Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/anderilette/

Anderilette

Anderilette er sammen med confiterede andelår, blevet en fast juletradition herhjemme og hører til i køleskabet i julen, hvor vi både spiser den som en hurtig hapser på ristet rugbrød med syltede cornichoner og en smule sennep og serverer den som en del af et større julefrokostbord.

Det er en gudespise!

Og så er det temmelig meget nemmere at tilberede anderilette, end man måske lige skulle tro. Jeg køber ganske simpelt en ordentlig flok andelår og en stor bøtte andefedt – gerne fra Gothenborg, hvor jeg har sidste sommer var ude at se ænderne gå på græs hele sommeren under åben himmel og leve et pragtfuldt andeliv – og så gnider jeg dem i en hurtig omgang krydderiblanding, lader dem hvile en dag, hvorefter de får lov at simre i andefedt i en stor gryde i nogle timer. Her passer de jo bare sig selv, mens jeg laver alt muligt andet rart. Og så er der både gjort klar til confiterede andelår og til anderilette med én og samme omgang forberedelse. Det er da nemt!

PT30M

Anderilette

1 glas    30 min.
1 glas
Ingredienser
  • 2 andelår - tilberedt efter min opskrift på Confit de Canard
  • 1 1/2 dl andefedt
  • friskkværnet peber og flagesalt
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Jeg bruger 2 lækre andelår, som er tilberedt efter min opskrift på confiterede andelår.

Få opskrift på confiterede andelår her>>

Man kan også bruge anderester, men det bliver efter min erfaring allerbedst med andelår, der har langtidssimret i eget fedt.

Andelårene kan både fiskes op friskkogte af den varme andefedt eller af skålen fra køleskabet med andelår.

Brug to gafler til at pille kødet af andelårene med, og sørg for at trevle kødet godt igennem – det gøres ved at hive de to gafler i hver sin retning, så kødet strimles og falder helt fra hinanden.

Tilslut hakker jeg kødet med en skarp kniv. Jeg kan godt lide den er lidt til den grove side, men vil man have det endnu finere, så kom det i en foodproccessor sammen med 1 dl andefedt.

Rør nu andefedt i til konsistensen bliver smørbar og lige som du ønsker dig den. Spar endelig ikke på fedtet, det er med til at give en fantastisk cremet anderilette.

Smag slutteligt til med saltflager og friskkværnet peber, inden hele herligheden kommes i glas. Tryk godt sammen og hæld mindst en cm smeltet andefedt på toppen.

Her bliver ca 3 dl anderilette af opskriften og hvis man har små søde glas med låg, så kan det være så fint at dele opskriften i glas små glas – så der et friskt uåbnet glas anderilette at stille på julebordet eller til søndagsfrokosten.

Det kan holde sig en månedstid når det er urørt og dækket med andefedt, så lav gerne dobbeltportion, for det smager ualmindelig godt.