Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/

Kyllinge nuggets

Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig børnefamilie hit – og mine børn er vilde med de lækre hjemmelavede kyllingenuggets med sprød panering og mør kylling.

Hemmeligheden for at få kyllingenuggets ekstra gode er, at de får lov at trække nogle timer med rasp på køl. Indimellem lader jeg kyllingen marinere i kærnemælk fra morgenstunden og lader dem trække med panering om eftermidagen i mindst 3 timer. Paneringen får dermed lov at sætte sig og det resulterer i nogle nuggets der er lækkersprøde udenpå og saftigt møre indeni.

Prøv også: Min bedste opskrift på boller i karry >>

PT+1H

Kyllinge nuggets

4 pers.    +1 time
4 pers.
Ingredienser
  • 400-500 g kyllingebryst
  • 2-3 dl fint rasp
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 tsk salt
  • kværnet peber
  • Æggehvider fra 3 store æg
  • Til stegning: rapsolie og smør
Udskriv opskrift
+1 time
Fremgangsmåde

Kyllingen skæres ud i passende nuggetsstykker.

Rasp, paprika, salt og peber røres godt sammen i en skål. I en anden skål slåes æggehviderne ud i. Kyllingestykkerne kommes i skålen med æggehvide og der sikres at æggehviden kommer godt rundt på alle kyllingestykkerne. Et efter et vendes kyllingestykkerne så godt i raspblandingen, hvorefter de lægges i et fad dækket med en smule rasp i bunden. Når der skal lægges et nyt lag nuggets oven på, så drys først lige med lidt rasp. Sæt fadet overdækket med film i køleskabet i 3 timer +/-

Ved tilberedningen varmes en pande op på middelhøj varme med olie og smør, kom nuggets på panden i et lag og steg dem brune og sprøde på alle sider.

Tilbehør kan være alt fra ovnfritter til små kartofler og gnavegrønt. Vi spiste kålsalat (rødkål grønkål, appelsiner og vinaigrette af olivenolie, æbleeddike, salt og peber), gulerodsstænger, grønkålspesto og minikartofler til, samt en dressing lavet af 1 dl skyr, 2 spsk mayo, paprika, citron, salt og peber.