Goma dressing


Goma dressing er vidunderligt lækkert som dip til grøntsager – og er desuden genial til at dryppe over ris, salater med fisk (fx denne poke bowl) til kødspyd ala dem man kan købe hos sticks & sushi og meget andet godt.
Eftermiddagen har altid været det ultimative tidspunkt at stille en skål grønt foran mine børn. Uanset om de læser bøger, Anders And blade, spiller et spil, bygger lego eller bare sidder og hyggesnakker – så er alle grøntsagerne væk og spist på nul komma fem. Haps!
Ved aftensmaden er interessen for grøntsager en anelse mere lunken … Og pyt da fuldstændig med det – for der bliver spist rigeligt grønt i løbet af dagen.
Her til formiddag har jeg lige lavet sådan en portion lækker goma dressing til grønthapsere i eftermiddag og opskriften på den gode dip får I her:
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Goma Dressing
- 125 g sesamfrø
- 3 spsk soja
- 1 fed hvidløg, (overhældes med kogende vand)
- 1 nip chili
- 1 tsk sukker
- 1 citron, saften herfra
- 0,50 dl sesamolie
- 0,50 dl koldt vand (eller til konsistensen er perfekt)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist sesamfrøene på en varm pande under omrøring i 7-10 minutter til de dufter varmt og lækkert af sesam.
Blend sesamfrøene med soya, hvidløg*, chili, sukker, citronsaft og halvdelen af olien. Blend til det er helt cremet og ensartet. Kom derefter resten af olien i og en spsk. vand i af gangen til konsistensen er perfekt. Det skal være så den hænger fint ved grøntsagsstænger, man dypper i den lækre dressing.
Smag endelig godt til – alt efter om den mangler salt, sødt, surt, stærkt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine. Tak for dine gode opskrifter! Angående denne: Bruger du almindelig koldpresset sesamolie eller ristet sesamolie?
Bedste hilsner Sofie
Hej Sofie
Jeg bruger oftest koldpresset, men man kan også bruge en ristet til denne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er et glas et drikkeglas med ca 2,5 dl?
Hej Annette
Der bliver ca 2 dl dressing af opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg ved ikke om eu er klar i det, men under ingredienser står der at man skal bruge sesamolie men under beskrivelsen af opskriften, står der olivenolie.
Er det ene bedre at bruge end det andet?
Det er fluks rettet :)
Jeg bruger helst sesamolie, da det er en sesamdip. Tidligere havde jeg begge olier til at stå og så fik jeg ikke lige rettet det i fremgangsmåden
Kh Ann-Christine