Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaalsalat-med-appelsin/

Kålsalat med appelsin og valnødder

Denne kålsalat med appelsin og valnødder er en af mine favoritter i øjeblikket og jeg har serveret den flere gange til hverdagsmåltider, for den passer virkelig til det meste her i vinterhalvåret og smager fremragende.

Appelsindressingen er virkelig lækker og det kan godt betale sig at lave en lidt større portion af dressingen som kan holde sig nogle dage i køleskabet og er lækkert en en hurtig omgang grøn salat.

Prøv også: min opskrift på en lækker græskarsalat >>

PT10M

Kålsalat med appelsin og valnødder

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed1 dag
Ingredienser
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 150 g grønkål, fintsnittet
  • 1 rødløg, skåret i tynde både eller ringe
  • 50 g feta, smuldret
  • 2 appelsiner, fileteret
  • 50 g valnødder, grofthakket
  • Appelsindressing
  • 1 øko appelsin, saft og fintrevet skal
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk rørsukker
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør appelsindressing sammen og smag den godt til.

Vend dressingen grundigt sammen med rødløg, grønkål og spidskål. Lad det trække lidt smag, men appelsinerne fileteres.

Fileter appelsinerne ved at skære skrællen af, samt de hvide hinder omkring hver appelsinbåd. Anret salaten med appelsinbåde, smuldret feta og et godt drys valnødder, samt lidt ekstra friskkværnet sort peber