Melonsalat


Melonsalat er en nem og virkelig lækker salat, som fint kan gøre det ud for et dejligt frokostmåltid i sig selv – hvilket vi har benyttet os af mange gange – og som fungere super godt i samspil med andre retter til aftensmåltider, her i det begyndende efterår, hvor der stadig er lidt sommerstemning og vejr til grill og udendørsmåltider indimellem.
Jeg synes det er særligt fint og sjovt med de små runde kugler melon, men det er naturligvis ikke et must for opskriften, at de har den runde form.
Prøv også: opskrift på en lækker nektarinsalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Melonsalat
- 0,50 galia melon
- 0,50 cantaloupe melon
- 125 g rucola
- 40 g pinjekerner
- 125 g frisk mozzarella
- 75 g blåbær
- 1 spsk balsamico glace
- 1 spsk olivenolie
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær melonerne ud til fine runde kugler med et melon jern eller alternativt skær melonerne i tern.
Fordel striber af balsamicoglace og olivenolie på et stort fad og vend rucolaen et par gange på fadet, så der kommer lidt strejf af balsamico og olie på salatbladene.
Fordel blåbær og mozzarella på rucolaen og fordel derefter melonstykkerne henover salaten.
Rist pinjekernerne på en varm tør pande, et par minutter under omrøring, til de er gyldne og drys dem over salaten. Afslut med et lille drys salt og friskkværnet peber inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Sidder og kigger på dine mange skønne salater:-)
Kan de fleste af dine salater forberedes dagen før?
Vi skal holde konfirmation slutningen af august og vil selv lave det meste af maden.
Fortsat god lørdag
Helle
Du kan røre dressinger sammen 1-2 dage før og skylle salater, skære groft grønt (dog ikke bær, avocado mv) og gøre klar til at vende salaterne sammen inden servering. Nogle enkelte salater egner sig godt til at lave i forvejen. Prøv evt at lave nogle af dem du har planlagt – bare alm til aftensmad – og prøv dig frem allerede nu.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Mums hvor lyder det lækkert.
Til balsamicoglace hvor meget balsamico hælder du i gryden?
Jeg synes det er forskelligt fra sted til sted, hvor meget der skal i gryden, til indkogning.
Det kommer lidt an på hvor meget du vil koge til at gemme til senere brug.
– jeg synes det kan være lidt besværligt at koge mindre end 1 dl ind og det skal koges ind til ca det halve.
Det vil sige, at du kan i bund og grund komme lige så meget i gryden som du vil og så blot koge ind til halv mængde. Det kan holde sig i 1-2 måneder på køl og lidt kortere tid ved stuetemperatur
Kh Ann-Christine
Hej hej :)
Jeg skal lave salat til en buffet til ca. 35 mennesker – hvor mange gange villle du gange denne opskrift og fx. den græske salat op for at det passer. Det er tænkt som tilbehør til kød og kartoffelsalat.
På forhånd tak :)
Hej Trine,
Jeg ville nok gange begge opskrifter med 7
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC