Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roeget-paprikablomkaal-og-appelsinsalat/ Efterår Forår, Mellemøstens køkken, Nem Hverdagsmad, Salat, Vegetar, Vinter

Røget paprikablomkål og appelsinsalat

En af mine yndlingssalater er røget paprikablomkål og appelsinsalat fra min kogebog “Valdemarsro Grøn Aftensmad“. Hvis I endnu ikke har prøvet den, så får I en varm og stor anbefaling herfra, for den er helt utrolig lækker!

Den krydrede blomkål med røget paprika, saftige appelsin og cremet avocado er virkelig lækker og overflødiggør helt at der skal dressing i denne skønne salat. Den kan nydes som den er, med fx godt brød til og måske en ekstra salat eller den kan serveres til fx falafler, kylling eller lignende.

Prøv også: min opskrift på bagt blomkål >>

Røget paprikablomkål og appelsinsalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 250 g blomkål, i små buketter
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 knivspids kanel
  • 2 appelsin
  • 70 g baby spinat
  • 0,50 spidskål, fintsnittet
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 spsk sesamfrø, ristet på panden
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend blomkål med olivenolie og derefter med røget paprika, kanel, salt og peber.

Fordel blomkålsbuketter­ne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Fileter appelsinerne ved at skære skrællen og de hvide hinder af omkring hver appelsinbåd.

Anret babyspinat, spidskål, appelsiner og avocado på et fad med de bagte blomkålsstykker.

Drys med ristet sesamfrø, salt og peber inden servering.