Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/thai-beef-salad/

Thai Beef Salad

Thai Beef Salad er en nem salat fyldt med smag, farver og sprødhed – lige som man kender det fra det lækre asiatiske og thailandske køkken, som har en særlig plads i mit hjerte.

Jeg er vild med smagen af krydderurter, fishsauce, salat, peanuts – ja alle smagskombinationerne, som rummer alle nuancer og grundsmage.

Det er så lækkert! En skøn salat på en sommeraften – eller som en luksus frokost ♡

Prøv også: skønne opskrifter fra det asiatiske køkken her >>

PT20M

Thai beef salad

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • Salat
  • 125 g blandet salat
  • 3 forårsløg, finthakket eller 1 rødløg i tynde ringe
  • 1 agurk, halveret og skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 håndfulde frisk mynte, grofthakket
  • 1 håndfuld thaibasilikum, (kan undlades)
  • Bøf
  • 1 tykstegsfilet
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 4 spsk soja
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 øko lime, saft og skal
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • Derudover
  • 3 spsk saltede peanuts, grofthakkede
  • 1 håndfuld krydderurter, (mynte, koriander og basilikum) til pynt
  • 1 rød chili, i ringe (kan undlades)
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen i en skål og lad den trække, mens salaten gøres klar.

Gør alle ingredienserne til salaten klar og vend dem sammen på et stort fad.

Varm en grillpande op med smør og olie og steg bøffen 2-3 minutter på hver side. Lad derefter bøffen hvile på et skærebræt i 4-5 minutter. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber og skær bøffen i tynde skiver.

Vend salaten med dressingen.

Anret med oksekød i skiver og drys med peanuts, chiliringe og krydderurter over.