Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/goma-dressing/ Asiatisk Dip, Pesto, Dressing og lign., Tilbehør Aftensmad

Goma dressing

Goma dressing er vidunderligt lækkert som dip til grøntsager – og er desuden genial til at dryppe over ris, salater med fisk (fx denne poke bowl) til kødspyd ala dem man kan købe hos sticks & sushi og meget andet godt.

Eftermiddagen har altid været det ultimative tidspunkt at stille en skål grønt foran mine børn. Uanset om de læser bøger, Anders And blade, spiller et spil, bygger lego eller bare sidder og hyggesnakker – så er alle grøntsagerne væk og spist på nul komma fem. Haps!

Ved aftensmaden er interessen for grøntsager en anelse mere lunken … Og pyt da fuldstændig med det – for der bliver spist rigeligt grønt i løbet af dagen.

Her til formiddag har jeg lige lavet sådan en portion lækker goma dressing til grønthapsere i eftermiddag og opskriften på den gode dip får I her:

Goma Dressing
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M1
Ingredienser
  • 125 g sesamfrø
  • 3 spsk soja
  • 1 fed hvidløg, (overhældes med kogende vand)
  • 1 nip chili
  • 1 tsk sukker
  • 1 citron, saften herfra
  • 0,50 dl sesamolie
  • 0,50 dl koldt vand (eller til konsistensen er perfekt)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist sesamfrøene på en varm pande  under omrøring i 7-10 minutter til de dufter varmt og lækkert af sesam.

Blend sesamfrøene med soya, hvidløg*, chili, sukker, citronsaft og halvdelen af olien. Blend til det er helt cremet og ensartet. Kom derefter resten af olien i og en spsk. vand i af gangen til konsistensen er perfekt. Det skal være så den hænger fint ved grøntsagsstænger, man dypper i den lækre dressing.

Smag endelig godt til – alt efter om den mangler salt, sødt, surt, stærkt.

Kan fryses ned i små portioner eller opbevares på køl i en lille uges tid.

*Tip til hvidløg
Kog hvidløgsfedet i et halvt minut eller blancher det med kogende vand og lad det trække lidt. Det fjerner den skarpe hvidløgssmag, som udvikles over tid og i stedet bliver det en mild aromatisk hvidløgssmag der tilsættes til gomadressingen.

Opskriften giver ca 3 dl