Kålsalat med appelsin og valnødder


Denne kålsalat med appelsin og valnødder er en af mine favoritter i øjeblikket og jeg har serveret den flere gange til hverdagsmåltider, for den passer virkelig til det meste her i vinterhalvåret og smager fremragende.
Appelsindressingen er virkelig lækker og det kan godt betale sig at lave en lidt større portion af dressingen som kan holde sig nogle dage i køleskabet og er lækkert en en hurtig omgang grøn salat.
Prøv også: min opskrift på en lækker græskarsalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kålsalat med appelsin og valnødder
- 1 spidskål, fintsnittet
- 150 g grønkål, fintsnittet
- 1 rødløg, skåret i tynde både eller ringe
- 2 appelsin
- 50 g valnødder
- 50 g feta, smuldret
- Appelsindressing
- 1 øko appelsin, saft og fintrevet skal
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk sukker
- 4 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vend dressingen grundigt sammen med spidskål, grøn kål og rødløg. Lad det trække lidt smag, mens appelsin erne fileteres.
Fileter appelsinerne ved at skære skrællen og de hvide hinder af omkring hver appelsinbåd.
Rist valnødderne på en tør pande i et minut, lad dem køle af og hak dem groft.
Anret salaten med appelsinbåde, smuldret feta og et godt drys valnødder samt lidt friskkværnet peber.
Appelsindressing
Rør dressingen sammen og smag den godt til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
En rigtig god salat vi fik som tilbehør nytårsaften – fandt den i din nye bog Grøn Aftensmad, som jeg fik i julegave :-) – en rigtig god bog!
Godt nytår!
Hvor dejligt! Mange tak for din søde hilsen, jeg håber du får meget glæde af bogen
Kh Ann-Christine
Tak for en skøn blog – jeg er nærmest daglig gæst og det er ofte dine retter, der er på bordet herhjemme og de høster bifald!
Hvor ser denne salat indbydende ud. Jeg spekulerer på om man mon kan twiste den i arabisk retning ved at udskifte sennep med tahin. Tror du det vil fungere?
Mange hilsner fra Mona
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Det vil være rigtig lækkert med tahindressing til denne og du kan fx også komme finthakket dadler eller abrikos i, som vil passe perfekt til det mellemøstlige køkken.
Kh AC
Denne kålsalat ser simpelthen så lækker ud, så den vil jeg afprøve i weekenden.
Men hvad ville du servere til den? Jeg er så idefattig når det kommer til mad.
Mange tak, jeg håber du vil synes rigtig godt om den :)
Jeg synes det er en af de salater som kan serveres til langt det meste, så alt fra flæskesteg og and, til pasta, lasagne og kylling.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC