Rødkålssalat med æble


Frisk og sprød rødkålssalat er blandt mine favoritter.
Den er god året rundt og kan spises som tilbehør til langt det meste – lækker til aftensmad, nem at komme i en skål med låg og have med på farten, perfekt som tilbehør til julemiddagen og så spiser jeg den tilmed med jævne mellemrum til morgenmad med et blødkogt æg eller spejlæg til.
En temmelig alsidig rødkålssalat – og så kan den varieres i det uendelige, man kan fylde kerner og nødder i, fint strimlet hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.
Prøv også: opskrift på min bedste broccolisalat >>
Rødkålssalat
- 0,50 rødkål
- 2 rødløg, finthakket
- 0,50 granatæble, kernerne herfra
- 1 tsk frisk timian, finthakket
- 2 æble, i tern
- 30 g hasselnødder, finthakket
- Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- 2 spsk æblecidereddike
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Skær rødkål i helt tynde strimler eller kør den i en foodprocessor eller minihakker.
Bland rødkål, rødløg og granatæble sammen i en skål.
Rør dressingen til rødkålsssalat sammen med en gaffel og vend æblerne og timian deri.
Hæld det over salaten, som lidt vendes engang og drysses med lidt ekstra granatæbler og finthakkede hasselnøddekerner
Smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber og anret evt med lidt ekstra timian.
Tip
Rist evt hasselnødderne på en tør pande i nogle minutter til skallerne løsnes og kan gnides af. Det fjerner lidt af bitterheden i nødderne og giver en dybere smag af hasselnød.
Sådan er sprød og frisk rødkålssalat er bare det perfekte tilbehør til al den dejlige, fede vintermad… Min mand laver en version med rødkål, bladselleri, æbler, vindruer og valnødder og dressing af olie+æblecider-eddike, ikke dårligt :)
Kh. Sidsel
Det lyder som en dejlig kombination, god ide med vindruerne og valnødderne.
Åh, jeg laver en lignende salat nogle gange, og det smager bare så godt. Og så er det jo dejlig sundt. Lækkert!
Ja, kål er vist lidt af en powerfood og jeg elsker det – især når det er rå
Elsker frisk og sprød rødkålssalat med løg og lidt skarp dressing til julemaden – kan faktisk ikke lide den varme slags – vi plejer dog at vælge en mere “traditionel” udgave, og putter friske appelsinstykker og ristede mandler i, men overstående version lyder også bare skøn.
– Anne
Ristede mandler, det lyder lækkert. Det skal i næste gang. Jeg servere også en salat ala denne juleaften, da jeg heller ikke er stor fan af den varme rødkålssalat. Og så synes jeg at det klæder julemaden med lidt sprødhed og knasende salat :)
Det lyder så lækkert, kunne du ikke ved lejlighed beskrive hvordan du laver flæskestegen, for så tror jeg, jeg vil overraske min mor, som elsker flæskesteg, men din version, når de lige om lidt kommer hjem for en stund fra deres pensionisttilværelse i båd rundt i Middelhavet.
Kh
Lykke
Hej Lykke,
Det var da en sød ide. Jeg kan selv så godt lide denne version og jeg har skrevet opskriften lige her: http://www.valdemarsro.dk/flaeskesteg-med-abrikos-og-timianfyld/
Kh Ann-Christine
En salat der virkelig hitter hos ungerne hjemme hos os er denne her:
Du tager et spidskål og skærer det i fine tynde strimler. Så tager man en dåse ananas i tern og hælder hele dåsens indhold over spidskålen – også saften! Derefter presser man saften fra to store appelsiner og hælder det over. Slut af med at tage en håndfuld hasselnødder og put dem i enten hele eller groft hakket.
Lad det stå og trække et par timer i køleskabet, hvor du lige går ud engang imellem og vender det hele rundt. Det giver en sund, sød og lækker sprød salat som hele familien vil elske!
Jeg kan rigtig godt lide spidskål. Den vil jeg prøve, og så tror jeg, at jeg vil forsøge mig med en frisk ananas. Jeg tror faktisk også den vil hitte hos mine børn :) Tak for inspirationen
Hvis du bruger frisk ananas, vil det være en god ide at køre lidt af den gennem saftpresseren – hvis du har sådan en? Det er nemlig kombinationen af appelsinsaft og ananassaft der gør salaten virkelig god! Smid eventuel lidt honning i også, da den friske ananas godt kan mangle lidt sødme. Det er en version vi også selv bruger herhjemme, når der er gode friske ananaser i butikken…
God ide, jeg har ikke en saftpresser, men bruger bare blenderen og rører op med honning. Det må jeg lige prøve næste gang jeg finder en god ananas i butikkerne
Kan se på kommentarende at folk er vilde med den – så bliver jeg jo nød til at prøve den :) Altid dejligt med lidt ekstra tilbehør til maden :)
Ja, det er du jo nødt til så ;) God fornøjelse
Den ser virkelig lækker ud den salat, den skal helt sikkert afprøves snart. Jeg lavede en ligende rødkåls salat sidste juleaften, med friske appelsinstykker og valnødder. Et stort hit på en hyggelig aften.
Jeg er vist ikke den eneste som elsker et lidt sundt indslag i den traditionelle julemad ;) Jeg kan virkelig godt lide anden, saucen, de brunede kartofler og alt det, men sådan en sprød, sund salat skaber en perfekt balance synes jeg. Din variant lyder lækker!
