Vietnamesiske Forårsruller med and
Vietnamesiske forårsruller med and er en af vores favoritter i den søde juletid, hvor det også er rart med lidt friskere retter og det er en skøn ret til at få spist rester af anden dagen efter juleaften.
Jeg fylder vores friske vietnamesiske forårsruller med and, grønkål, granatæblekerner og laver dem på den måde til en dansk udgave af det der ellers er et af mine yndlingskøkkener, nemlig det vietnamesiske køkken.
Sådan en rulle med and, grønkål og granatæble får smagsløgene til at juble af julelykke.
Prøv også: min opskrift på anderilette >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vietnamesiske forårsruller med and og grønkål
- 400 g confiteret andelår
- 8 rispapir
- 100 g grønkål, finthakket
- 1 dl saltede peanuts
- 100 g nudler, kogte
- 1 dl granatæblekerner
- 1 dl sød chilisauce, til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm de confiterede andelår i ovnen ved 220 grader i cirka 20 minutter til skindet er sprødt.
Fugt rispapiret i koldt vand og læg det på køkkenbordet.
Anret fyldet af and, grønkål, peanuts, nudler og granatæble i en stribe på midten.
Fold siderne omkring og rul forårsrullen sammen, så den er lukket.
Ej altså, jeg elsker vietnamesiske forårsruller, men de er da gået helt i glemmebogen :D
Tak for reminderen – de vil være et frisk pust i løbet af juledagene.
– A
De er nemlig bare så vildt lækre – altid :)
Sidste år til jul, stegte vi med vilje for meget and. Resterne blev brug til forårsruller og pandekager i juledagene.
Det var nemlig rigtig lækkert med lidt krydret (og nemt) mad oven på alt julemaden.
Så det skal gentages i år igen – og denne gang med din dressing til rullerne :-)
Hvor dejligt! Det er da nemlig sådan en god ide at planlægge det lidt frem til de afslappende juledage efter juleaften :)
Det er vildt lækkert at blande ande-resterne med Hoisin sauce når man laver vietnamesiske forårsruller. Det gør vi ofte ?
Jeg bruger altid andekødet fra juleanden i alm. forårsruller.
Jeg fik for første gang friske forårsruller sidste lørdag, da vi lavede kinesisk nytår herhjemme med alskens lækkerrier
Min datter satte et tærtefad med kogende vand på bordet og lagde rispapirerne heri kort. Det fungerede så fint. hun lavede også en gomadressing, som vi kom indeni. Det var super lækkert. Frisk grønt: agurke- gulerod-spirer- enokistrimler og avokado. Kødet var kyllingekød. Vi fik frityrestege vantan, forårsruller, tigerrejer, Dampede dumplings og gyosaer og en salat med sesamolie/lime dressing.🎉🎊
Uhm! Det lyder også virkelig lækkert :)
Øj, de ser lækre ud. Jeg har lige et spørgsmål vedr. Rispapiret. Skal de ikke fugtes helt dvs. I vand inden man ruller dem? Jeg tænker de er svære at rulle når de ikke er våde?! Tak for verdens bedst opskrifter
Det kommer lidt an på hvilke rispapir det er … langt de fleste rispapirer man kan få i Danmark skal fugtes, men i Vietnam spiste vi en del retter i sprøde (ufugtede, hvis det er et ord?) rispapir. De typer rispapir er en del tyndere og beregnet til formålet.
I denne har jeg fugtet rispapiret inden jeg ruller det.
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Tak for dit svar. Jeg lagde dem i lunken vand et kort øjeblik og selvom de klistrede lidt sammen, så lykkedes det fint. Vi havde gæster og ALLE, både store og små elskede dem (ikke tit jeg får mine børn til at spise grøntkål)
Jeg har været på kokkeskole i Vietnam, hvor vi lærte at lave dem på et klæde over damp- Sjov oplevelse :-)
Dejlig dag til dig….
Hvor er det dejligt at høre – det er også ret skønt at finde nye smutveje til at få børnene til at spise grønkål ;)
Kokkeskole i Vietnam – åh, jeg savner det land ♡♡♡ Vi må vist se om vi ikke kan finde ud af at komme en tur dertil igen.
Dejlig dag til dig også
Det er første gang jeg skal lave det, men er de ruller der nok i sig selv som aftensmad eller er der nogenforslag til hvad man kan lave ved siden af?
Vi spiser dem ofte som sig selv – og sørger for at have rigeligt med grønt at fylde i. Det er hyggeligt at sidde med ved bordet.
Men du kan sagtens servere dem som en del af et større måltid med andre asiatiske retter.
Hej AC
Hvor ser det lækkert ud. Hvor kan man købe rispapir?
Mvh
Christina
I mange supermarkeder efterhånden. Vi køber det både i vores nærmeste SuperBrugsen og føtex.
Kh AC
Hej Ann Christine. Kan man bruge andefedtet som er brugt til de confiterede andelår til en ny omgang confitering ?? Mvh Karen
Tak for en virkelig lækker opskrift her i dage efter jul! Vi nød at kunne bruge resten af anden til noget der ikke var så julet 😃 Præsis som det var tiltænkt!
Det lykkes dog ikke så godt for mig at rulle det, ville du kunne lave en video hvor du ruller noget lækkert i dette rispapir?
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg vil gerne lave en video med dem på et tidspunkt. Så det skal jeg nok lige skrive på listen :)
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Ja, det kan man fint. Tjek dog at andefedtet ikke er blevet harskt af opbevaring.
Kh AC
Tidligere var der en marinade med chili og sesamolie, så vidt jeg husker, over grønkålen. Den var så lækker! Hvor er den opskrift forsvundet hen?
Det har der ikke været, men du kan finde asiatisk dip her: https://www.valdemarsro.dk/peanut-sauce-soedsur-chili-dip/
Kh AC
Ok, tak for svar :-)
I slutningen af opskriften antydes det at grønkålen er vendt i dressing, men det står der ikke noget om i selve opskriften. Det lyder ellers virkeligt lækkert! :-)
Det er rettet nu :) Du kan vende den i lidt af dippen eller dressingen. Eller den asiatiske sursød dip: https://www.valdemarsro.dk/peanut-sauce-soedsur-chili-dip/
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg oplever at noget rispapir sprækker når det er blevet fugtet og jeg skal til at rulle rullerne sammen, har du en idé til hvorfor dette sker? Jeg mistænker lidt det har noget med mærket at gøre, så et lille ekstra spørgsmål; hvor køber du dine rispapir henne?
Hej Sofie
Jeg har oplevet det samme, men at det hjælper at lade de stykker hvile lidt inden de rulles, så synes jeg ikke de sprækker så nemt. Jeg køber rispapir hos enten asiatiske købmænd, men har også fundet det flere gange i føtex, brugsen mv. Jeg synes dog at det jeg køber hos de asiatiske købmænd fungere bedst.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan de mon laves dagen før?
Vh. Jette
Jeg synes, de er bedst frisklavede.
Kh Ann-Christine