Anderillette
Anderillette er sammen med confiterede andelår, blevet en fast juletradition herhjemme og hører til i køleskabet i julen, hvor vi både spiser den som en hurtig hapser på ristet rugbrød med syltede cornichoner og en smule sennep og serverer den som en del af et større julefrokostbord.
Det er en gudespise!
Den lækre anderillette kan tilberedes både at færdiglavede confiterede andelår, en rest andekød eller man kan confitere selv.
Prøv også: min opskrift på mørbradbøffer i fad >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Anderillette
- 2 confiteret andelår
- 1 dl andefedt
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Brug to gafler til at pille kødet af andelårene med, og sørg for at trevle kødet godt igennem – det gøres ved at hive de to gafler i hver sin retning, så kødet strimles og falder helt fra hinanden.
Hak kødet med en skarp kniv.
Kom kødet i en skål og rør andefedt i, til konsistensen bliver smørbar og som du ønsker dig den. Spar ikke på fedtet, det er med til at give en fantastisk cremet anderilette.
Smag til med flagesalt og friskkværnet peber, inden herligheden kommes i glas.
Tryk godt sammen og hæld mindst en cm smeltet andefedt på toppen, som forsejler kødet, så det holder længere.
Jeg skal prøve at lave anderilette efter din opskrift. Det fedt du bruger her er det noget du genbruger fra confiteringen? Eller skal det være nyt andefedt?
Hej Anne,
Jeg genanvender fedtet. Det kan man sagtens. – og det overskydende fedt efter confiterede ænder (når alle andelårene er spist) kan bruges til at stege frikadeller og lign i. Det har super gode stegeegenskaber, og smager dejligt.
Kh AC
Glem ikke at bruge andefedtet til at stege kartofler i.
Det er længe siden, jeg sidst lavede rillette, men jeg kommer i tanker om en lille variation, som jeg lavede tidligere.
Abrikos og and klæder hinanden godt. Jeg plejede at koge tørrede abrikoser i hvidvin og lade dem trække.
Når rilletten er klar til at komme i mindre beholdere, lægger jeg abrikos i bunden af ramekiner og den varme rillette ovenpå. Afkøles og gemmes.
En ramekin passer fint som portionsanretning.
Det lyder virkelig lækkert med abrikos til anderillette. Jeg har indimellem fyldt vores andesteg med tørrede abrikoser og æbler i stedet for svesker, men dit skønne tip med abrikos til rilletten, det må så absolut prøves! :)
Tak for inspiration
Kh AC
Jeg har tænkt mig at prøve opskriften af, det lyder for lækkert!
Men er det 4 lår, der skal bruges, som der står i ingrediens-listen, eller er de 2, som der står i beskrivelsen?? Og i så fald, hvor meget fedt?
Mvh. Louise
Ja, det er da helt skævt … det er rettet til nu, også mht fedt.
Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Kh AC
Hej.
Skøn opskrift men du har Stavet det forkert: Det staves med dobbelt L i rillettes ( som i Marseilles). Kunne nemlig ikke finde det i søgefeltet.
Dejligt at høre!
– og du har helt ret, det er rettet nu :)
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Tak for rigtigt gode opskrifter.
Du skriver, at du gnider lårene i en krydderiblanding – hvilke krydderier bruger du normalt?
Hej Lasse,
Det er den blanding jeg har brugt i denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/confit-de-canard/
Kh AC
Er det en sennepsdressing du serverer til?
Med venlig hilsen
Tina Davidsen
Det er lige dele groft sennep og dijon sennep rørt sammen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Et par spsk andenfedt er uovertruffet til bagning af “mormor-franskbrød” – her i huset kaldet ‘den hemmelige ingrediens’ ;-)
Jeg har lige lavet anderillette af 8 lår, et pr. person efter Brdr. Prices opskrift, som jeg med held har rettet lidt på. Det er meget tidligt (2.11.2021). Jeg har delt portionen op i små glasskåle til ca. 4 pers pr. skål og forseglet med fedt, og fryser dem ned til jul elller til en værtindegave. Mit forslag til tilbehør er:
Ristet landbrød og surt. Gerne lidt frisk salat ved siden af eller
Sveskekompot kogt med rødvin, timian og ganske lidt sukker, en lille skive frisk landbrød eller flütes, og et godt glas rødvin. Det er fint Nytårsaften kl. 18.00, hvis det da ikke skal være Foie Gras.
Tak for alle de gode og inspirerende opskrifter. Jeg har lavet rillettes fra bunden mange gange før, dog med svinekød. Det kommes i glas mens det er varmt og toppes med lunt svinefedt når den er blevet kold for at forsegle det (kommer gerne urter på toppen af fedtet som pynt lige inden det størkner). Varmer du andelårene og fedtet op inden du trævler det?
Mange tak for din søde hilsen. Jeg laver oftest riletten når jeg lige har confiteret andelårene, så er de varme og møre og fedtet er smeltet.
Men ellers ville jeg varme lår og fedt langsomt op i en gryde eller på en pande og derefter trævle kødet. Så er det nemmest at arbejde med.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det lyder som noget der er værd at prøve. Hvis man bruger færdiglavede konfirmeret and på dåse, hvordan tilbereder man så andelårene inden man plukker kødet?
Hej Stine
jeg har ikke prøvet med kødet fra dåse, men mit bud vil være at varme det langsomt op i en gryde og så trævle/plukke kødet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift! Men HVOR skaffer jeg andefedt, uden først at stege en hel and?
Mvh Birgit
Mange tak :)
Det kan købes eller bestilles hjem hos de fleste slagtere.
Kh Ann-Christine
Tak for gode opskrifter. Ved du hvor meget fedt der er i en dåse med confitteret and eller skal jeg bruge mere?
Hej Connie,
Tak for din søde hilsen.
Det ved jeg desværre ikke, men jeg vil tro der er en del, fedt at bruge af.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Der er rigeligt (læs alt for meget) fedt i dåserne. Jeg har lige lavet opskriften med de færdig confiterede andelår på dåse, det fungerer rigtig fint. Hilsen Lotte
Tusind tak for det Lotte, det er jeg glad for at høre, jeg har to dåser med Confiterede andelår, som jeg vil lave i weekenden….