Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/

Kyllinge nuggets

Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig børnefamilie hit – og mine børn er vilde med de lækre hjemmelavede kyllingenuggets med sprød panering og mør kylling.

Hemmeligheden for at få kyllingenuggets ekstra gode er, at de får lov at trække nogle timer med rasp på køl og så bliver de ekstra gode når kyllingen marinere i kærnemælk fra morgenstunden og trækker med panering om eftermidagen i mindst 3 timer. Paneringen får dermed lov at sætte sig og det resulterer i nogle nuggets der er lækkersprøde udenpå og saftigt møre indeni.

Prøv også: Min bedste opskrift på boller i karry >>

PT3H

Kyllinge nuggets

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Marinade
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • Nuggets
  • 400 g kyllingefilet
  • 3 dl rasp
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 æg, sammenpisket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær kyllingestykkerne i passende stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Sæt dem til side og lad dem marinere i min. 30 minutter og gerne op til 1 døgn.

Hæld den overskydende marinade fra kyllingen, men dup ikke kyllingestykkerne tørre.

Bland rasp, paprika, salt og peber godt sammen i en skål. Dyp først kyllingestykkerne i æg og derefter i raspen. Læg dem på et fad med lidt rasp i bunden. Dæk evt. fadet med film og sæt det i køleskabet i et par timer, før de steges i ovnen, det bliver de ekstra sprøde af.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, til de er flot gyldne og sprøde, og kødet er gennemstegt.