Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/thai-beef-salad/ Aftensmad Asiatisk, Salat

Thai Beef Salad

Thai Beef Salad er en nem salat fyldt med smag, farver og sprødhed – lige som man kender det fra det lækre asiatiske og thailandske køkken, som har en særlig plads i mit hjerte.

Jeg er vild med smagen af krydderurter, fishsauce, salat, peanuts – ja alle smagskombinationerne, som rummer alle nuancer og grundsmage.

Det er så lækkert!

Prøv også: skønne opskrifter fra det asiatiske køkken her >>

PT20MPT15M2

Thai beef salad

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • Salat
  • 125 g blandet salat
  • 1 forårsløg, i tynde ringe
  • 1 agurk, halveret og skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 håndfulde frisk mynte, grofthakket
  • 1 håndfuld thaibasilikum, (kan undlades)
  • Bøf
  • 1 tykstegsbøf
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 4 spsk soja
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 øko lime, saft og skal
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • Derudover
  • 3 spsk saltede peanuts, grofthakkede
  • 1 håndfuld krydderurter, (mynte, koriander og basilikum) til pynt
  • 1 rød chili, i ringe (kan undlades)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen i en skål og lad den trække lidt.

Gør alle ingredienserne til salaten klar og vend dem sammen på et stort fad.

Varm en grillpande op med smør og olie og steg bøffen i 2-3 minutter på hver side ved høj varme. Tag bøffen af panden og lad den hvile på et skærebræt i 4-5 minutter. Krydr den med salt og friskkværnet peber og skær bøffen i tynde skiver.

Vend salaten med dressingen. Anret salaten med oksekød i skiver og drys peanuts, chiliringe og krydderurter over.