Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/friske-foraarsruller/

Friske forårsruller med nakkekoteletter

Friske forårsruller med nakkekoteletter marineret i en lækker citrongræs marinade, Smækfyldt med god smag. Det er lækkert, friskt og sprødt.

Det er rigtig hyggeligt at lave saml selv forårsruller ved bordet, eller man kan rulle en masse lækre forårsruller og servere med dip. Det smager dejligt, både som en selvstændig ret eller som en del af flere små retter.

Det er super nemt, så snart man har fået krammet på at folde det tynde rispapir, så kan man hurtigt lave en masse.

Prøv også: opskrift på vietnamesiske dips >> 

PT1H30M

Friske forårsruller med nakkekoteletter

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid60 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Nakkekoteletter med marinade
  • 3 nakkekoteletter, skåret i strimler
  • 1 stængel citrongræs, finthakket
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, saften og revet skal herfra
  • 1 spsk olivenolie
  • Tilbehør og fyld
  • 12 rispapir
  • 2 nektarin
  • 1 hjertesalat, skyllet og plukket
  • 1 håndfuld frisk koriander,
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk basilikum, (kan undlades)
  • 1 rød chili, skåret i tynde ringe
  • 0,50 dl saltede peanuts
  • Hoisin Dipsauce
  • 0,50 dl hoisin sauce
  • 0,50 dl vand
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 spsk saltede peanuts, finthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen og vend nakkekoteletstrimlerne i marinaden. Lad dem trække minimum 30 minutter og gerne op til et døgn.

Hoisindressing med peanuts
Kom hoisin, vand og sukker i en gryde. Kog op under omrøring, lad det simre i et minut og hæld derefter i en skål. Drys med finthakkede peanuts.

Tilbered og saml forårsrullerne
Lynsteg nakkekoteletterne på en varm pande i fedtstof.

Kom vand i et stort fad, læg et stykke rispapir i og læg det bløde rispapir på køkkenbordet.

Kom fyld (nakkekotelet, salat, krydderurter, nektarin, peanuts og chili), i på midten, så det ligger i en stribe på midten. Fold siderne omkring fyldet, og rul den sammen til en fast frisk forårsrulle.

Server med hoisin dip.