Cowboy toast


Luksus cowboy toast i en virkelig lækker hjemmelavet udgave. Bløde søde løg, krydret kød og smeltet ost mellem sprødt brød. En ret fyldt med smag, smovs og lækkerier.
Det er nemt at lave og så er den virkelig skøn til aftensmad eller en lækker frokost. Måske også til en brunch dagen efter en god fest. Det er en af de retter der er herlig til børnenes egne maddage, for de vil simpelthen have en fest med at servere sådan en tallerken lækkerier for familien.
Cowboytoast er et klassisk hit fra grillbaren, og det bliver kun ekstra lækkert hjemme i eget køkken.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cowboy toast
- Bløde løg
- 2 løg, skåret i tynde skiver
- 30 g smør
- Krydret kød
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk worcestershire sauce
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk røget paprika
- 0,50 dl grøntsagsbouillon, afkølet
- 1 tsk majsstivelse
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 8 skiver toastbrød
- 100 g cheddar ost
- 4 spsk sød chilisauce
- 1 spsk bredbladet persille, finthakket
Bløde løg
Smelt smør på en pande ved middelvarme og kom løgene på. Lad dem simre ved lav – middelvarme, til de er bløde og begynder at karamellisere. Kom løgene i en skål og sæt dem i køleskabet, så de køler hurtigt af.
Krydret kød
Brun oksekødet under konstant omrøring på en varm pande med olie. Smag godt til med worcestershire sauce, tomatpuré, sennep, røget paprika, salt og peber. Rør majsstivelse ud i grøntsagsboullion og rør det i kødet. Kog op og lad det simre kortvarigt. Kom det krydrede kød i en skål og sæt i køleskabet, så det køler hurtigt af.
Saml coyboytoasten
Smør lidt chilisauce på halvdelen af brødskiverne og læg en skive cheddarost på. Fordel det afkølede krydrede kød og de bløde løg på, et drys persille og afslut med endnu en skive cheddar og brød.
Rist toastene på begge sider i en toaster, på en pande med smør eller i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-17 minutter eller til brødet er sprødt og osten smeltet. Drys lidt persille over ved servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg har lige lavet dine cowboytoast, og jeg er stor fan. Jeg synes det er genialt, at du laver oksekødet som en krydret kødsovs, som man nemt kan smage til og fylde på brødet, fremfor en stor bøf, der ender med at blive for høj og ikke fylder brødet ud. Den smagte ikke som en købe cowboytoast (måske heldigvis), men smagte så meget bedre. Jeg brugte også din opskrift på toastbrød, det blev virkelig lækkert i en kontaktgrill. Som en nævner længere oppe, så tror jeg, at jeg laver lidt ekstra løg næste gang, dét er den smag jeg husker tydligst fra købe-toasten.
Tak for dejlige og gennemarbejdede opskrifter :-). Jeg er nået dertil, at når jeg skal prøve noget nyt, så er det Valdemarsro jeg checker først :-)
Hej Poul
Mange tak for din søde tilbagemelding og fine kommentar! Hvor er det dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter generelt og at denne opskrift på cowboytoast lige var sagen! Den har virkelig også været en fornøjelse at finde på i denne version :)
Rigtig god fornøjelse i køkkenet fortsat
Kh Ann-Christine
Opskriften nævner ikke noget om persillen ud over ingrediens listen, hvor skal den bruges i kødet, i løget eller putter man det i når man samler? :)
Tak for at gøre opmærksom på det, jeg drysser lidt persille over kødet når jeg samler den og inden den steges. Det er opdateret nu :)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede cowboy toast i aftes, et kæmpe hit. Vi var 4 voksne som bød 80’erne velkommen tilbage og 2 store børn der der blev introduceret for første gang. De er en klar opgradering i forhold til bodegavarianten fra 80’erne. Jeg tænker de også kunne holde hvis det var 1/2 kød og 1/2 svampe (hakkede). Og så skal jeg lave endnu mere løg næste gang.
Tak for inspirationen :)
Så dejligt at høre det var en succes! Det er jeg glad for :)
Skøn sommer til jer
Kh Ann-Christine