Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedkaalssalat/

Rødkålssalat med æble

Frisk og sprød rødkålssalat er blandt mine favoritter.

Den er så lækker i vinterhalvåret og kan spises som tilbehør til langt det meste. Lækker til aftensmad, nem at komme i en skål med låg og have med i madpakkeen og perfekt som tilbehør til julemiddagen.

En temmelig alsidig rødkålssalat – og så kan den varieres i det uendelige, man kan fylde kerner og nødder i, fint strimlet hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.

Prøv også: opskrift på min bedste broccolisalat >>

PT15M

Rødkålssalat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 rødkål
  • 2 rødløg, finthakket
  • 2 æble, i tern
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 tsk frisk timian, finthakket
  • 0,50 dl hasselnødder
  • Citronvinaigrette
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og saft
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør pande i nogle minutter til skallerne løsnes og kan gnides af. Det fjerner lidt af bitterheden i nødderne og giver en dybere smag af hasselnød. Hak hasselnødderne groft.

Vend citronvinaigrette med æbler, hasselnøddekerner og timian i en skål. Vend rødkål, løg og granatæblekerner i og drys med lidt ekstra granatæblekerner. Drys lidt salt og peber på salaten

Citronvinaigrette
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen, til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Alternativt kan dressingen rystes sammen i et glas med låg.