Goma dressing


Goma dressing er vidunderligt lækkert som dip til grøntsager – og er desuden genial til at dryppe over ris, salater med fisk (fx denne poke bowl) til kødspyd ala dem man kan købe hos sticks & sushi og meget andet godt.
Eftermiddagen har altid været det ultimative tidspunkt at stille en skål grønt foran mine børn. Uanset om de læser bøger, Anders And blade, spiller et spil, bygger lego eller bare sidder og hyggesnakker – så er alle grøntsagerne væk og spist på nul komma fem. Haps!
Ved aftensmaden er interessen for grøntsager en anelse mere lunken … Og pyt da fuldstændig med det – for der bliver spist rigeligt grønt i løbet af dagen.
Her til formiddag har jeg lige lavet sådan en portion lækker goma dressing til grønthapsere i eftermiddag og opskriften på den gode dip får I her:
Goma Dressing
- 125 g sesamfrø
- 3 spsk soja
- 1 fed hvidløg, (overhældes med kogende vand)
- 1 nip chili
- 1 tsk sukker
- 1 citron, saften herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 0,50 dl koldt vand (eller til konsistensen er perfekt)
- 1 nip salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rist sesamfrøene på en varm pande under omrøring i 7-10 minutter til de dufter varmt og lækkert af sesam.
Blend sesamfrøene med soya, hvidløg*, chili, sukker, citronsaft og halvdelen af olivenolien. Blend til det er helt cremet og ensartet. Kom derefter resten af olien i og en spsk. vand i af gangen til konsistensen er perfekt. Det skal være så den hænger fint ved grøntsagsstænger, man dypper i den lækre dressing.
Smag endelig godt til med salt, sukker, chili, citron – alt efter om den mangler salt, sødt, surt, stærkt.
Kan fryses ned i små portioner eller opbevares på køl i en lille uges tid.
*Tip til hvidløg
Kog hvidløgsfedet i et halvt minut eller blancher det med kogende vand og lad det trække lidt. Det fjerner den skarpe hvidløgssmag, som udvikles over tid og i stedet bliver det en mild aromatisk hvidløgssmag der tilsættes til gomadressingen.
Opskriften giver ca 3 dl
Næringsindhold

Pr. glas
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hvad skal den anden halvdel af olien så? :-)
Ups – den er med nu ;)
jeg kan ikke læse dine indlæg via bloglovin længere, der kommer bare en hvid side. det er virkelig mærkeligt og jeg tænkte at jeg lige ville gøre dig opmærksom på det.
Det virker heller ikke for mig på min i-pad, men på PC går det fint!
Prøv at trykke CTRL + F5 når du står på den hvide side, så opdatere browseren og refresher visse data, måske hjælper det, måske ikke. Det skader i al fald ikke noget.
Mvh
Tom B
Jeg tænker også at det må være noget med opdateringen på bloglovin?
Viser bloggen sig blot som en blank skærm, når I klikker over fra bloglovin eller hvordan ser det ud?
Hvis det ikke hjælper med opdatering, så skriv gerne igen :)
Det virker fint her hos mig at klikke over på bloggen fra bloglovin – kan det være en opdatering eller lign?
Lyder super lækker og skal klart prøves. Hvilke rå grøntsager har du mon held med at få dine børn til at spise som snack..?
Gulerødder, tomater, agurk, broccoli, selleri, peberfrugter, ærter – og edamamebønner (som jeg godt nok lige blanchere)
Du skriver mild olivenolie – hvilket mærke kan du anbefale og hvor køber du det? Synes godt det kan være svært at finde en olivenolie, som ikke er bitter…
Jeg synes faktisk dem fra urtekram er gode. De er milde i smagen og ikke bitre.
– og lidt pudsigt at du spørger, for lige netop i går havde Martin og jeg en lille snak om det samme og blindsmagte de forskellige vi havde herhjemme – og det var lige præcis den fra urtekram, som er mest smagsneutral – hvilket jeg synes er et hit når den skal bruges i madlavning.
Kære Ann-Christine
Når jeg scroller ned af siden på min mobil, hvordan finder jeg så ældre indlæg? Altså udover dem der er på forsiden netop nu.
Jeg vil gerne læse bagud :)
Jeg gik ind i et indlæg og tænkte der måtte være et sted i bunden, man kunne komme til det forrige indlæg, men det var der heller ikke.
Er det mon mig der er blind? ☺️
Det blev noget besværligt at skulle læse fra mobilen.
Hej Kamilla,
Godt du siger det – de er helt nederst på mobilsiden i hvert indlæg og (indrømmet) lidt svære at finde fordi man skal scrolle langt ned.
Det ser jeg lige om jeg kan få fikset i dag, for de vil da klart stå bedre og nemmere at finde lige under indlægget.
Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Kh AC
Jeg har lavet goma dressing nogle gange nu og har hver gang problemer med at få den til en fin ensartet masse. Hvilken form for blender bruger du? Jeg har brugt både morter og stavblender (Bamix) og synes ikke jeg kan få blender frøene ordentligt. Kan en foodprocessoren mon bruges?
Jeg bruger min Wilfa Raw Fuel blender, den kan klare det – men min bamix kan heller ikke.
Raw fuel blenderen kan også gøre en broccoli til den lækreste cremede smoothie – jeg tror muligvis fint din foodprocessor kan male sesamfrøene helt fint.
Kh AC
Hej
Jeg undrer mig over at din gomadressing er helt hvid og min er mørk!
Jeg bruger hvide sesam frø og hos mig tager det farve af soyaen. Hvad gør du mon anderledes?
Mange hilsner
Mie
Tja, det ved jeg sørme ikke … måske der nok kan være forskel på hvor meget soya farver, for jeg synes ikke den jeg har brugt farver så kraftigt i retter.
Men hvis det smager dejligt, så er jeg sikker på at det går glimrende uanset farve :)
Bruger du aldrig sesamolie (i gomadressing) og andet?
Jo, og det smager også dejligt i :)
Hej
Kan man egentlig ikke bruge tahin som udgangspunkt for en goma dressing?
Venlig hilsen Annelisa
Jeg tænkte præcis det samme ☺️