Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/

Kyllinge nuggets

Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig børnefamilie hit – og mine børn er vilde med de lækre hjemmelavede kyllingenuggets med sprød panering og mør kylling.

Hemmeligheden for at få kyllingenuggets ekstra gode er, at de får lov at trække nogle timer med rasp på køl. Indimellem lader jeg kyllingen marinere i kærnemælk fra morgenstunden og lader dem trække med panering om eftermidagen i mindst 3 timer. Paneringen får dermed lov at sætte sig og det resulterer i nogle nuggets der er lækkersprøde udenpå og saftigt møre indeni.

Prøv også: Min bedste opskrift på boller i karry >>

PT3H

Kyllinge nuggets

4 pers.    3 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Marinade (valgfrit)
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 fed hvidløg, presset
  • Nuggets
  • 500 g kyllingebryst
  • 3 dl rasp
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 æggehvider
  • 2 spsk smør, til stegning
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se hvordan jeg laver opskriften i denne video>>

 

Marinade
Rør kærnemælk med presset fed hvidløg.

Skær kyllingen ud i passende nuggetsstykker og vend kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 30 minutter eller op til 1 døgn. Dette step kan springes over, men giver ekstra mørt kyllingekød.

Nuggets

Rør rasp, paprika, salt og peber sammen i en skål.

Slå æggehviderne ud i en anden skål og pisk dem lidt med en gaffel.

Kyllingestykkerne vendes først i skålen med æggehvide og derefter i raspblandingen, hvorefter de lægges i et fad dækket med en smule rasp i bunden.
Når der skal lægges et nyt lag nuggets oven på, så drys først lige med lidt rasp.

Sæt fadet overdækket med film i køleskabet i 3 timer +/-

Fordel ud på en bageplade med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.

Alternativt kan de steges på en pande med olie og smør.