Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatsalat/

Tomatsalat med grillet aubergine og balsamicoperler

I dag vil jeg dele en skøn klassisk tomatsalat, som har fået fint selskab af grillet aubergine og smukke sorte balsamico perler.

Jeg bliver ganske enkelt mere og mere vild med aubergine, jo flere opskrifter jeg laver med den jo ellers lidt anonyme grøntsag. Men når den er penslet med rigeligt olie og enten tilberedt på grill eller i ovn, så smager den virkelig pragtfuldt (og gør sig i øvrigt også fantastisk i gryderetter mv).

De sorte balsamico perler er simpelthen så fine og de er gode til at få en enkel salat til at stråle i al sin enkelhed – prøv fx også at se denne opskrift med grillet gedeost og jordbær.

Balsamico perlerne er fra Tanghuset, som dette indlæg og opskriften er lavet i samarbejde med – og de gemmer på en kerne af balsamico eddike fra Modena i Italien.

Balsamico perler kan købes i Meny og Spar butikker og nærmeste forhandler kan oplyses her

PT15M

Tomatsalat med grillet aubergine og balsamico

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 aubergine, skåret i skiver
  • 1 squash, skåret i skiver
  • olivenolie
  • 4 store tomater, skåret i skiver
  • salt og peber
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1/2 frisk mozzarella (75 g)
  • 1-2 spsk balsamicoperler
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Pensl aubergine- og squashskiver med olivenolie. Gril dem på begge sider på grillen eller på en grillpande.

Anret salaten med skiftevis tomatskiver, aubergineskiver og squashskiver. Riv mozarellaen i mindre stykker, som fordeles over salaten. Skær basilikumbladene i strimler og drys tilsidst med lidt salt, peber og de smukke sorte balsamico perler.