Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/friske-foraarsruller/

Friske forårsruller med svinekød

Friske forårsruller er altid lækkert og i øjeblikket er jeg ret begejstret for denne opskrift.

Har faktisk glædet mig rigtig meget til at dele den med jer i dag, for den smager altså virkelig godt. Og så er den ret nem at lave, når man først lige har fået krammet på at folde det tynde rispapir.

I sidste uge spiste vi de friske forårsruller med hoisin dip til, men de er også gode med disse andre skønne vietnamesiske dip.

PT60M

Friske forårsruller med citrongræs- og honningmarineret nakkekoteletter

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 nakkekoteletter
  • 1 spsk kokosolie, eller anden olie/smør til stegning
  • Marinade
  • 1 stængel citrongræs, finthakket
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, saften og revet skal herfra
  • Tilbehør og fyld
  • rispapir, 12 stk.
  • 2 nektarin, eller ferskner, skåret i tynde både. Alternativt mango eller æble efter sæson
  • 1 hjertesalat, skyllet og plukket
  • 1 håndfuld frisk koriander,
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk basilikum, (kan undlades)
  • 1 rød chili, skåret i tynde ringe
  • 0,50 dl saltede peanuts
  • Hoisin Dipsauce
  • 0,50 dl hoisin sauce
  • 0,50 dl vand
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 spsk saltede peanuts, finthakkede
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør marinaden godt sammen.

Skær nakkekoteletterne i strimler og vend dem i marinaden. Lad dem trække mindst 1/2 time – gerne længere, hvis det passer med, at man kan gøre det klar allerede om morgenen.

30 minutter før servering
Gør grønt og fyld klar.

Kom hoisin, vand og sukker i en gryde. Kog op under omrøring, lad det simre i et minut og hæld derefter i en skål. Drys med finthakkede peanuts.

Lynsteg nakkekoteletterne på en varm pande i fedtstof.

Kom vand i et stort fad, læg et stykke rispapir i og læg derefter det nu bløde rispapir på køkkenbordet.

Kom fyld (nakkekotelet, salat, krydderurter, nektarin, peanuts og chili), i på midten, så det ligger i en stribe på ca 3-4 cm i bredde og højde – og ca 2 cm fra yderkanterne.

Fold siderne omkring fyldet, så det bliver en fast forårsrulle, som kan skæres ud i tre stykker og anrettes på tallerken

Server med hoisin dip.