Hej!
Jeg lavede denne her salat igår, og den er simpelthen bare super lækker! Jeg har lavet en lille blog hvor jeg godt kunne tænke mig at lave et indlæg om den – men jeg vil bare høre dig om jeg må skrive opskriften, og selvfølgelig linke til dig, eller om du helst ser at jeg kun linker?
Mvh Susan / Rosasunivers
Hej Susan,
Hvor er det dejligt at høre at den også lige falder i din smag :) Vi er også vilde med den salat!
Du må gerne skrive om opskriften og selvfølgelig gerne linke til opskriften her – men du må ikke “copy/paste” den ind på din blog. Tusind tak for at du spørger :)
Fin blog du har :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det er bare ok, det er bare svært at vide hvad man må, for synes at mange andre steder man kan se at der bare bliver skrevet opskrifter ind fra andre blogs/bøger osv. Så nu når man er ny, måtte jeg hellere spørge inden jeg fik gjort i nælderne ;)
Mvh Susan
Hej Susan,
Det kan jeg godt forstå – det er også svært. Jeg synes det er mega sødt af dig at du spørger :)
Rent lovgivningsmæssigt så er det sådan at man har copyright over ens opskrifter, det betyder at andre ikke må lave en ren copypaste på dem. Man har ikke copyright over ingredienslister, men derimod over fremgangsmåden og ordene hvorpå vejledningen er skrevet, samt billeder.
Man kan derfor godt lade sig inspirere af en opskrift og omformulere den med sine egne ord og dermed holde sig inden for lovgivningen – det er dog altid god stil at sætte inspirationskilden på …
Rigtig god fornøjelse med din blog, og spørg endelig igen – så hjælper jeg gerne :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ej hvor er det sødt af dig at du gider at forklare. Jeg har tænkt og tænkt over hvad jeg måtte og hvad jeg ikke måtte og var faktisk sådan lidt frustreret over at jeg ikke kunne finde ud af det, når jeg kunne se alle mulige andre skrive en masse dejlige opskrifter. :)
Tak for hjælpen og en rigtig god opskrift!
Mvh Susan
Hej Susan,
Selv tak – jeg er glad for at kunne hjælpe lidt :)
Kh Ann-Christine
Så er jeg her igen … Dine muslibarer vakte vild begejstring i det selskab jeg var i igår formiddags – er sikker på du får mindst 2 ekstra følgerne;-)
Jeg selv har tænkt mig at langtidsstege en flæskesteg til vores gæster i weekenden … Alt det sædvanlige tilbehør OG din rødkålssalat… Jeg <3 rødkål og denne udgave ser for lækker ud!
Hej Mette,
Hvor er det bare skønt at høre! :) Tusind tak ♥
Jeg elsker den rødkålssalat og spiser den flere gange ugentligt – jeg laver altid en stor portion og så kan jeg spise det til frokost og nogle gange morgenmad også ;) Smager skønt med et blødkogt æg til
Rigtig god weekend
Mmmmmhhhh…., hvor var den god!!! “Desværre” var alle gæsterne ligeså vilde med den som mig – så der er ingen rester til stegen idag;-) ….. Men pyt – jeg har liiiige så jeg kan lave en lille skål til aften…
Ej, hvor ærgeligt ;D Den er altså også god :)
Hei
Tusen takk for en fantastisk inspirerende blogg! Ville bare kikke innom og si at jeg laget denne rødkålssalaten (til kylling) i dag, og den var utrolig god. Den røk rett inn på vår favorittliste, og neste gang skal den prøves til viltkjøtt, feks elg eller reinsdyr, det tror jeg blir en super kombi!
/Ragnhild :)
Mange tak for din søde hilsen, Ragnhild. Du nævner lige netop to typer kød som jeg endnu har tilgode at smage. Det må da prøves engang :) Og jeg kan faktisk sagtens forestille mig at denne rødkålssalat vil smage skønt til
Kh Ann-Christine
Den ser rigtig januar-lækker ud, Ann-Christine!
Kan du – eller andre – hjælpe med at opklare, hvad en tyndskræller er og hvor (gerne flere bud) den kan købes? Jeg synes, jeg har kigget på nettet og i isenkram-butikker, men i givet fald må den leve under et andet navn mange steder;-)
Den bedste jeg har ser sådan ud
den skræller lidt tyndere end en kartoffelskræller, og det er lidt smag og behag hvilken form der ligger bedst i hånden. Prøv at google tyndskræller og tag billede oversigten, de fåes i mange udformninger og er lidt samme princip som en kartoffelskræller
Hi Ann-Christine
Can we use your pic for a recipe on our insta @familycooknyc? (:
Br Pouline
Hi Pouline,
Sorry no, my pictures are only for use on Valdemarsro :)
Thanks for asking
/ Ann-Christine
Okay thanks for you fast replay ! (:
Elsker dine opskrifter, de er nemme og lige til at gå til. Har ønsket mig din bog.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
Jeg håber du får bogen i gave ♡
Kh Ann-Christine
Hvor er den lækker. Havde ikke rødløg men puttede lidt fintklippet purløg i. Det smagte også godt.
Det lyder skønt! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Fantastisk opskrift på rødkålssalat. Det var et hit. Gik så godt til en wienerschnitzel ???
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din dejlige tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine