Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedkaalssalat/

Rødkålssalat med æble

Frisk og sprød rødkålssalat er blandt mine favoritter.

God året rundt og kan spises som tilbehør til langt det meste – god til aftensmad, nem at komme i en skål med låg og have med på farten, perfekt som tilbehør til julemiddagen og så spiser jeg den tilmed med jævne mellemrum til morgenmad med nødder på og blødkogt æg eller spejlæg til – Temmelig alsidig rødkålssalat – og så kan den varieres i det uendelige, man kan fylde kerner og nødder i, fint strimlet hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.

Varm anbefaling herfra og opskriften får du her …

PT15M

Rødkålssalat

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1/2 rødkål, skåret helt fint evt med en tyndskræller
  • 2 rødløg, finthakket
  • 1/2 granatæble, kernerne herfra
  • 1 tsk fint hakket frisk timian
  • 2 æbler, med skræl, uden kernehus, skåret i små tern
  • Dressing:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk sennep
  • 2 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • Flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Bland rødkål, rødløg og granatæble sammen i en skål.

Rør dressingen til rødkålsssalat sammen med en gaffel og vend æblerne og timian deri. Hæld det over salaten, som lidt vendes engang og drysses med lidt ekstra granatæbler.

Smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber