Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/confit-de-canard/

Confiterede andelår – Confit de Canard

Confiterede andelår er virkelig noget af det lækreste.

Smørmørt andekød fyldt med god smag og et knasende, sprødt skind. Det er godt og meget anvendeligt til både at servere som det er i december, og til julemiddagen, julede salater, en sandwich med and og andet godt.

De lækre andelår kan det forberedes i god tid, hvilket også er et hit og dejligt nemt hvis man gerne vil have andekød og flæskesteg på julemenuen, men måske ikke vil stege en hel andesteg.

Prøv også: opskrift på langtidsstegt and >>

PT24H

Confiterede andelår - Confit de Canard

Tid i alt24 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 4 andelår
  • 1 kg andefedt
  • 1 spsk peberkorn, groft knust
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 spsk timian, tørret
  • 1 spsk frisk rosmarin, nåle herfra, finthakkede
  • 1 frisk salvie, 2 finthakkede blade herfra
  • 3 fed hvidløg
Udskriv 
Fremgangsmåde

Krydring, dagen før
Kom salt, peber, salvie, rosmarin, citronskal, hvidløg, sukker og timian i en morter og knus det til en velduftende krydderblanding.

Gnid andelårene med krydderblandingen og stil dem på køl natten over i en skål med låg.

Dagen efter
Tør krydderierne af andelårene. Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.

Tjek andelårene efter et par timer. Når kødet er helt mørt, er andelårene færdige. Ellers giv dem lidt længere tid.

Tag andelårene op af gryden, når kødet er perfekt mørt som smør.

Til opbevaring for senere servering
Kom andelår i en rengjort skål, der er skoldet med kogende vand og tørret godt af.

Si andefedtet for grums. Hæld det rene hvide andefedt over de færdige andelår i skålen, så de bliver helt dækket af fedt.

Ved servering
Steg de confiterede andelår sprøde på en pande i fedtet fra anden eller kom dem på en bradepande med bagepapir. Drys skindet med lidt flagesalt og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft til skindet er sprødt. Giv dem evt. 1-2 minutters grill hvis nødvendigt.