Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaalsalat-med-appelsin/ Buffet Efterår, Julebrunch, Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Kålsalat med appelsin og valnødder

Denne kålsalat med appelsin og valnødder er en af mine favoritter i øjeblikket og jeg har serveret den flere gange til hverdagsmåltider, for den passer virkelig til det meste her i vinterhalvåret og smager fremragende.

Appelsindressingen er virkelig lækker og det kan godt betale sig at lave en lidt større portion af dressingen som kan holde sig nogle dage i køleskabet og er lækkert en en hurtig omgang grøn salat.

Prøv også: min opskrift på en lækker græskarsalat >>

PT10MPT10M4

Kålsalat med appelsin og valnødder

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 150 g grønkål, fintsnittet
  • 1 rødløg, skåret i tynde både eller ringe
  • 2 appelsin
  • 50 g valnødder
  • 50 g feta, smuldret
  • Appelsindressing
  • 1 øko appelsin, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk sukker
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend dressingen grundigt sammen med spidskål, grøn­ kål og rødløg. Lad det trække lidt smag, mens appelsin­ erne fileteres.

Fileter appelsinerne ved at skære skrællen og de hvide hinder af omkring hver appelsinbåd.

Rist valnødderne på en tør pande i et minut, lad dem køle af og hak dem groft.

Anret salaten med appelsinbåde, smuldret feta og et godt drys valnødder samt lidt friskkværnet peber.

Appelsindressing
Rør dressingen sammen og smag den godt til.