtens gøre. Jeg ville så lade den simre blot 5 minutter og derefter smage til. Tage af varmen og sætte på køl og varme op igen, lade den simre 5 minutter og smage til en ekstra gang inden servering.
God fornøjelse
Kh AC
Denne ret ser lækker ud og den vil jeg gerne prøve.
Kunne du fortælle hvordan jeg skal sammensætte en krydderiblanding, når jeg ikke vil bruge den færdige pasta – har en mand som slet ikke tolerere chili, så den reducerer jeg. Det kan jeg ikke med en færdig blanding.
Mvh Mette
de grønne grøntsager ser lidt tætte ud.. jeg har blancheret dem i stedet og tilføjet dem til sidst. god inspiration