Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/melonsalat-opskrift/

Melonsalat

Melonsalat har sammen med denne nektarinsalat, været blandt de salater, som jeg har tilberedt flest gange dette års sommer.

En nem og virkelig lækker salat, som fint kan gøre det ud for et dejligt frokostmåltid i sig selv – hvilket vi har benyttet os af mange gange – og som fungere super godt i samspil med andre retter til aftensmåltider, her i det begyndende efterår, hvor der stadig er lidt sommerstemning og vejr til grill og udendørsmåltider indimellem.

Jeg synes det er særligt fint og sjovt med de små runde kugler melon, men det er naturligvis ikke et must for opskriften, at de har den runde form ♡

PT15M

Melonsalat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 melon, galia
  • 0,50 melon, cantaloupe
  • 70 g rucola
  • 30 g pinjekerner, ristet på en tør pande
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 bakke blåbær
  • 1 spsk balsamico glace
  • 1 spsk olivenolie
  • sort peber, friskkværnet
  • flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær alle melonkuglerne ud til fine runde kugler med et melonjern – eller alternativt, skær melon i smukke tern.

Fordel striber af olivenolie og balsamicoglace på et stort fad, vend rucolasalaten et par gange derpå.

Riv mozzarellaosten i stykker og fordel over rucolasalaten, anret derefter med melon, blåbær og drys tilsidst sprøde pinjekerner over.

Kværn en anelse sort peber over salaten og et lille drys flagesalt inden servering.