Broccolisalat


Broccolisalat med smukke granatæblekerner, en god bacon og lækker nem dressing er en af mine yndlingssalater i vinterhalvåret.
Den passer perfekt som tilbehør til rigtig mange retter og smager virkelig godt.
Hvis man har en rest grønkål, rødkål eller lign i grøntsagsskuffen, så kan det snittes helt fint og blandes i den lækre broccolisalat og passe perfekt til. I stedet for granatæble, så er den nemme broccoli salat også skøn med æbler skåret i små tern eller med pære.
Prøv også: Opskrift på sprød rødkålssalat med æble >>
Broccolisalat
- 50 g bacon, ristet og skåret i tern
- 1 broccoli, i små buketter
- 0,50 rødløg, skåret i fine tern
- 0,50 dl granatæblekerner
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 spsk tranebær, tørrede
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sukker
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skær bacon i skiver og steg det på panden til det er sprødt. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det derefter groft.
Rør dressingen sammen af cremefraiche, mayonnaise, sukker, salt og peber. Smag til.
Vend alle råvarerne til salaten og dressingen sammen i en stor skål og tag evt lidt broccoli, bacon og granatæblekerner fra til topping
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Stort tillykke med den kommende bogudgivelse – det er flot klaret, og jeg vil glæde mig til at bladre igennem den.
Tusind tak, Christina :) Jeg glæder mig også meget over det
Jeg vil melde mig i koret og ønske stort tillykke med den udgivelsen! Det er store sager :)
Og så blev jeg nødt til lige at kommentere på den fine broccolisalat: Det er nemlig noget, der er blevet serveret SÅ mange gange hjemme hos min mor igennem hele mit liv, at det nærmest er blevet synonymt med hygge og lækker mad! :)
Det er en skøn ret!
Desværre må jeg ikke spise alt for meget broccoli længere, men det afholder mig heldigvis ikke fra at få en lille portion ret tit alligevel ;)
Mange tak! Jeg synes også det er kæmpe stort selv ;)
Ej, hvor hyggeligt – jeg elsker når bestemte retter fremkalder gode rare minder :)
Lyder og ser virkelig lækker ud – og som ekstra bonus er broccoli jo bare super sundt! Er også selv vild med kålsalater, så mægtigt med yderligere inspiration.
Jeg ELSKER broccoli salat – hvad er der ikke at elske??!
Jeg vil bare lige sige at med en lille håndfuld ristede pinjekerner i salaten og et twist af appelsin i dressingen er SUPER lækkert!
Stort tillykke med den soon-to-be forfatter-titel og tak for Danmarks bedste blog!
Tusind tak, hvor er du sød! :)
Og uhmmm, det lyder som en virkelig dejig variant til salaten – og må testes.
Opskrift afprøvet, elsket og skal snart gentages. Tusind tak for at dele.
Vi er simpelthen også blevet så vild med den salat! Rart at høre at den også hitter hos dig :)
Kære Ann-Christine
Stort tillykke med din bogudgivelse! Jeg må straks afsted til boghandleren og have købt din bog :-) Glæder mig rigtig tit over din blog, henter inspiration og ideer og vil glæde mig til at have din bog stående i køkkenet.
Kæmpe godt gået og bliv endelig ved ;-)
Mange hilsner fra en trofast læser af din blog – Tove
Kan man lave salaten dagen før?
Tusind tak, Tove, hvor er jeg glad for din søde hilsen og de pæne ord om min blog. Jeg håber du finder stor fornøjelse ved bogen og bliver glad for den
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg vil lige høre om hvor mange er denne opskrift til?
Jeg skal lave til 40 voksne og 22 børn ?
Mvh Mette
Den er til 4 voksne, måske til 6 voksne – afhængigt at hvad man ellers får til at tilbehør, små og store retter :)
Kan man evt. bruge skyr i stedet for neutral yoghurt – vi ligger nemlig altid inde med skyr og meget sjældent med yoghurt.. :-)
Tak for mange lækre opskrifter – elsker at finde inspiration til ugens madplan!
