Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedkaalssalat/

Rødkålssalat med æble

Frisk og sprød rødkålssalat er blandt mine favoritter.

Den er god året rundt og kan spises som tilbehør til langt det meste – lækker til aftensmad, nem at komme i en skål med låg og have med på farten, perfekt som tilbehør til julemiddagen og så spiser jeg den tilmed med jævne mellemrum til morgenmad med et blødkogt æg eller spejlæg til.

En temmelig alsidig rødkålssalat – og så kan den varieres i det uendelige, man kan fylde kerner og nødder i, fint strimlet hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.

PT15M

Rødkålssalat

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1/2 rødkål
  • 2 rødløg, finthakket
  • 1/2 granatæble, kernerne herfra
  • 1 tsk fint hakket frisk timian
  • 2 æbler, med skræl, uden kernehus, skåret i små tern
  • Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk sennep
  • 2 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • Flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skær rødkål i helt tynde strimler eller kør den i en foodprocessor eller minihakker.

Bland rødkål, rødløg og granatæble sammen i en skål.

Rør dressingen til rødkålsssalat sammen med en gaffel og vend æblerne og timian deri.

Hæld det over salaten, som lidt vendes engang og drysses med lidt ekstra granatæbler og finthakkede hasselnøddekerner

Smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber og anret evt med lidt ekstra timian.

Tip
Rist evt hasselnødderne på en tør pande i nogle minutter til skallerne løsnes og kan gnides af. Det fjerner lidt af bitterheden i nødderne og giver en dybere smag af hasselnød.