Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaer-og-fetasalat-med-glaserede-pecannoedder/

Jordbærsalat med feta og pekannødder

Jordbærsalat er en ny sommerfavorit i vores køkken . Vi nød den i går og jeg tror faktisk, at den skal på menuen allerede igen i aften og en hel del gange i løbet af sommeren.

Vi er ret begejstret og den er vanedannede lækker!

Jeg er temmelig vild med jordbær og feta i kombination. Jeg er faktisk vild med både feta og jordbær, bare sådan i det hele taget … Og når man så tilføjer pecannødder, så bliver det ikke meget bedre. De sommer og solskinssøde jordbær, den cremede salte feta og de lidt bitre pecannødder er bare et ‘true match made in heaven’.

PT10M

Jordbærsalat med feta og pekannødder

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 dl pekannødder
  • 125 g baby spinat
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 1 bakke jordbær, skåret i halve og kvarte
  • 50 g feta
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk vand
  • sort peber, friskkværnet
  • Vinaigrette
  • 0,50 tsk honning
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk olivenolie
  • salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm en pande op med honning og vand. Vend pekan­nødderne deri, når det bobler, og lad dem karamellise­re i et øjeblik. Tag dem af panden, lad dem køle helt af.

Rør vinaigretten sammen og smør et salatfad med dres­singen. Anret med først spinatblade, så rødløg, jordbær og smuldr til sidst feta henover.

Drys friskkværnet peber over salaten sammen med pekannødderne inden servering.

Vinaigrette
Rør eddike, honning og salt sammen i en skål og pisk olien i lidt ad gangen. Smag dressingen til med salt.