Grønkålssalat med granatæble
Grønkålssalat er smuk, velsmagende og en af mine dejligste salater at servere i vintermånederne.
Grønkål er så lækkert at bruge i køkkenet og jeg er vild den sprøde grønne farve sammen med de rubinrøde granatæble kerner.
Grønkålssalaten er genial til at få en masse sprøde fibre indenbords, her i julen og vintermånederne samtidig med at den smager pragtfuldt og gør sig glimrende til julemaden.
Læs også: Opskrift på lækker broccolisalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålssalat med granatæblekerner
- 400 g grønkål, fintsnittet
- 1 dl granatæble
- 50 g valnødder, grofthakkede
- 40 g tranebær, tørrede
- Vinaigrette dressing
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk æblecidereddike
- 2 tsk honning
- 2 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør vinaigretten sammen og smag til.
Vend grønkålen og halvdelen af toppings sammen med vinaigretten. Vil du gerne have salaten lidt mør, så kan du massere dressingen i salaten i et minuts tid.
Anret i en skål og drys resten af toppings på, sammen med lidt salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Blandingsforholdene for dressingen i denne opskrift er markant anderledes end den i bogen. Der er byttet rundt på mængderne af eddike og olie, og sennep og honning er også anderledes. Hvilken er korrekt? Kh. fra en der ikke er vant til at lave olie/eddike dressing. 😊
Hej Karina
Begge er korrekte og giver en dejlig smag. Det er med vinaigrette sådan at man kan justere målene lidt efter smag og behag. Grundingredienserne er æblecidereddike eller citronsaft, honning eller sukker, dijonsennep og olivenolie eller anden olie.
I kogebogen er målene på min vinaigrette: 2 spsk æblecidereddike, 1 spsk honning, 1 tsk dijon, 4 spsk olivenolie. Du kan frit bruge den eller den i opskriften her. Smag til om du synes den skal være en anelse mere sød, syrlig eller have lidt ekstra sennep.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave salaten?
Den er allerbedst frisklavet inden for et par timer før servering.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
hej. kan grønkålsalaten??
gå til fyldte” krydrede med hvidløg chili auberginer – blandet skinkefars – Toppes med feta persille.
Grov Hvidløgsflutes og en salat dertil .
Ja, det er da endelig bare at prøve det af.
God fornøjelse
Kh AC