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Tak for din søde hilsen! Det er dejligt at høre :)
Kh AC
Undskyld men kan ikke se yougurt i opskriften ?
Tror der er ment cremefraiche :)
Kh Ann-Christine
Mig og min mand lever efter sense og dine opskrifter er bare geniale til det. Vi får en masse skønne ideer ❤️
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Lyder som en skøn og ikke så fed udgave af broccolisalat:-)
Jeg skal lave salaten til i aften.
Kan jeg bruge A38 (øko 0,5 %) i stedet for yoghurt?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Super tak for dine mange dejlige opskrifter. Forinden jeg køber ind til diverse madpåhit, tjekker jeg altid dine opskrifter for inspiration :) og er altid blevet glædeligt overrasket, dernæst kombinerer jeg med Claus Meyers opskrifter samt mine ældgamle kogebøger fra min mor og far bl.a. ‘Slagterens kogebog’ (samlesider i 60’ne – v/Birte Oluffsson – datidens blogger). Og Husholdning på landet – samt italiens kogebog Italia Amore af Caroline Hofberg (den er også et hit).
Opskrift på Broccolisalat har jeg ændret lidt på,
1 Broccoli
2 håndfulde rosiner
4 spsk. creme fraiche
lidt salt og peber
1 æble (cox orange i tern)
1 løg i tern
Broccoli deles i buketter overhældes med kogende vand, står i ca. 4 min. Dette gør dels at broccolien får mere smag samt ikke er mega hård at tygge på.
Jeg er ikke så vild med bacon i, hvis det er til en buffet med øvrigt kød.
Men min udgave mere fedtfattig og man kan erstatte Creme Fraiche 18 % med skyr, som dog er mere syrlig, men man kan så tilføje 1 tsk. rørsukker :)
Tak for en dejlig hjemmeside, overskuelig og fin og dejlige opskrifter og alt inspirerende
vh June
Tak for din søde hilsen, June ♡ Det er dejligt at høre
Kh AC
Hej
Koger du brocoli først, eller laver du det bare råt?
Kan man godt lave dressingen dagen i forvejen også bare blande det sammen lige inden servering? :-)
Kommer lidt an på … hvis broccolien er sprød, lækker og frisk, så spiser jeg den gerne rå. Men hvis den føles en anelse kedelig, så bliver den skønneste af at blive lyndampet i et minutstid i kogende vand. Gør endelig hvad du synes bedst.
Dressingen kan sagtens laves i god tid og dagen i forvejen.
Kh AC
Hej .
Jeg vil spørge om det er 2 eller 4 spsk mayonnaise der skal i , i broccoli salaten ? .
I din bog står der 2 og her på nettet er det 4 .
Mvh Berit ☺️
Tak for nogle gode opskrifter
Det er 2 spsk ( og er rettet til nu), men endelig bare smag til, så du synes den er god :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Skøn opskrift! Passer lige i vores kram!!
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
kan man lave salaten dagen før?
Ja, den holder sig fint i 2-3 dage på køl
Kh AC
Jeg har fået svar, tak
Hej :-)
Glæder mig meget til at servere denne salat til Skt. Hans på fredag :-)
Og i øvrigt, tak for en super fed side/blog. Er tit helt blank ift. hvad vi skal spise og så er det virkelig dejligt at komme herind og få en masse inspiration.
P.S. Tror der har sneget sig en lille formuleringsfejl ind i din opskrift:
“Rør dressingen sammen af dressing, mayonnaise, sukker, salt og peber. Smag til.”
Tænker det er meningen der skal stå: “‘Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise…… ”
Med venlig hilsen
Janne
Hej Janne
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
– og der var da lige sneget en tastefejl ind, det er rettet nu
Hvor lyder det hyggeligt med sankthans planerne. Jeg håber I får en hyggelig aften.
God sommer
Kh Ann-Christine