Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/anderilette/

Anderillette

Anderillette er sammen med confiterede andelår, blevet en fast juletradition herhjemme og hører til i køleskabet i julen, hvor vi både spiser den som en hurtig hapser på ristet rugbrød med syltede cornichoner og en smule sennep og serverer den som en del af et større julefrokostbord.

Det er en gudespise!

Den lækre anderillette kan tilberedes både at færdiglavede confiterede andelår, en rest andekød eller man kan confitere selv.

Prøv også: min opskrift på mørbradbøffer i fad >>

PT30M

Anderillette

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 måned
Antal1 glas
Ingredienser
  • 2 confiteret andelår
  • 1 dl andefedt
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Brug to gafler til at pille kødet af andelårene med, og sørg for at trevle kødet godt igennem – det gøres ved at hive de to gafler i hver sin retning, så kødet strimles og falder helt fra hinanden.

Hak kødet med en skarp kniv.

Rør andefedt i, til konsistensen bliver smørbar og som du ønsker dig den. Spar ikke på fedtet, det er med til at give en fantastisk cremet anderilette.

Smag til med saltflager og friskkværnet peber, inden herligheden kommes i glas. Tryk godt sammen og hæld mindst en cm smeltet andefedt på toppen, som forsejler kødet, så det holder længere.