Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julesalat/

Julesalat med blåskimmel, valnødder og pære

En lækker sprød julesalat – med den dejlige og lidt bitre cikorie julesalat. Den er perfekt til julens mange måltider og hvis man ikke umiddelbart er så begejstret for blåskimmelost, så kan man fint undlade dette eller lade det være tilbehør, som man kan vælge til ved bordet.

Julesalat gør sig simpelthen så godt i selskab med valnødder, pære, tranebær, rucola og blåskimmel.

Det er en salat der både er smuk at se på og som virkelig smager af noget.

Prøv også: Rødkålssalat med æbler >>

PT10M

Julesalat

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 40 g valnødder
  • 100 g rucola
  • 100 g julesalat, cikorie, skåret i strimler
  • 1 pære, i tern
  • 1 rødløg, i tynde ringe
  • 2 spsk tranebær, tørrede
  • 40 g blåskimmelost, i små tern
  • Dressing
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist valnødderne på en varm tør pande under om­ røring i et par minutter, til de bliver sprøde, men uden de tager farve. Hak de ristede valnødder groft.

Vend rucola og cikorie­julesalat med vinaigrette og anret på et fad.

Drys pære, rødløg, tranebær og de hakkede valnødder over. Fordel til sidst blåskimmel­ osten på salaten.

Dressing
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sam­men, til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag den til.