Grønkålssalat med granatæble
Grønkålssalat er smuk, velsmagende og en af mine dejligste salater at servere i vintermånederne.
Grønkål er så lækkert at bruge i køkkenet og jeg er vild den sprøde grønne farve sammen med de rubinrøde granatæble kerner.
Grønkålssalaten er genial til at få en masse sprøde fibre indenbords, her i julen og vintermånederne samtidig med at den smager pragtfuldt og gør sig glimrende til julemaden.
Læs også: Opskrift på lækker broccolisalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålssalat med granatæblekerner
- 400 g grønkål, fintsnittet
- 1 dl granatæble
- 50 g valnødder, grofthakkede
- 40 g tranebær, tørrede
- Vinaigrette dressing
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk æblecidereddike
- 2 tsk honning
- 2 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør vinaigretten sammen og smag til.
Vend grønkålen og halvdelen af toppings sammen med vinaigretten. Vil du gerne have salaten lidt mør, så kan du massere dressingen i salaten i et minuts tid.
Anret i en skål og drys resten af toppings på, sammen med lidt salt og peber.
Kålsalat er skønt. Elsker dem af både rød- hvid- og grønkål.
Din salat her er stort set mage til den, som jeg kreerede for flere år siden til Urtekram og som også ligger på min egen blog, jeg tror at vores smagsløg ligger tæt, når vi tænker i mad, AC :-)
Nyd lørdagen…
Tak Anne, det har været en dejlig doven lørdag :) Håber også din var god!
Jeg har lige være inde og kigge din opskrift! Mums, den lyder skøn med dadler og sesam – det skal i næste gang :) Jeg tror også, at vi sagtens kan blive enige om gode madoplevelser, Anne :)
Ser virkelig godt ud, lige hvad man trænger til oven på al julemaden. Og så er granatæbler altså bare en fantastisk ting; velsmagende og helt vildt pæne – de giver lissom lidt tiltrængt vinter-pep :)
Jeg elsker også granatæbler for deres evne til bare at få alt mad til at se smuk ud. De er så funklende og klare i farven – og så smager de fantastisk.
Jeg trænger også til groft og sund mad, nu hvor julen har lagt sig. Tror det bliver en sund januar måned i år ;)
Efter jeg har prøvet din opskrift er grønkålssalat blevet min yndlingssalat. Tak for det. Jeg har lavet pesto af resterne af en pose grønkålssalat, der var blevet lidt kedeligt. Det kan varmt anbefales.
Hvor er det dejligt at høre – det er også min favorit salat i øjeblikket :) Elsker grønkål, og laver indimellem også pesto af det – eller kommer det i en smoothie ;)
Da jeg ikke kan tåle valnødder, bad jeg min datter på 13 år om at finde et alternativ. Så hun ristede mandler, solsikkekerner og græskarkerner på panden med lidt salt, som vi så kom i salaten. Smagte dejligt
Uhmm, det lyder dejligt :)
Din salat med grønkål og granatæble ser lækker ud. Kr påtænker at lave din opskrift på Tina chicken masala tiæ min gæster i weekenden. Vil grønkåls salaten kunne gå hertil?
Venligst fra Anne
Ja, det synes jeg godt den kan.
Du kan evt med inspiration fra denne salat: http://www.valdemarsro.dk/indisk-salat-den-perfekte-ledsager-til-indiske-retter/ komme mynte og korriander i, så rammer den glimrende den indiske smag og menu
Hvor ser det godt ud :) Hvordan er blandingsforholdet i vinaigretten? Jeg er ikke så øvet i din disciplin :)
Jeg smager bare lidt til, med sådan cirka; 1-2 spsk olie, 1 tsk honning, 1 tsk æbleeddike, 1 tsk dijon.
Måske lidt mere eddike, eller honning – det er med ret løse mål,
Nøjh, den glæder jeg til at spise til min vegetar ” smæskesteg”. Og selvfølgelig rigtigt godt nytår til dig og dine kære. Tak for super opskrifter, ideer, indlæg mm…….
