Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaer-og-fetasalat-med-glaserede-pecannoedder/

Jordbær og fetasalat med pecannødder

En ny sommerfavorit i vores køkken er denne salat. Vi nød den i går og jeg tror faktisk, at den skal på menuen allerede igen i aften og en hel del gange i løbet af sommeren.

Vi er ret begejstret for den.

Og den er vanedannede lækker!

Jeg er temmelig vild med jordbær og feta i kombination. Jeg er faktisk vild med både feta og jordbær, bare sådan i det hele taget … Og når man så tilføjer pecannødder, så bliver det ikke meget bedre. De sommer og solskinssøde jordbær, den cremede salte feta og de lidt bitre pecannødder er bare et ‘true match made in heaven’.

Jeg har her samarbejdet med Minerva, som står bag de lækre ægte græske feta produkter, som kan købes i Coops butikker. Mums. En god og cremet kvalitets ægte feta ost, som er produceret efter de gamle traditioner på fåre- og gedemælk fra 300 udvalgte små landbrug fra det græske fastland.

Lige her i sommeren vil det være oplagt at lave salaten med jordbær – men når vi kommer længere hen på året, så vil jeg tilberede den med pærer eller med efterårets æbler. Alle kombinationer er jeg sikker på er et vinderhit!

Den røgede bacon i salaten giver et skønt og underspillet uhmm til salaten. Vi spiser jordbær- og fetasalaten som tilbehør til kylling og andre lækkerier, som er blevet grillet i haven.

PT10M

Jordbær og fetasalat med glaserede pecannødder

2-4 pers.    10 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 100 g frisk babyspinat
  • 1/2 bakke jordbær, skåret i halve og kvarte (eller æbler eller pærer)
  • 1/2 pakke Minerva Feta
  • 1 dl pecannødder
  • 2 skiver god røget bacon, sprød stegt og skåret i små strimler
  • 1/2 rødløg, i skiver
  • 1 spsk honning + 1 spsk vand
  • Friskkværnet sort peber
  • Vinaigrette
  • 1/2 tsk honning
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk olivenolie
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Rør vinaigretten sammen og smør fadet med den – lad resten være i bunden af fadet. Normalt ville jeg vende salaten i vinaigretten, men her synes jeg hele salaten kommer mest til sin ret, hvis den blot får et lille strejf af vinaigretten.

Anret fadet med først spinatblade, så rødløg, bacon, jordbær, og smuldr feta hen over.

Varm en pande op med honning og vand. Når det bobler, så vendes pecannødderne deri. Glaser dem et øjeblik, hvorefter de fordeles over salaten.

Kom friskkværnet peber hen over, og så er denne sommerlækre salat klar til servering.