Kærligst Lykke
den der vegetar smæskesteg, er jeg da lidt nysgerrig på at høre mere om :) Hvordan laver du den?
rigtig godt nytår til dig også og tak for søde kommentarer :)
Kh AC
Jeg har den fra siden “Kærlighed og kikærter”, den smager rigtigt dejligt og så er den god både kold og varm flere dage efter. Og den er fryseegnet. Jeg spise et stykke igår, som jeg havde på frys fra julen. Jeg gav den ca 20 min ved 200 gr. og den var som nylavet. Jeg kan stærkt anbefale den. Og grønkålssalaten var perfekt dertil, mange tak for den?
Kh Lykke
Uhmm, jeg var lige forbi den side og kigge. Sikke meget god inspiration og den lyder jo virkelig skøn ud, den smæskesteg!
Tusind tak for tippet. Den skal jeg da prøve :)
Kh AC
Jeg har fundet din lækre opskrift på grønkålsalat, har aldrig lavet den før og aldrig smagt det, men det ser lækkert og spændende ud. Men hvad går det godt til af kød og andet tilbehør.
skal have 2 dejlige venne par til middag på fredag og vil gerne servere noget der er lækkert og passer til både årstid og ser flot ud. Passer grønkål salat f.eks til flæskesteg? Jeg skal servere en 3 retter menu. Har du mon nogle gode forslag? Jeg er god til at arbejde med desserter med husblads, fløde og lign. Men tænker også noget med æbler nu hvor det er høj sæson for æbler.
Hej Lene
Jeg synes denne salat går godt til langt det meste – både flæskesteg, kylling og andet godt. Du kan fint komme æbler i, det vil være lækkert :)
God fornøjelse med middagen
Kh AC
Nøj det var en lækker ret skønt med mad der bare passer sig selv:)
Det er godt nok længe siden, de første kommentarer til din opskrift kom – men jeg kommenterer alligevel, fordi det smager så godt: Grønkålssalat smager også fantastisk vendt i mormordressing! :-) Skøn side, du har.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Din mange år gamle opskrift lyder super lækker og bliver tilbehør juledag til vores julefrokost.
Tak for endnu et skønt år med alle dine gode ideer og lækre nemme opskrifter. Jeg prøver mindst en hver uge fra din ugeplan ;-) Og mange af dine opskrifter laver jeg igen og igen som feks dine koldthævede boller – Der står en bageplade med dem på og er færdig lige om lidt – mums
Du og din famile ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
mange julehilsner
sydfra
Kære Lis,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at du har glæde og fornøjelse af mine opskrifter og madplan.
– grønkålssalaten skal også på julebordet herhjemme hos os, den er så lækker til al julemaden.
Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og dine.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Kan man bruge noget andet istedet for æbleeddike?
Du kan alternativt bruge citronsaft eller en anden frugteddike end æbleeddike
Påtænker at lave kålsalaten som tilbehør til en omgang andebryster med appelsinsauce.
Desværre hader min mand granatæble-kerne – kan jeg bruge noget andet i stedet for?
Hej Pia,
Du kan sagtens erstatte med appelsiner, mandariner eller klementiner.
Kh AC
Kunne denne salat gå til noget mørbrad? Og kan man putte lidt æble i, i stedet for tranebær, eller er det mærkeligt?
Jeg har ladet mig inspirere af fin salat til årets julemad sidste år…og den skal bestemt gentages i år!
Jeg dropper appelsiner og vallnødder, men tilsætter i stedet fintsnittet rødkål, æbletern og honningristede mandler – uhmm!
Elsker at gå på opdagelse i opskrifterne på siden, tak for det!
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen.
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Ja, det kan den sagtens – og æble vil være rigtig lækkert i salaten også :)
En rigtig lækker salat, smager dejligt.
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding
Kh AC
hej. kan grønkålsalaten??
gå til fyldte” krydrede med hvidløg chili auberginer – blandet skinkefars – Toppes med feta persille.
Grov Hvidløgsflutes og en salat dertil .
Ja, det er da endelig bare at prøve det af.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave salaten?
Den er allerbedst frisklavet inden for et par timer før servering.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine